אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנציבות הגישה תובענה לביה"ד למשמעת נגד יו"ר ארגון הכבאים אבי אנקורי צילום: יאיר שגיא

הנציבות הגישה תובענה לביה"ד למשמעת נגד יו"ר ארגון הכבאים אבי אנקורי

אנקורי יתייצב מול 5 אישומים: הגשת הצהרות סותרות בהליכים משפטיים, אי החתמת כרטיס נוכחות, החתמת כרטיס בתחנה אחרת, אי קבלת מרות ואי התייצבות לחקירת משמעת. יו"ר ארגון הכבאים, המנהל מזה כ-3 שנים מאבק חריף בנציב הכבאות וההצלה רב טפסר דדי שמחי, עמד בלב תחקיר של כלכליסט, אשר חשף בין השאר כי הנציבות מקיימת חקירה בעניינו וכי הוא נחקר באזהרה

21.10.2020, 09:03 | עמיר קורץ

נציבות שירות המדינה הגישה הבוקר (ד') תובענה לבית הדין למשמעת של עובדי המדינה בחיפה, נגד יו"ר ארגון הכבאים הארצי אבי אנקורי, בחמישה אישומים: הגשת הצהרות סותרות בהליכים משפטיים, אי החתמת כרטיס נוכחות, החתמת כרטיס בתחנה אחרת, אי קבלת מרות ואי התייצבות לחקירת משמעת.

אנקורי עמד בלב תחקיר של כלכליסט שפורסם באפריל 2019, אשר חשף בין השאר כי הנציבות מקיימת חקירה בעניינו וכי הוא נחקר באזהרה.

קראו עוד בכלכליסט

אבי אנקורי, צילום: יאיר שגיא אבי אנקורי | צילום: יאיר שגיא אבי אנקורי, צילום: יאיר שגיא

אנקורי מנהל מזה כשלוש שנים מאבק חריף בנציב הכבאות וההצלה רב טפסר דדי שמחי. ההתנגשות בין השניים היא מהקשות ביותר שהיו בשנים האחרונות בין יו"ר ועד להנהלה, ועומדת ברקע לתובענה שהוגשה הבוקר, שהיא תולדה של תלונות רבות שהגישה הנהלת הכבאות נגד אנקורי לנציבות שרות המדינה.

אחד האישומים החמורים בתובענה שהגיש נציב שרות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ נגד אנקורי, המשמש במקביל לתפקידו כיו"ר הארגון בהתנדבות (מאז 2013) גם כמפקד צוות בתחנת חיפה, נוגע להגשת הצהרות סותרות לבתי המשפט. בתביעת נזיקין שהוא מנהל (ואף זכה בפיצוי כספי מחברת הביטוח) בבית משפט השלום בחיפה בעקבות פציעתו באירוע מבצעי, טען אנקורי ב-2017 כי כמו כל כבאי אחר הוא משובץ במשמרות של 24 שעות, וכי תפקידו כיו"ר הוועד הארצי נעשה בהתנדבות, בעוד שב-2019 אישר בבית הדין האזורי לעבודה כי מזה שש וחצי שנים הוא משמש כיו"ר הוועד במרבית שעות עבודתו, כלומר לא ככבאי פעיל.

לטענת הנציב, "במעשיו אלה מאשר הנאשם הצהרות סותרות ביחס לביצוע תפקידו המבצעי בפועל ברשות, בפני שתי ערכאות שיפוטיות שונות, והצהרותיו סותרות זו את זו בשאלה עובדתית שהיא מהותית לגבי העניין. בכך פגע הנאשם במשמעת שירות המדינה והתנהג בצורה שאינה הולמת את תפקידו כעובד המדינה, והעלולה לפגוע בתדמיתו או בשמו הטוב של שירות המדינה".

