אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עושים לביתנו: קורונה - הזווית האופטימית צילום: משטרת ישראל

עושים לביתנו: קורונה - הזווית האופטימית

לצפות בדוקו שומט לסתות "רצח בקולנוע צפון", להכניס את המוזיאון הביתה, לצאת למסע מהפנט בדרום איטליה - הדברים שהכי כדאי לעשות כשאי אפשר לצאת

14.10.2020, 07:56 | כתבי כלכליסט

סרט

סיפורו של רצח מיותר

 

מהסרט "רצח בקולנוע צפון" , צילום: משטרת ישראל מהסרט "רצח בקולנוע צפון" | צילום: משטרת ישראל מהסרט "רצח בקולנוע צפון" , צילום: משטרת ישראל

 

אחד הסרטים המרתקים של פסטיבל דוקאביב "רצח בקולנוע צפון" ישודר הערב בכאן־11. דוקו־פשע המתאר אירוע מסוף שנות ה־50, כעשור אחרי מלחמת העולם, ומלמד על אדוות הכאב, המעגלים האין-סופיים של הטראומה של השואה, דרך סיפור שכל התפתחות בו שומטת לסתות. סיפור שהוא פרטי אבל גם לאומי. בשנת 1957 נקלע ד"ר יעקב פיאטלי, ניצול שואה, לתקרית אלימה של ירי כאשר הלך לקולנוע. היורה, רפי טומי בליץ, ירה בו בשוגג בשוד מזוין והרג אותו. היורה נתפס, נשלח לכלא ושם ריצה מאסר ממושך. במהלך מאסרו נוצר קשר בין בליץ לאלמנתו של פיאטלי, מורה לפסנתר מהוללת, שלימדה גם אותו לנגן. ירון לונדון, אחד היוצרים והמפיקים של הסרט, מלווה אותו במשך שנים. הבמאי אבידע לבני הפך את כל החומרים הרבים לסרט נהיר ומרתק.

רותה קופפר

ילדים

לוכדים את החלומות DIY

 

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

 

מוזיאוני חיפה אמנם סגורים עכשיו, אבל באתר המוזיאון יש מדריך חינמי לכמה פעולות יצירתיות DIY קלילות וחמודות שאפשר לעשות באמצעות חומרים פשוטים, כמו מובייל משיפודים, חוטי רקמה וחרוזים, שלט לחדר ממקלות ארטיק ורצועות נייר צבעוניות, סדנת ים בתוך צנצנת וסדנת לוכד חלומות. הכל מלווה בהסברים מצולמים מפורטים, וגם בסרטונים שמראים את תהליך היצירה שלב שלב. לילדים קצת יותר גדולים שיש להם יותר סבלנות יש באתר גם מדריך ליצירת סרטוני סטופמושיין באמצעות הטלפון הנייד, כאלה שאפשר אחר כך לשתף באתר המוזיאון עצמו. nmm.org.il

רעות ברנע

בלוג

בין עצי הזית של עמק הטרולי

 

 

בימים כתיקונם המעצבת אילנה אפרתי מדלגת בין ביתה והחנות שלה בתל אביב, לביתה בכפר איטלקי שם היא עוסקת בחקלאות, וגם כותבת יחד עם בתה אור רוזנבוים, את הבלוג “מסעות בגרדרובה”. בחודשים האחרונים נכפתה עליהן שגרת שהות ממושכת בכפר האיטלקי, והבלוג מוקדש לתיאור אורח חיים אטי, ממוקד ונקי מהסחות דעת. קריאה בו מאפשרת להפליג למחוזות אחרים, לטייל ברחבי איטליה שנפתחת לאטה; ברחובות הריקים של הכפר, בבוסתן הפרי של אפרתי, ולחוות את יופיו של הסתיו דרך התמונות שהיא מצלמת. השבוע למשל, למרות העלייה בתחלואה גם שם, נסעתי אתה (בדמיוני כמובן) לעמק הטרולי במרכז פוליה שבדרום איטליה. שוטטנו בין עצי הזית העתיקים, מבני האבן האותנטיים האופיינים לאזור, וכמנהגה, הסבירה אפרתי על ההיסטוריה של המבנים וחלקה עם הקוראים את המסע, תוך שהיא מתייחסת לעיצוב, אמנות ואופנה, וגם להשפעות של השינויים הגלובליים הפוליטיים. בכל שבוע עולה פוסט חדש המציע מפלט מהשגרה הכפויה.

masaot.com

עילית מינמר

מתכון

עוגת בננה עם קראמבל פקאן

חוסיין שקרה, cake-lab.org

 , צילום: חוסיין שקרה צילום: חוסיין שקרה  , צילום: חוסיין שקרה

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

  • 200 גר' קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ½1 כפיות קינמון
  • ½ כפית מלח
  • 70 גר' סוכר לבן
  • 75 גר' סוכר חום כהה
  • 90 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים L
  • 2 בננות בשלות
  • 2/3 כוס חלב

לקראמבל:

 

  • 40 גר' סוכר
  • 35 גר' קמח
  • 5 גר' פקאנים קצוצים גס
  • כף שמן קנולה

לעיטור: חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

  • מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים. מוסיפים את השמן ומערבבים עם מזלג עד שכל התערובת לחה. שומרים במקרר עד לשימוש.
  • משמנים קלות את תבנית האפייה, ומרפדים את התחתית התבנית בנייר אפייה. מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון לתוך קערה. מוסיפים מלח ומערבבים היטב עם מטרפה. מניחים בצד.
  • מחממים מעט את החלב, לא עד לרתיחה. מחממים תנור ל־175°.
  • מחממים את החמאה במיקרו בפולסים של 5 שניות כל פעם. מעבירים אותה לקערת מיקסר, ומוסיפים את סוכר הלבן והסוכר החום. מקציפים במהירות בינונית־גבוהה עד שהתערובת בהירה ותפוחה מעט (כ-5 דקות). מוסיפים את הביצים בהדרגה לתערובת.
  • בעזרת מזלג, מועכים את הבננות למחית. מוסיפים אותן לבלילה בהדרגה, ומערבבים כל פעם. לרוב בשלב הזה הבלילה נשברת, לכן מניחים את קערת המיקסר על סיר בן מארי, ומערבבים את הבלילה עם מטרפה.
  • מסירים את הקערה מהאש ומוסיפים חצי מתערובת האבקות. מקפלים יחד בעזרת מטרפה. מוסיפים את החלב החמים, ומערבבים שוב. מוסיפים את שאר תערובת האבקות ומקפלים עם מטרפה רק עד להטמעה.
  • מוזגים את הבלילה לתוך תבנית האפייה. מפזרים את קראמבל הפקאן מעל הבלילה. מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות.
  • מוציאים ועוברים עם סכין משוננת בין דפנות התבנית לעוגה. מצננים כ-10 דקות לפני שמשחררים את העוגה מהתבנית. בעזרת כפית, מזלפים חמאת בוטנים רכה בצורת פסים מעל העוגה.

רעות ברנע 

תגיות