אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי טינדר וגריינדר: פקיסטן חסמה גם את טיקטוק צילום: שאטרסטוק

אחרי טינדר וגריינדר: פקיסטן חסמה גם את טיקטוק

הסיבה: האפליקציה לא הסירה תוכן "לא מוסרי" ו"לא הגון". אפליקציית הסרטונים הורדה 43 מיליון פעם במדינה האסייתית

10.10.2020, 10:25 | שירות כלכליסט

רגולטור התקשורת של פקיסטן חסם את טיקטוק בטענה שהאפליקציה לא הסירה תוכן "לא מוסרי" ו"לא הגון". האיסור על השימוש בה מגיע כחודש לאחר שהרגולטור, רשות הטלקומוניקציה של פקיסטן, אסרה על שימוש באפליקציות היכרות כמו טינדר וגריינדר, מאותה סיבה. כך לפי דיווח ב-The Verge.

קראו עוד בכלכליסט

טיקטוק הותקנה עד היום 43 מיליון פעם בפקיסטן, כך על פי נתונים של חברת Sensor Tower. המספר הזה מיקם אותה במקום ה-12 בשוק הפקיסטני מבחינת מספר התקנות. החברה מעריכה שטיקטוק הותקנה 2.2 מיליארד פעמים בסך הכל ברחבי העולם.

האיסור החדש מגיע מספר חודשים לאחר שטיקטוק הוחרמה בהודו עקב חשש שעלה סביב הבעלות הסינית עליה. ארה"ב עדיין פועלת להחרמת האפליקציה מאותן סיבות. בית משפט אמריקאי אמנם הטיל צו עיכוב ביצוע על האיסור בארה"ב, אך מגבלות נוספות אמורות להיכנס לתוקף באמצע נובמבר.

טיקטוק, צילום: שאטרסטוק טיקטוק | צילום: שאטרסטוק טיקטוק, צילום: שאטרסטוק

טיקטוק נותרה תופעה תרבותית אפילו בזמן שהיא נמצאת תחת לחץ עצום מצד רגולטורים ברחבי העולם. אך החרמות השונים, ובמיוחד זה האמריקאי, מהווים סכנה ממשית לצמיחת האפליקציה, ועשויים להביא בסופו של דבר להפסקת הורדתה בשווקים מרכזיים כמו ארה"ב והודו.

הרגולטור הפקיסטני אמר שנתן לטיקטוק "זמן מספיק" כדי להגיב לחששות, אך החברה "לא עמדה בדרישות במלואן". דוח שקיפות מהזמן האחרון מראה שרשויות הממשלה בפקיסטן ביקשו מטיקטוק למחוק כארבעים חשבונות במהלך המחצית הראשונה של 2020, אך החברה הסירה רק שניים מתוכם.

טיקטוק אמרה שהיא מקווה לשוב לשוק הפקיסטני. "טיקטוק היא פלטפורמה שבנויה על בסיס ביטוי יצירתי, ואנו מקווים להגיע להסכמה שתעזור לנו לשרת את הקהילה המקוונת התוססת והיצירתית של המדינה", כך אמר דובר של טיקטוק לאתר The Verge.

תגיות