אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הבריאות: 2,055 חולי קורונה נפטרו מפרוץ המגפה צילום: אוראל כהן

דיווח שוטף

משרד הבריאות: 2,055 חולי קורונה נפטרו מפרוץ המגפה

מחצות נפטרו 18 חולים; 240 חולים מונשמים מתוך 807 שמצבם מוגדר קשה; קבינט הקורונה החליט היום כי הסגר המלא יוארך עד ראשון בחצות. מותר להפגין הרחק מהבית. עוד אישר קבינט הקורונה: קבוצות ליגת העל בכדורגל יחזרו מחר לאימונים

13.10.2020, 23:29 | כלכליסט ו-ynet

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

23:25 - משרד הבריאות: 2,055 נפטרו מקורונה

משרד הבריאות עדכן כי 18 חולי קורונה נפטרו מחצות ומספר הנפטרים מפרוץ המגפה עומד כעת על 2,055. מספר החולים בינוני עומד על 264 ומספר החולים שמצבם מוגדר קשה עומד על 807 - מתוכם 240 מונשמים. היום בוצעו 37,244 בדיקות לגילוי קורונה מחצות, ואובחנו 1,848 נשאים מאומתים של הנגיף.

23:00 - הקבינט האריך את הסגר המלא עד ראשון בחצות, מותר להפגין הרחק מהבית

 

קבינט הקורונה אישר פה אחד את הארכת הסגר המלא עד יום ראשון בחצות. נתניהו וגנץ הותירו פתח לשינוי בדיון נוסף שיתקיים ביום חמישי. מצב החירום יבוטל מחצות - כך שניתן יהיה לצאת להפגין או להתפלל הרחק מהבית. השר כץ דורש לפתוח עסקים ללא קבלת קהל: "זה לא חוף ים ולא הפגנות".

 

קבינט הקורונה אישר: קבוצות ליגת העל בכדורגל יחזרו מחר לאימונים

 

קבינט הקורונה אישר כי קבוצות ליגת העל בכדורגל יוכלו לחזור מחר להתאמן. כחלק ממתווה החזרה לאימונים של מינהלת הליגות מול משרד הבריאות, הוחלט על הקפדה יתרה של התנאים שיועברו לקבוצות. בין היתר, המינהלת תוכל לקנוס קבוצה שהפרה את ההנחיות בסכום של עד 400 אלף שקלים. (נצב צנציפר)

 

משרד הבריאות: רק 4.9% חיוביים לקורונה היום - הנתון הנמוך מאז יולי

 

משרד הבריאות מסר כי רק 4.9% חיוביים לקורונה היום - הנתון הנמוך מאז יולי. מחצות אובחנו 1,424 נדבקים בנגיף הקורונה, וכ-14 בני אדם נוספים נפטרו כתוצאה מסיבוכי הנגיף. מספר הנפטרים מאז פרוץ המגפה בישראל הגיע ל-2,040. בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים כ-802 חולי קורונה במצב קשה, מהם 244 חולים מחוברים למכונות הנשמה. מבדיקה שערכו עדן דרוקמן-רפאלי והקבינט האזרחי עולה כי בשבוע האחרון בוצעו בישראל כ-236 אלף בדיקות, לעומת 359 אלף בדיקות בשבוע שקדם לו. מדובר בירידה של 34% בכמות הבדיקות, אל מול ירידה של 39% בכמות הנדבקים. (ירון דרוקמן)

 

17:50 - קבינט הקורונה מכונס, ההחלטות יתקבלו ביום חמישי

קבינט הקורונה, שהתכנס הערב באיחור של שלוש שעות, לא יכריע על חידוש הלימודים בגיל הרך וגם לא על פתיחתם של העסקים הקטנים. החלטות אלו יחכו להכרעה בדיון נוסף שיתכנס מחרתיים. בהודעת לשכת ראש הממשלה הסבירו את ההימנעות מהחלטה הערב בעובדה שהתחלואה עדיין ברמה גבוהה ובכך שלא ניתן להעריך את השפעת החגים.

בנימין נתניהו פרופ בנימין נתניהו פרופ' רוני גמזו | צילום: טל שחר בנימין נתניהו פרופ

המלצת ראש המטה לביטחון לאומי (מל"ל) מאיר בן שבת היא להאריך את הסגר עד יום שני. לפי הערכות ראש המל"ל, "לא צפויים שינויים שיובילו אותנו ליעדים שהצבנו לפני 20 באוקטובר".

