אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Augury הישראלית גייסה 55 מיליון דולר צילום: Augury

חברת Augury הישראלית גייסה 55 מיליון דולר

הסטארט-אפ פועל בתחום ה-IoT לתעשייה ופיתח טכנולוגיה שמסייעת לחברות וארגונים לאתר תקלות במערכות. מהחברה נמסר שהסכום שגויס כעת ישמש את החברה להמשך הצמיחה הגלובאלית, הגדלת צוותי המוצר והפיתוח של החברה בחיפה, וכן הרחבת צוותי השיווק והמכירות בעולם

14.10.2020, 14:58 | מאיר אורבך
הסטארט-אפ הישראלי אגורי (Augury), הפועל בתחום ה-IoT לתעשייה, גייס 55 מיליון דולר בהובלת קרן הצמיחה Qumra Capital ובהשתתפות המשקיעים הקיימים בחברה שהשתתפו גם בסבב הנוכחי, וביניהם: Insight Venture Partners,Eclipse Ventures, Munich RE Ventures, Capital ,Lerer Hippeau Ventures ו- Qualcomm Ventures. סיון שמרי דהן, שותפה מנהלת ב-Qumra Capital, תצטרף לדריקטריון של החברה.

קראו עוד בכלכליסט

אגורי הוקמה ב-2011 על ידי סער יוסקוביץ' וגל שאול ובחברה למעלה מ-100 עובדים במרכז הפיתוח בחיפה ובניו יורק. פלטפורמת ה-IOT של אגורי, מאפשרת לנטר את המצב המכני של מכונות תעשייתיות באמצעות מערכת של חיישני ויברציה, טמפרטורה ועוד. המידע נאסף באופן רציף, משודר לענן ומנותח באמצעות אלגוריתמים המשלבים מודלים מכניים ותפעוליים. הניתוח בענן משווה בין הנתונים העדכניים של המכונה הנבדקת לבין נתונים שנאספו בעבר על המכונה ועל עשרות אלפי מכונות דומות, ומסייע לזהות דפוסי התנהגות חריגים שעשויים להצביע על תפקוד לקוי, תקלה או בלאי במכונות. כמו כן המערכת ממליצה על הדרך האופטימלית לתיקון הבעיה.

משבר הקורונה, שהביא איתו מגבלות חדשות לעולם העבודה והייצור, חיזק את הצורך בפתרונות החברה. באמצעות הפלטפורמה ומערכת ה-AI של אגורי ניתן לקבל תמונת מצב עדכנית - מרחוק, בצורה דיגיטאלית, ללא צורך במגע יד אדם על סביבת היצור. עובדה זו הגבירה את קצב הצמיחה של החברה ומכירותיה בשנה האחרונה.

יחד עם גיוס ההון הנוכחי מגיע סך ההשקעות בחברה לכ-106 מיליון דולר. מהחברה נמסר שהסכום שגויס כעת ישמש את החברה להמשך הצמיחה הגלובאלית, הגדלת צוותי המוצר והפיתוח של החברה בחיפה, וכן הרחבת צוותי השיווק והמכירות בעולם.

"שווי החברה גדל משמעותית בין הגיוסים החברה צמחה משמעותית בתקופה האחרונה בפרט בתקופת הקורונה עם מכירות של עשרות מיליוני דולרים. המודל של החברה הוא מנוי שגובים לפי מכונה או שימוש לשנה", אומר גל שאול, אחד ממייסדי החברה וסמנכ"ל הטכנולוגיה אגורי, "התחלנו בארצות הברית ויש לנו בסיס יותר גבוה וגם באירופה אנחנו מתחילים לעבוד בצורה מתקדמת".
מייסדי Augury. גל שאול וסער יוסקוביץ מייסדי Augury. גל שאול וסער יוסקוביץ' | צילום: Augury מייסדי Augury. גל שאול וסער יוסקוביץ

על פעילות במהלך ימי הקורונה מספר גל שאול לכלכליסט: "לא חזרנו לעבודה במשרד למעט פעילות קטנה בתחום החומרה מאז הסגר הראשון. לשוק לקח הרבה זמן להתרומם ולמפעלים לקח זמן לבחור מה האפליקציות החשובות להם. הבעיה כיום היא שלא כל כוח האדם נמצא במפעל אך הם חייבים להמשיך לעבוד. לכן חברות צריכות לקבל החלטות וזקוקות ליכולת ליישם דברים לבד. אנחנו נותנים הוראות ללקוח בשידור חי ויש לנו שותפים גלובליים שעוזרים לנו להתקין את החיישנים".

"היו לנו הרבה כיוונים ומחשבות לאיך לפשט את המוצר דרמטית ועשינו זאת תוך חודש וחצי, פיתחנו יכולת התקנה עצמאית תוך שימוש במערכות של מציאות מדומה", הסביר.

"אנחנו מנסים למצוא דרך לתקשר עם המפעלים בכל מיני דרכים לא רק בזום, זה רחוק מלהיות מושלם ואני מקווה שנחזור לעבוד במשותף. בזום יש יתרונות רבים אבל אנחנו מנסים למצוא דרכים בהן ניתן יהיה לבצע סיעורי מוחות וויכוחים בין אנשי הצוות", הוסיף שאול.

בין לקוחות החברה ניתן למצוא את החברות הגדולות בתחומן כמו:, Colgate, Hershey’s, Danone, Heineken, Bausch Health, כמו גם את חברות מובילות בישראל כגון כי"ל, תנובה ומקורות. בנוסף עובדת החברה עם יצרני מכונות גלובאליים כמו Grundfos, Carrier, Trane במטרה להטמיע את הטכנולוגיה במוצריהם.

סיון שמרי דהן, קרן קומרה, צילום: קומרה קפיטל סיון שמרי דהן, קרן קומרה | צילום: קומרה קפיטל סיון שמרי דהן, קרן קומרה, צילום: קומרה קפיטל

סיון שמרי דהן, שהובילה את הסיבוב הנוכחי אומרת כי "משבר הקורונה חשף כשלים קריטיים בשרשרת האספקה העולמית של המוצרים הבסיסיים ביותר. לפתע המחסור במוצרים כמו חיתולים ועד בקבוקי מים מחד, וחוסר יכולת היצרנים להכנס בדלתות המפעלים, מנגד, המחיש את הצורך הדחוף לשנות את הפרדיגמות הישנות ולעבור לדיגיטציה מלאה של עולם הייצור. Augury, שמשחקת תפקיד משמעותי ביכולת המפעלים לנטר ולשלוט על תהליכי הייצור מרחוק, חווה בימים אלה צמיחה אדירה מתוך ההבנה שאין אפשרות לחזור אחורה בזמן. לחברה יש את הטכנולוגיה ואת היכולות , ולשוק יש את הצורך העמוק בפתרון – אנו מאמינים שהשילוב הזה יהפוך את החברה למובילה עולמית בתחומה ושמחים להצטרף כמשקיעים".

 

תגיות