אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך לאקזיט הבא: קרן פרמירה מקימה נציגות בישראל צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

בדרך לאקזיט הבא: קרן פרמירה מקימה נציגות בישראל

קרן ההשקעות האירופית, שמנהלת נכסים ב־50 מיליארד דולר, מינתה את רן מידן, מנכ"ל נטפים לשעבר, למנהל פעילותה בישראל. מידן: "בדקנו את השוק בישראל ויש חברות שאפשר לעזור להן להיות מובילות עולמיות"

19.10.2020, 07:02 | גולן חזני

אחרי אקזיטים נאים בנטפים ו־NDS תנסה קרן ההשקעות האירופית פרמירה לבצע מהלכים דומים בארץ ומקימה נציגות ישראלית.

ל"כלכליסט" נודע כי פרמירה, מקרנות ההשקעה המובילות בעולם בתחומי הטכנולוגיה, תעמיד את רן מידן, ששימש כמנכ"ל נטפים בשנים 2018‑2014 והוביל אותה למכירה למכסיקם המקסיקנית ברווח עצום של מעל מיליארד דולר, כמנהל פעילותה בישראל.

פרמירה מכרה את נטפים ב־2018 לפי שווי של 1.9 מיליארד דולר, אחרי שרכשה את השליטה בה ב־2011 לפי שווי 850 מיליון דולר.

רן מידן, שינהל את פעילות קרן פרמירה בישראל, צילום: עמית שעל רן מידן, שינהל את פעילות קרן פרמירה בישראל | צילום: עמית שעל רן מידן, שינהל את פעילות קרן פרמירה בישראל, צילום: עמית שעל

מידן מתמנה גם כיועץ בכיר לפעילות הגלובלית של הקרן, בעיקר בתחום הטכנולוגי. מידן, ששימש כמנכ"ל ונשיא נטפים, חברת ההשקיה בטפטוף הגדולה בעולם, הוביל אותה לצמיחה של 50% במכירות בתוך חמש שנים, והכפלת הרווח התפעולי.

השקעה גדולה נוספת של פרמירה בארץ היתה ב־2009, כשרכשה את NDS, שעסקה במתן חוויית צפייה ללקוח תוך אבטחת מידע לטלוויזיה בכבלים ושמירה על זכויות הקניין של בעלי התוכן. ב־2012 מכרה פרמירה את החברה לסיסקו בכ־5 מיליארד דולר. תחת סיסקו הידרדרה NDS וב־2018 רכשה פרמירה את הפעילות בחזרה ומיתגה את החברה בשם Synamedia.

הנציגות בת"א תצטרף ל־14 המשרדים של פרמירה בעולם, שמחזיקה משרדים בין היתר בניו יורק, בחוף המערבי של ארה"ב, לונדון, פריז, שנגחאי, הונג קונג, פרנקפורט וטוקיו. הקרן מנהלת נכסים בהיקף של יותר מ־50 מיליארד דולר והשקיעה ב־260 חברות לאורך 35 שנות קיומה, כשכ־40 השקעות פעילות כיום. הקרן משקיעה בארבעה סקטורים עיקריים: טכנולוגיה, רפואה, שירותים וצרכנות.

מידן אמר אתמול ל"כלכליסט": "התרבות של הקרן היא צמיחה, טכנולוגיה ושיתוף. רוב הפורטפוליו שלה הוא בתחום הטכנולוגיה. אנחנו רוצים לעשות כאן עסקאות ולהצמיח עוד חברות כמו צ'ק פוינט, נייס ופייבר. אנחנו מאמינים שביכולתנו לקחת חברות עם טכנולוגיה מצוינת, ולהפוך אותן מחברות ששוות מיליארד דולר לחברות ששוות 5 ו־10 מיליארד דולר".

מידן הוסיף כי "הפריסה הגלובלית הענקית של הקרן, לצד תרבות ארגונית של צמיחה, וצוותי השקעה מאוד חכמים, יעזרו לנו בהשקעות כאן. הקרן יודעת לסדר לחברה בישראל, שמחפשת לקוח חדש, קשר רחב לשוק ההון הבינלאומי והציבורי בהנפקות ועוד. חברות בפורטפוליו שלנו ייהנו מכך. עשינו בדיקה של השוק בישראל במשך חצי שנה וראינו שיש חברות שאפשר לעזור להן להיות מובילות עולמיות".

לדוגמה, ציין מידן את אלגרו מפולין ("פרמירה רכשה אותה לפני ארבע שנים בכ־3 מיליארד דולר והנפיקה אותה לפני שבועיים בכ־20 מיליארד"); וחברת השליטה במחשבים מרחוק טים ויוור ("נרכשה ב־2015 בפחות ממיליארד דולר ונסחרת כיוםבקרוב ל־10 מיליארד").

לדבריו, "פרמירה יודעת לפתח חברות, כמו שעזרו לי בנטפים. אשמח להביא את כל הקשרים האלה לפה ולעזור לחברות להתפתח. לא נשקיע בעסקים של פעילות מקומית. יש פה הרבה חברות טכנולוגיות עם אוריינטציה של יצוא. יש גם חברות של 100-50 מיליון דולר שרוצות למכור במיליארד וזה משחק שבו אנחנו טובים".

הכיוון הוא רק טכנולוגיה?

"לא רק. אבל ההתמחות הגדולה של הקרן וישראל זה טכנולוגיה וזה משתלב. היתרון שלנו שאנו יודעים לעשות גם השקעות מיעוט וגם רוב. לא נהסס להשקיע 200-100 מיליון דולר ברכישה של 20% מהחברה אם נחשוב שהיא טובה. אבל נעשה גם עסקאות של 60% ו־100%. אין לנו מגבלות. הכל תלוי בכמה ירצו למכור לנו. אנחנו הרבה יותר כמו אינסייט ופרנסיסקו פרטנרס, מאשר פימי ואייפקס".

יורג רוקנהייזר, שותף וחבר בוועדת השקעות של פרמירה, אמר: "אנו מחפשים חברות צמיחה שאפשר לסייע להן להפוך למובילות עולמיות. השוק בישראל דינמי ותואם את אסטרטגיית ההשקעות שלנו. הניסיון והמוניטין של רן יעזרו לנו להעמיק את פעילותנו בישראל".

תגיות