בהתייעצות שהתקיימה בין ראש הממשלה, שר הביטחון, שר הבריאות ושר המדע הוחלט לכנס היום את קבינט הקורונה שידון בנתוני התחלואה, בתוכנית יציאה מסודרת לפי שלבים וקריטריונים. ביום חמישי יתכנס שוב הקבינט ויכריע אם בהתאם לנתונים ומגמות התחלואה ניתן לפתוח בשבוע הבא את מסגרות הגיל הרך, עסקים קטנים ללא קהל ושירותי איסוף עצמי.

ראש המל"ל דן בנושא עם מנכ"ל משרד הבריאות, פרויקטור הקורונה ויועצים נוספים. הם החליטו כי קיים קושי לקבל כבר עתה החלטות על הקלות בסגר. בישיבה זו הוצגו עיקרי חוות הדעת של פרופ׳ דב שוורץ, פרופ׳ ינון אשכנזי ופרופ׳ אלי וקסמן. פרופ' רוני גמזו הביע דאגה רבה מכך שלמרות תנאי הסגר נדבקו 3,000 איש ביום.

 

17:30 - אל על מרחיבה את הטיסות ללוס אנג'לס, מיאמי, פרנקפורט ואמסטרדם

אל על מרחיבה את פעילות טיסות הנוסעים. החברה חוזרת לטוס ללוס אנג'לס, מיאמי, פרנקפורט, אמסטרדם, סופיה וקייב.  יעדים אלו מצטרפים ליעדים אליה החברה החלה לטוס: ניו יורק, לונדון, פריז ואתונה.

הטיסות ליעדים השונים יתחדשו בתאריכים הבאים: החל מה- 18.10 – טיסות לפרנקפורט, ב- 19.10 – לאמסטרדם, ב- 25.10 - ללוס אנג'לס ומיאמי, ב- 26.10 – טיסות לסופיה וקייב .

לקוחות שמחזיקים כרטיסי טיסה קיימים או ירכשו כרטיסי טיסה שמועד ההמראה עד 28.2.21 יוכלו לבצע שינויים ללא תשלום דמי שינוי, למעט הפרשי מחיר ודמי טיפול, ככל שיחולו. יש לציין כי עדיין הכניסה לישראל אפשרית לבעלי דרכונים ישראלים בלבד. וכי הכניסה למדינות זרות עם דרכון ישראלי , איננה אפשרית למדינות רבות ויש להתעדכן בנושא בהתאם ליעד המבוקש. (נווית זומר)

 

מטוס אל על, צילום: רויטרס מטוס אל על | צילום: רויטרס מטוס אל על, צילום: רויטרס

 

15:15 - לקראת הדיון בקבינט הקורונה: האוצר ידרוש פתיחה מיידית של מקומות העבודה שלא מקבלים קהל

לאחר דיון עם הנהלת משרדו לקראת התכנסות קבינט הקורונה, החליט שר האוצר ישראל כץ להביא לאישור הקבינט מתווה לפתיחה מיידית של מקומות העבודה שאינם מקבלי קהל; זאת לאור הירידה בנתוני התחלואה, והעובדה כי לסגירת מקומות העבודה השפעה עצומה על הפגיעה בתוצר.

במשרד האוצר ידרשו לפתוח באופן מידי את מקומות העבודה שאינם מקבלי קהל ללא קשר לרמת התחלואה, לפעול לפתיחה של הגיל הרך וכיתות א-ב, לפעול לפתיחת המסחר בשלב השני של אסטרטגיית היציאה ולקבוע צעדי הגבלה דיפרנציאליים שיפחיתו תחלואה ויהיו בעלי עלות כלכלית נמוכה יותר. במשרד ידרשו לקבוע מגבלות דיפרנציאליות לאור כך שכמעט רבע מהחולים מרוכזים בחמש הערים בהן התחלואה הגבוהה ביותר.

במצגת שיבקשו להציג היום יראו נציגי האוצר שוב כי המשך הסגר במתווה הנוכחי למשך שבועיים נוספים יביא לפגיעה של כ-13 מיליארד שקל למשק, כאשר מעבר למתווה של 100% פתיחה של עסקים שאינם מקבלי קהל תביא לפגיעה של 7 מיליארד שקל בשבועיים.

פתיחת מקומות העבודה שאינם מקבלים קהל תביא לצמצום העלות ב-6 מיליארד שקל, ופתיחת הגנים וכיתות א-ב' תביא לצמצום של 1.8 מיליארד בעלויות למשק. פתיחת עסקים שמקבלים קהל ומסחר תצמצם את הפגיעה ב-2 מיליארד שקל, פתיחת מסעדות ובתי קפה תביא לצמצום העלות ב-2.4 מיליארד שקל, פתיחת ענף ההארחה תצמצם את העלות במיליארד שקל ופתיחת ענף הפנאי, התרבות והאירועים תביא לצמצום בעלות של 0.4 מיליארד שקל.

