אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירידה של 31% בגיוס עובדים בהייטק במרץ-אוגוסט; רק 10% במשרות בכירים צילום: שאטרסטוק

ירידה של 31% בגיוס עובדים בהייטק במרץ-אוגוסט; רק 10% במשרות בכירים

זאת לפי נתונים של חברת ההשמה נישה מקבוצת דנאל - ובהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד; "יש יותר שינויים בדרג הבכירים. תהליכי גיוס בכירים שבדרך כלל לוקחים בין 4-6 חודשים התקצרו כעת לשלושה חודשים בלבד"

11.10.2020, 15:41 | מעין מנלה

בעוד שגיוס עובדים בדרגי ביניים בחברות הייטק נפגע משמעותית במהלך תקופת הקורונה, בדרגים הבכירים ההאטה בגיוסים בתקופת המשבר הייתה מזערית, כך עולה מנתונים של חברת ההשמה נישה מקבוצת דנאל.

קראו עוד בכלכליסט

על פי הנתונים, המתבססים על כ-500 חברות בענף ההייטק, נרשמה ירידה של 5% בלבד במשרות הבכירים בחודשים מרץ עד אוגוסט 2020, לעומת תקופת טרום הקורונה (חודשי אוקטובר 2019 ועד פברואר 2020). בדרגות הביניים בעולמות ההייטק לעומת זאת, נרשמה ירידה של כ-27% בחודשי מרץ-אוגוסט 2020, לעומת חודשי אוקטובר 2019-פברואר 2020.

פול צוקר, מנכ"לית נישה פול צוקר, מנכ"לית נישה פול צוקר, מנכ"לית נישה

כאשר משווים את גיוס העובדים בתקופת הקורונה לתקופה המקבילה בשנה שעברה הירידה בהיקף הגיוסים גדולה יותר - ירידה של 10% בגיוס בכירים ושל 31% בדרגות הביניים.

ראיון עבודה, ארכיון, צילום: שאטרסטוק ראיון עבודה, ארכיון | צילום: שאטרסטוק ראיון עבודה, ארכיון, צילום: שאטרסטוק

לדברי פול צוקר, מנכ"לית חברת ההשמה נישה מקבוצת דנאל: "הנתונים מראים כי הליכי גיוס הבכירים בעולמות הטכנולוגיה בתקופת הקורונה – לא נפגעו כמעט בכלל, ואנו אף חשים בשטח עלייה מצד החברות הללו לשינויים בכוח האדם מסוג זה. בימים כתיקונם, הנהלות ובורדים של חברות הייטק נמצאים רוב הזמן בנסיעות עסקים, בכנסים, ובעומס היום יומי של ניהול החברה, אשר מאוד מקשה עליהם לטפל בהחלפות ובגיוסים של חבר הנהלה".

החברות הנסקרות הינן חברות הייטק, ביומד, ביו טכנולוגיה, מדיקל דיווייס, סייבר, גיימינג, ביג דאטה, טרוול-טק, פוד- טק, ועוד. בדרגי הבכירים מדובר על תפקידי הנהלה ברמת C-LEVEL וברמת VP בחברות טכנולגיות מובילות. בתפקידי הביניים מדובר על תפקידים מרמה של Entry Level (תפקיד ראשוני בחברה), ועד רמה של כפופי סמנכ"לים, רובם דרגי ביניים במחלקות הפיתוח.

"הליכי גיוסים או חילופים של תפקידים בכירים בחברה הינם תהליכים ארוכי טווח, אשר דורשים המון משאבי זמן, כמו גם הסתכלות פנים ארגונית של מנהלי החברה ובחינה מדוקדקת של המהלך. בחצי השנה האחרונה, מאז פרץ משבר הקורונה לחיינו, הוא שינה לאין שיעור את שוק התעסוקה בכלל, ובפרט את התנהלות המנהלים הבכירים בחברה. בקרב חברות הטכנולוגיה, בתקופת הקורונה צומצמו משמעותית מספר נסיעות העסקים לחו"ל הכוללים, בין היתר, פגישות מרובות משתתפים, הכנסים הפכו להיות וירטואליים ואינם מצריכים הגעה פיזית ונסיעות למקומות שונים, ונוצר מצב לא שגרתי במסגרתו כל חברי הבורד וההנהלה נמצאים בארץ באופן שוטף ומתוקף כך יותר זמינים. הם אומנם עסוקים בטיפול במשבר הקורונה, אבל יש להם משמעותית יותר זמן להתעמק בתהליכים ארגוניים ושינויים ארגוניים, כמו גיוס בכיר לשולחן ההנהלה. בנוסף, המועמדים לגיוס לתפקיד בכיר, בזמן רגיל גם פחות זמינים להשתתף בתהליך הגיוס עצמו, ובזמן הקורונה כולם, כאמור, בארץ ויכולים להיות ממוקדים ומפוקסים בסגירת המשרה. בנוסף, זמן הליך הגיוס עצמו התקצר. תהליכי גיוס בכירים, שבדרך כלל לוקחים בין 4-6 חודשים ואף יותר עקב עומס של עבודה ונסיעות, התקצרו כעת ל-3-5 חודשים בלבד", אומרת צוקר.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
או שפשוט חברות העדיפו לגייס אנשים ישירות
ללא תיווך של חברות ההשמה, במסגרת הרצון לחסוך בעלויות בתקופת הקורונה. לכן הנתונים שיש לחברות ההשמה כנראה לא שגויים לגמרי, אבל גם לא מדוייקים. מקובל שעלות גיוס עובד דרך חברת השמה הוא משכורת חודשית פלוס מע״מ. בעידן הלינקדאין הרבה יותר קל וזול ל HR לגייס ישירות עובדים.
דלהי  |  12.10.20
4.
גיוס פחות עובר דרך חברות השמה
אני מניח שהתמונה היא חלקית. יש פחות עובדים בדרגי ביניים שעוברים דרך חברות השמה ויותר גיוסים ישירים. מטבע הדברים יש יותר כח אדם זמין בשוק ומשרות מאויישות על ידי חבר מביא חבר. יש פחות צורך בחברות כמו נישה לתפקידי ביניים בעת הזו. הדבר שונה לגבי בכירים, שם עדיין יש צורך בהליך מקצועי יותר שנתמך על ידי חברות השמה של בכירים.
שי  |  11.10.20
לכל התגובות