אחד האישומים נוגע לכך שאנקורי נהג שלא להחתים את כרטיס הנוכחות שלו כנדרש, ודיווח טלפונית למפקד סגן המשמרת בתחנת חיפה על נוכחות והיעדרות מהתחנה. לאחר שבשנת 2019 חייבה הנהלת הכבאות להחתים כרטיס בכניסה וביציאה – הנחיה שחלה על כל עובד בכל דרגה - שלח מנהל אגף משאבי אנוש בהנהלת הכבאות רונן שפירא התראה לאנקורי כי הוא עדיין נמנע מלעשות זאת. גם מפקד תחנת חיפה כתב לו ש"נוכחות בתחנה מאושרת רק בהעברת כרטיס נוכחות".

למרות זאת, נטען בתובנה, ועל אף ההנחיות השונות שניתנו לאנקורי במהלך החודשים מרץ עד ספטמבר 2019, הוא נהג שלא לדווח על נוכחות באמצעות העברת הכרטיס כמתחייב: "במהלך תקופה זו ב-35 מועדים שונים בהם הנאשם היה אמור להתייצב למשמרת בתחנה, הוא לא החתים את כרטיס הנוכחות שלו ולא דיווח על נוכחות או היעדרות ממקום העבודה כנדרש", נטען. "בהתנהלותו זו, יצר הנאשם מצב לפיו לא ניתן היה להתחקות אחר נוכחותו בפועל בתחנה".

באישום אחר נטען כלפי אנקורי כי ב-8 הזדמנויות שונות באוקטובר-נובמבר 2019 הוא דיווח על כניסה למשמרת באמצעות החתמת כרטיס הנוכחות בתחנת טבעון, הקרובה לביתו, למרות שתחנת האם שלו נמצאת בחיפה והוא לא עבד כלל בטבעון, וזאת מבלי לבקש ולקבל אישור לכך, ובניגוד להנחיות.

באישום נוסף נטען כי אנקורי, במספר הזדמנויות שונות ורבות, סירב לקבל את מרות מפקדיו ולציית להוראותיהם. בין השאר, נטען, הוא נהג לעזוב את מקום עבודתו לפני תום הזמן שנקבע וללא אישור לצורך עיסוק בפעולות ועד העובדים, חרף הנחיות שקיבל לפיהן לא ישולם שכר עבודה בגין פעילות בוועד.

על פי התובענה, נשלחו לאנקורי מכתבים ממנהל תחנת חיפה לפיהם במהלך שעות העבודה הוא "נדרש לשהות במקום העבודה בכל שעות המשמרת, וכל יציאה לענייניו הפרטיים או מילוי תפקידו כיו"ר ועד צריכים להיות מאושרים על ידו ומדווחים כחוק ועל פי כללי התקשי"ר". למרות זאת, נטען, ועל אף ההנחיות שניתנו לו באופן אישי, במהלך שנת 2019 נהג אנקורי "לצאת במהלך המשמרת לעיסוקיו השונים, לרבות פגישות בענייני הוועד ללא שביקש או קיבל אישור ליציאות אלו".

עוד נטען בתוב,ענה, כי במספר הזדמנויות שונות במהלך 2019 אנקורי סירב להתייצב לפגישות עם הממונה עליו, מפקד התחנה, "לצורך תיאום ציפיות וקביעת הליך חזרתו לכשירות מבצעית". אנקורי, נטען, "סירב לקבל את מרות מפקדו ולא התייצב לאף פגישה כנדרש, ודרש שהשיחה תיערך בנוכחות מפקד בכיר יותר". עוד נטען כי אנקורי יצא לחופשה בחו"ל בלי היתר וללא אישור בחודש אוגוסט 2019, בניגוד להוראות התקשי"ר ולהנחית מנהל אגף משאבי אנוש ברשות הכבאות.

באישום האחרון נגד אנקורי נטען כי הוא לא התייצב לחקירת משמעת במשרדי אגף חקירות משמעת של נציבות שרות המדינה. על פי התובענה, באוגוסט האחרון אנקורי נחקר באזהרה, במהלכה הוא ביקש להפסיק את החקירה עקב כאבים באגן. החקירה הופסקה והוא זומן לחקירה נוספת, אליה לא התייצב. הוא זומן בשנית, אך שוב נמנע מלהגיע. "במעשים אלה, הנאשם לא התייצב לחקירה בשתי הזדמנויות שונות באגף החקירות כנדרש", נטען.

תגיות