יש לציין כי בדיוני הקבינט האחרונים לא איפשר נתניהו לפקידי האוצר להציג את היקף הפגיעה במשק של ההחלטות שלו, ואף השתיק את כץ באחד הדיונים, כך שלא בטוח שהתמונה הקודרת שינסה המשרד להציג הפעם תשפיע על קבלת ההחלטות.

השר כץ מסר כי "הדבר החשוב ביותר כרגע הוא להניע את המשק, לפתוח מיידית את העסקים שאינם מקבלי קהל ולחדש את פעילות מוסדות הגיל הרך.מנתונים ברורים שיוצגו בפני הקבינט עולה כי שבועיים לאחר סגר ראש השנה, שאיפשר את פעילות מקומות העבודה, כבר רואים ירידה בתחלואה. הדבר מחזק את עמדתי כי מקומות העבודה אינם מסוכנים בריאותית וצריכים להיפתח באופן מיידי".

(עמרי מילמן)

14:00 - גמזו: "היום לא יתקבלו החלטות סופיות בעניין ההקלות, הכיוון חיובי"

פרויקטור הקורונה, הפרופ' רוני גמזו, התייחס בכניסה לתדרוך בעיריית ירושלים על הרצון לדחות את ישיבת הקבינט ליום חמישי: "רק עכשיו שמעתי על זה, בכל מקרה היום לא היו מתקבלות החלטות סופיות בעניין ההקלות אלא רק כיוונים". הוא התייחס למגמת התחלואה בארץ ואמר כי "הכיוון הוא חיובי, מקדם ההדבקה הגיע לרצוי אבל אנחנו עם 3,000 נדבקים ביום וההנחה היא שביום ראשון-שני נגיע ל-2,000 נדבקים".

12:30 - שאשא ביטון: "הקורונה תהיה כאן עוד שנה, איבדנו את אמון הציבור"

יו"ר ועדת הקורונה בכנסת, ח"כ יפעת שאשא ביטון (הליכוד), אמרה בפתח דיוני הוועדה כי "הגיע הזמן שנסתכל על הקורונה בצורה רחבה כעל משבר, ולא רק על ההתמודדות במניעת התפשטות הנגיף עצמו. אנחנו חייבים להסתכל על מספר המובטלים, כמה אנשים פשטו רגל, כמה אירועי אלימות במשפחה היו; אנחנו מאבדים כאן דור שלם של ילדים - אותם ילדים שכבר תקופה לא מגיעים לבתי הספר בצורה סדירה". לדבריה, "אנחנו יודעים שהנגיף יישאר כאן לפחות עוד שנה, איבדנו את אמון הציבור ואנחנו נמצאים בנקודת זמן טובה לבנות אותו מחדש".

לדבריה, "יש צורך לתת לרשויות מקומיות לנהל את המלחמה בנגיף. אנחנו צריכים אכיפה נכונה של מוקדי התקהלות שיכולים להפוך למוקד התפרצות. צריך לעשות את הדברים מתוך שיקול דעת ולא מתוך כוח. אנחנו מבקשים ממשרד הבריאות שייקח בחשבון את הפרמטרים האלה בתוכנית שיציג".

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, אמר בדיון: "המדיניות צריכה להיות כמה שיותר אחידה מבחינת הסיכון האפידימיולוגי ועליה להתבסס על מדדי התחלואה. לא נתקדם כל עוד לא נעמוד במדדי התחלואה שהוגדרו לכל שלב. צריך להחיל את תוכנית הרמזור מאוחר יותר".

 

ח"כ יפעת שאשא ביטון , צילום: ערוץ הכנסת ח"כ יפעת שאשא ביטון | צילום: ערוץ הכנסת ח"כ יפעת שאשא ביטון , צילום: ערוץ הכנסת

12:00 - שירות התעסוקה: מעל 6,000 דורשי עבודה חדשים מאז אתמול

לפי שירות התעסוקה, "מהדיווח האחרון אתמול ועד הבוקר ב-7:00, נרשמו 6,135 דורשי עבודה חדשים. מאז 17.9.2020, יום לפני תחילת הסגר, נרשמו בשירות התעסוקה 246,174 דורשי עבודה - מהם 216,218 עקב יציאה לחל"ת ו-29,956 מסיבות אחרות. מבין דורשי העבודה שנרשמו מאז 17.9.2020, עבור 172,504 זהו רישום שני או יותר מאז תחילת משבר הקורונה בחודש מרץ".

