אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת כלכליסט

"יש סיבה לדאוג מתמחור מניות הטכנולוגיה"

כך אמרה אלה אלקלעי, יו"ר דירקטוריון IBI ניהול קרנות נאמנות וסמנכ"ל פיתוח עסקי, IBI בית השקעות במסגרת אירוע האונליין של כלכליסט "השקעות בעידן אי-ודאות". לדבריה האיומים המשמעותיים ביותר על חברות הטכנולוגיה הם האיום הרגולטורי וסוגיית המיסוי; סמנכ"ל השקעות באפסילון: "היכולת לתזמן את השוק היא לא מציאותית"

19.10.2020, 15:23 | מעין מנלה

"ישנם שני היבטים מדאיגים בתימחור מניות הטכנולוגיה. הראשון הוא שאי אפשר לתזמן את השוק ולדעת מתי המגמה שאנחנו רואים תשתנה או תיגמר. השני הוא שיש סיבות טובות לחברות האלה לצמוח בתקופת הקורונה", כך אמרה אלה אלקלעי, יו"ר דירקטוריון IBI ניהול קרנות נאמנות וסמנכ"ל פיתוח עסקי, IBI בית השקעות במסגרת פאנל באירוע האונליין של כלכליסט "השקעות בעידן אי-ודאות", אותו הנחתה כתבת כלכליסט, נעמי צורף. 

לדבריה "אם מסתכלים על חברה כמו אמזון שהעסקים שלה מאוד נהנו ממה שקורה אל מול חברות תעופה ותיירות שהיו אולי להיט ב-2019 אז בהחלט אפשר לראות רציונל עסקי בלמה העסקים של החברה הזאת משתפרים. עם זאת יש להן עוד הרבה מקום לצמוח. חלק מחברות הטכנולוגיה המובילות נסחרות במעל טריליון דולר וחלקן עברו את ה-2 טריליון דולר שווי שוק ועדיין יש להן לאן לצמוח".

האיומים המשמעותיים ביותר על מניות הטכנולוגיה הם האיום הרגולטורי ושינוי במיסוי. לדברי אלקלעי, "כל שני וחמישי החברות צריכות להופיע מול בית הנבחרים האמרקאי ולהסביר פעילות זו או אחרת ובסכה"כ בגלל שהן כל כך גדולות ומשמעותיות זה מטריד את הרגולטורים בארה"ב ובעולם בכלל. נושא נוסף הוא סוגיית המיסוי, החברות האלה נהנות מתזרימים מאוד גדולים וכל שינוי במשטר המס, בין אם זה נקודתית בארה"ב או באירופה ובין אם זה יישור קו באמנות מס שיפחיתו את יכולתן להתחמק מתשלומי מסים, מהלכים כאלה ישפיעו על מחירי המניות. כמו כן, תמיד צריך לדאוג מזה שיבוא כוכב חדש לעיר ויחליף אחת מהן".

אייל שני, סמנכ"ל השקעות, אפסילון ניהול קרנות נאמנות, אמר התמחורים מאוד יקרים אבל יש לכך סיבות מוצדקות. לדבריו, "החברות האלה צומחות גם בעולם הקורונה והמגמות הכלליות שהיו בשווקים הואצו בעקבות הקורונה. הנושא של עבודה מרחוק, של סייבר סקיוריטי, של היכולת להשתמש באפליקציות ולא בהכרח להיות במשרד. כל האירועים האלה דוחפים את חברות הטכנולוגיה קדימה. מה שחשוב לזכור שרובן לא ממונפות והן לא סוחבות עליהן חובות מאוד גדולים, ובניגוד למשבר של 2001 רובן עם רווחים ועם תזרימי מזומנים גבוהים מאוד אבל כן צריך לחשוש מהתמחור".

מימין: אלה אלקעי IBI ואייל שני אפסילון ניהול קרנות נאמנות מימין: אלה אלקעי IBI ואייל שני אפסילון ניהול קרנות נאמנות מימין: אלה אלקעי IBI ואייל שני אפסילון ניהול קרנות נאמנות

חיסון לקורונה, חיסון המוני שיגיע לפי התחזיות במהלך 2021 יכול להפוך את התמונה. "לכן לא שינינו את הפוזיציות שלנו" אמר שני. "אנחנו עדיין משקיעים בחברות הטכנולוגיה והבריאות למרות שהבנקים, חברות האנרגיה והנדל"ן חבוטות ונראות מאוד מעניינות".

לדבריו, ההמלצה שלהם ללקוחות היא לקבוע את רמת הסיכון מראש ולהיצמד אליה לאורך השנים ולא לנסות לתזמן את השוק בעלייה או בירידה. " קשה מאוד לתזמן את השווקים. אם מישהו היה מתאר לנו בתחילת השנה את מספר המתים, מספר המובטלים, את הסגר הראשון והשני, לעולם לא היינו משקיעים במניות או בשוק ההון. אבל העובדה היא שה-S&P הוא היום בתשואה חיובית והנאסד"ק הוא בפלוס 30% מתחילת השנה וזה רק מוכיח לנו שהיכולת לתזמן את השוק היא לא מציאותית. מי שיצא מהשוק במהלך מרץ-אפריל למעשה פוגש היום שוק גבוה הרבה יותר ופסיכולוגית הרבה יותר קשה להיכנס לשוק כזה".

לשאלה האם הפוליטיקה תשפיע על הבורסה בישראל השיבה אלקלעי: "זה בהחלט סיכון שצריך לקחת בחשבון בשוק הישראלי. המציאות ששלושת האנשים הכי בכירים באוצר פרשו וממש לא ברור שיש לנו תקציב ל-20-21 היא מאוד מטרידה. אפשר להסתכל על הקורונה כעל ניסוי כלכלי-חברתי בין מדינות בהן הממשלה מנהלת את המשק לבין השוק חופשי ומשוחרר ואיש הישר בעיניו יעשה ואפשר לראות את ההבדלים גם בהיבטים הכלכליים ולא רק מבחינת כמה אנשים חולים. בוקר אחרי, איפשהו לתוך 2021 נפסיק לפחד מהמחלה ונתחיל לפחד מהכלכלה. ככל שהבריאות שלנו תהיה תקינה יותר ויותר נחשוש מכמה מהר נצליח לשקם את הכלכלה וכולם יחזרו לתעסוקה. אנחנו צריכים להרגיש שיש אנשים במשרד האוצר והכנסת שידאגו לזה והיום זה לא מרגיש ככה". 

תגיות