אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטארט-אפ ישראלי של יוצאי צ'ק פוינט הצליח לעצבן את פאלו אלטו נטוורקס צילום: אורקה סקיוריטי בע"מ

סטארט-אפ ישראלי של יוצאי צ'ק פוינט הצליח לעצבן את פאלו אלטו נטוורקס

אורקה סקיוריטי העלתה לרשת סרטון השוואה בין הטכנולוגיית הסייבר שלה לזו של פאלו אלטרו נטוורקס, אותו החברה דורשת להסיר במיידי בטענה שמדובר בהפרת חוזה השימוש במוצריה

22.10.2020, 16:47 | מאיר אורבך

מבחני השוואה בעולם המחשוב הם אחד הכלים המשמעותיים ביותר לבחירת טכנולוגיות, ועבור חברות סטארט-אפ צעירות הן והזדמנות נפלאה להציג את יכולותיהן בהשוואה לענקיות טכנולוגיה. אך מסתבר שלא כולם חושבים כך. 

קראו עוד בכלכליסט

אבי שוע, מנכ"ל ואחד ממייסדי חברת הסייבר הישראלית אורקה סקיוריטי, הצליח להרגיז את ענקית הסייבר פאלו אלטו נטוורקס לאחר שהחברה העלתה ליוטיוב סרטון מבחן השוואתי בין הטכנולוגיה שלה למוצר המקביל של המתחרה. פאלו אלטו נטוורקס זעמה ובמכתב חריף ששלחה לאורקה סקיוריטי דרשה להסיר את הסרטון מהרשת באופן מיידי. לטענת החברה בחוזה השימוש שלה קיים סעיף אשר אוסר לבצע השוואות של מוצריה עם המתחרות ללא אישור רשמי ממנה.

בתגובה למכתב של פאלו אלטו נטוורקס כתב אבי שועה ברשת החברתית לינקדין: "קהילת אבטחת המידע משווקת מוצרים רבים. לכל אחד מהם יתרונות, חסרונות, חוזקות ומגבלות. אני מאמין שהדרך היחידה שבהם אנשי אבטחת המידע יוכלו לבחור את הכלי המתאים עבורם היא לצפות בעובדות - ולכן פרסמנו את סדרת הסרטונים בהם אנחנו מציגים מספר פתרונות לצופים בהם השתדלנו להציג את החוזקות והחולשות של כולם", אמר.

"לצערי, פאלו אלטו נטוורקס מנסה להשתמש באיומים משפטיים כדי למנוע מאיתנו לפרסם את הסרטונים. במכתב, פאלו אלטו לא מצביעה על שום חוסר דיוק בסרטונים שלנו. במקום, היא מבססת את הטענה על סעיפים בחוזה שאוסרים פרסום תוצאות השוואתיות של המוצרים יחד עם איומי זכויות יוצרים חלולים".

אבי שוע וגיל גרון, אורקה סקיוריטי, צילום: אורקה סקיוריטי בע"מ אבי שוע וגיל גרון, אורקה סקיוריטי | צילום: אורקה סקיוריטי בע"מ אבי שוע וגיל גרון, אורקה סקיוריטי, צילום: אורקה סקיוריטי בע"מ

חברת אורקה סקיוריטי גייסה עד היום כ-26 מיליון דולר משורה של משקיעים דוגמת:GGV Capital YL Ventures ו-Silicon Valley CISO Investments. לחברה משרדים בישראל וארצות הברית. החברה פיתחה פתרון אבטחת מידע בענן המסוגל לאתר חולשות, תוכנות זדוניות (Malware), טעויות קונפיגורציה, שימוש בסיסמאות חלשות ומידע רגיש שאינו מאובטח כראוי - כל זאת תוך דקות ספורות וללא צורך בהתקנת תוכנה או באינטגרציה נפרדת עבור כל שרת.

אורקה נוסדה בידי אבי שוע (המנכ"ל), גיל גרון, מתן בן גור ולירן אנתבי (ארכיטקטים בכירים לתוכנה), הדס אמיתי, שי פילוסוף ווג’די זאבט (מפתחים בכירים) ואתי שפיגל-חוברה (מנהלת הצלחה), כולם יוצאי חברת צ'ק פוינט.

פאלו אלטו נטוורקס היא אחת מחברות הסייבר המובילות בעולם. החברה נוסדה על ידי הישראלי ניר צוק.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
ל15
אורקה לא כל כך קטנים ויש להם לא מעט כסף. גם אם ישרפו חצי מיליון דולר על התביעה ( וזה המון) זה לא יגרום לחברה למות. אגב, היה תקדים בעבר שהתובע הכללי של ניו יורק תבע את Mcafee על סעיף כזה וניצח. ומה שאורקה ישלמו בהוצאות משפט, ירוויחו פי 10 בערך השיווקי של זה. ת׳כלס, מהלך גאוני שלהם
מיכאל  |  25.10.20
15.
ההשוואה לפסיקת Yelp לא רלוונטית ואף בית משפט לא יקבל אותה
לא מדובר פה על "צרכן" אלא על מתחרה, ולא על מוצר צריכה אלא על תוכנה ארגונית המוגנת בזכויות יוצרים. לכן גם ההשוואה לגרטנר לא רלוונטית - הם גורם ניטרלי, לא מתחרה. בכל EULA של מוצר כזה ישנם תנאים כדי להבטיח שלא נעשה במוצר שימוש לרעה, כולל סקירות פומביות. ו-EULA, בהגדרתו, מגדיר תנאי שימוש למשתמשי קצה. מעבר לכך, אם פאלו מחליטים לתבוע את אורקה, מספיק עצם ניהול המשפט כדי לקבור סטארט אפ קטן. הם יכולים לפתוח תביעות בכמה גאוגרפיות ולא חייבים לזכות בתביעה. אורקה טיפסו על עץ גבוה וייתכן שזו טעות שתעלה להם בחיי החברה. ועם כל זאת, קשה שלא להנות מכך שפאלו אלטו, שתמיד שיווקו את עצמם תוך השמצת צ'ק פוינט, מקבלים קצת חזרה.
יוסי  |  25.10.20
לכל התגובות