אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים קיצצו לתמיר כהן את הכהונה הכפולה בשנה צילום: יריב כץ

המוסדיים קיצצו לתמיר כהן את הכהונה הכפולה בשנה

שיכון ובינוי רצתה לאשר ליו"ר לכהן במקביל כמנכ"ל למשך 30 חודשים, אך לאחר התנגדות המוסדיים עודכנה הכהונה ל־18 חודשים בלבד

13.10.2020, 08:53 | חזי שטרנליכט

המוסדיים הפעילו לחצים על שיכון ובינוי, והובילו לקיצוץ פרק הזמן שמוצע לכהונתו של תמיר כהן כמנכ"ל החברה. לפני חודש תכננה שיכון ובינוי להוביל למינויו של כהן, המשמש כיו"ר החברה, לתפקיד מנכ"ל לתקופה של 30 חודשים. בעקבות לחצי המוסדיים, שונתה ההצעה בלילה שבין ראשון לשני ל־18 חודשים בלבד.

קראו עוד בכלכליסט

גורם מוסדי אמר כי "תמיר רצה להיות יו"ר ומנכ"ל, בטיעון, שיש בו היגיון, שצריך שקט ארגוני ותעשייתי ולא מלחמות פנימיות והצעות בלתי פוסקות מאנשים שרוצים להיות מנכ"לים. המוסדיים חשבו ש־30 חודשים זה יותר מדי, ולאחר מו"מ הושגה הבנה שהתקופה תוגבל לשנה וחצי". גורם מוסדי אחר אמר: "אין מצב היום לאשר מראש כהונת מנכ"ל ל־30 חודשים. זה פשוט לא הגיוני ליצור רצף והתחייבות ארוכה כל כך, לכן קיצרו את זה ל־18 חודש. הדרישה הזאת נכונה, אין גוף במשק שעובד ככה".

תמיר כהן, יו"ר שיכון ובינוי, צילום: עמית שעל תמיר כהן, יו"ר שיכון ובינוי | צילום: עמית שעל תמיר כהן, יו"ר שיכון ובינוי, צילום: עמית שעל

מניית שיכון ובינוי עלתה אתמול ב־0.44%, ומתחילת השנה עלתה ב־1.1%. שווי החברה נאמד ב־6.5 מיליארד שקל. בין המוסדיים הבולטים המחזיקים בחברה נמצאות כלל ביטוח ומנורה (6.8% כ"א) והפניקס (5%). בעל השליטה בשיכון ובינוי הוא נתי סיידוף (47%).

ב־14 בספמבר הודיעה שיכון ובינוי על כינוס אסיפה של בעלי המניות לאישור מינוי יו"ר החברה, תמיר כהן, לתפקיד המנכ"ל. זאת לאחר העזיבה המתוקשרת של אייל לפידות ביוני האחרון.

כהן מכהן כיו"ר שיכון ובינוי מאוגוסט 2018. תנאי העסקתו כיו"ר עמדו על משרה בהיקף של 85%, והם אמורים לגדול ל־100% ולהשתנות משכר ברוטו של 123 אלף שקל בחודש ל־146.8 אלף שקל בחודש (כולל הצמדה למדד).

תקרת הבונוס השנתי תעלה ל־2.6 מיליון שקל לעומת 2.21 מיליון שקל. עלות תנאי העסקתו של כהן ב־2019 עמדה על 17.25 מיליון שקל והורכבה מעלות שכר של 2.5 מיליון שקל, בונוס של 2.21 מיליון שקל ותשלום מבוסס מניות של 12.53 מיליון שקל.

תגיות