כיום רשומים בשירות התעסוקה 967,852 דורשי עבודה, מהם 618,817 בחל"ת.

10:50 - מזכ"לית הסתדרות המורים: "מערכת החינוך לא יכולה להיפתח ביום ראשון"

מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, הדליקה הבוקר (יום ג') נורת אזהרה בריאיון לאולפן ynet באשר לאפשרות של פתיחת מוסדות החינוך לגיל הרך ביום א' הקרוב, במקרה שמשרד הבריאות יאפשר זאת. "בנתונים הקיימים, המערכת לא יכולה להיפתח ביום ראשון", אמרה בן דויד, שמנתה ארבעה יסודות שפוגעים ביכולת המורים לקיים פעילות חינוכית באופן סדיר: חוסר מיגון לצוותי ההוראה, תוספת כוח אדם, ערבוב בין צוותי הוראה וילדים מיישובים אדומים וירוקים וחוסר באכיפה בקרב ההורים.

היא הבהירה כי היא לא שוללת הכרזה על סכסוך עבודה למשך 14 יום, שבסופם תוכל גם להשבית את מערכת החינוך. "זה לא בגללנו, אלא בגלל חוסר ההיערכות של המשרדים", קבעה. בן דויד טענה כי במשרד הבריאות לא שיתפו אותה בהכנת המתווה לחזרה ללימודים בגיל הרך. "אם היו נותנים לנו, המנהלים, הגננות והמורים להכין את המתווה – היה המתווה הטוב ביותר", היא אמרה. "משרד הבריאות לא דיבר איתנו, משרד החינוך בחלק מהמקרים כן דיבר. איפה שלא דיברו איתנו – המתווים לא עובדים. בחינוך המיוחד יש בעיות קשות מאוד, וייתכן שננקוט שם בצעדים ארגוניים ומשפטיים".

10:00 - הממונה על החרדים במטה הקורונה רוצה להחזיר ישיבות למרות נתוני התחלואה

שבועיים בלבד אחרי קריסת "מתווה הקפסולות", שבמסגרתו למדו עשרות אלפי תלמידי ישיבה על אף ההשבתה הכללית במערכת החינוך, ל-ynet נודע כי ראש הדסק החרדי ב"מגן ישראל", אלוף (מיל') רוני נומה, מקיים משא ומתן מתקדם עם רבנים ועסקני ציבור במטרה לאפשר את חידוש הלימודים בישיבות כבר בעוד חמישה ימים למרות נתוני התחלואה הגבוהים במגזר. בכך, חוזר בו נומה מהעמדה שהציג בתחילת החודש, לפיה יש לדחות בכמה שבועות את פתיחת סמסטר החורף במוסדות התורה. גורמים במערכת הבריאות מתחו ביקורת חריפה על נומה, שלטענתם מתנהל "כנציג של הציבור החרדי מול הממשלה". 

8:15 - משרד הבריאות: 3,097 אומתו אתמול לקורונה - 7% מהבדיקות חיוביות

משרד הבריאות מפרסם כי אתמול התקבלו 47,136 תוצאות בדיקות, מהם 3,097 מאומתים חדשים. שיעור הבדיקות החיוביות ממשיך לרדת ועמד אתמול על 6.6%. תמונת המצב להבוקר היא 801 חולים מוגדרים במצב קשה ו-242 מונשמים. 2,021 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה. 

טבלת נדבקים על פי ישוב

מתחם הדרייב אין בתל אביב. בדיקות קורונה, צילום: ניצן דרור מתחם הדרייב אין בתל אביב. בדיקות קורונה | צילום: ניצן דרור מתחם הדרייב אין בתל אביב. בדיקות קורונה, צילום: ניצן דרור

חולים פעילים מול מחלימים

7:00 - היום: קבינט הקורונה ידון בתוכנית היציאה מהסגר

קבינט הקורונה יתכנס אחר הצהריים לישיבה שבה ידונו השרים בתוכנית היציאה מהסגר ובמועד תחילת ההקלות. שרי כחול לבן ושר האוצר ישראל כץ תומכים בתחילת ההקלות ביום ראשון. לעומתם סבורים אנשי משרד הבריאות כי יש להתחיל בהקלות רק כאשר מספר הנדבקים ירד ל-2,000 ביום ומקדם ההדבקה R יהיה 0.8 ומטה. בשלב הראשון של ההקלות אמורים להיפתח גני הילדים ומסגרות החינוך לגיל הרך.

תגיות