אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
84% ממחפשי העבודה: ייקח יותר משלושה חודשים למצוא משרה צילום: שאטרסטוק

84% ממחפשי העבודה: ייקח יותר משלושה חודשים למצוא משרה

סקר "מצב הרוח בעולם התעסוקה בעתות קורונה" מצא כי ערוץ החיפוש המועדף הוא לינקדאין, וכי למרות המעבר לעבודה מהבית עדיין הקרבה למקום המגורים היא הפרמטר החשוב ביותר בבחירת מקום עבודה אחרי שכר ותנאי העסקה

26.10.2020, 15:01 | מעין מנלה

באופן לא מפתיע ובהתאם לאווירה הכללית, גם בעולם התעסוקה מצב הרוח ירוד. 94% מהישראלים מכירים אישית מישהו שפוטר או הוצא לחל"ת בחצי השנה האחרונה ו-72% מאושרים פחות כיום בהשוואה לתקופת טרום הקורונה. ההתאוששות, כך סבורים מרבית (72%) האנשים, מועסקים ולא מועסקים, שהשתתפו בסקר "מצב הרוח בעולם התעסוקה בעתות קורונה", תגיע רק בשנה-שנתיים הקרובות כאשר 10% מאמינים שלא צפוייה התאוששות כלל בשנים הקרובות.

קראו עוד בכלכליסט

הסקר, שנערך על ידי קבוצת נירם גיתן, חברת יעוץ לניהול, חברת מתודה לסקרים ומתודולוגיות מחקר וחברת גישה שונה למיון והשמת בכירים, באמצעות סקרנט – פאנל אינטרנטי לאיסוף נתונים ארצי, מצא כי באופן כללי התחושה היא של משבר שאינו פוסח על אף אחד ולא יסתיים בזמן הקרוב, אך כי ארגונים מצליחים להתמודד עם המשבר הן מבחינה פונקציונלית והן מבחינת הקשר עם מועסקים ועם מחפשי עבודה.

מחפשי העבודה פסימיים לגבי יכולתם למצוא משרה התואמת לכישוריהם וציפיותיהם עד סוף השנה הנוכחית כאשר 16% בלבד חושבים שימצאו את התפקיד שהם מחפשים בטווח זמן של פחות משלושה חודשים. כנראה שכפועל יוצא מכך 74% שוקלים שינוי במסלול הקריירה שלהם בדמות הסבה מקצועית.

בפן הפרקטי, פלטפורמת חיפוש העבודה המועדפת היא לינקדאין, אחריה פנייה ישירה לאנשי משאבי אנוש בארגונים ואחר כך פניה לחברות השמה. פייסבוק וחיפוש באמצעות חברים נמצאים במקום האחרון.

למרות המעבר לעבודה מהבית והמשבר התעסוקתי החמור בו אנו נמצאים הקרבה למקום המגורים ומידת העניין והמימוש העצמי בתפקיד הם שני הפרמטרים החשובים ביותר בתהליך קבלת ההחלטות בבחירת מקום עבודה אחרי שכר והטבות. המלצות מחברים, מיתוג מעסיק ומקצועיות תהליך הגיוס הם הפרמטרים שהכי פחות משפיעים על מחפשי עבודה בבחירת מקום עבודה. נתון זה מפתיע נוכח ההשקעה ההולכת והגדלה של ארגונים בתהליכים של מיתוג מעסיק וחוויית מועמד.

בקרב המועסקים אמנם מצב הרוח האישי והארגוני ירוד אך דווקא תחושת הבטחון התעסוקתי השתפרה. עורכי הסקר מסבירים כי ככל הנראה בקרב אלה שעברו את גלי הפיטורים או ההוצאה לחל"ת נוצרה תחושת ביטחון באשר למקומם בארגון. פרמטר נוסף שהשתפר הוא איזון חיים-אישיים עבודה וזאת נוכח העבודה מהבית או המודל ההיברידי.

 
 
חיפוש עבודה בימי קורונה, אילוסטרציה
חיפוש עבודה בימי קורונה, אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

בקרב המועסקים 72% ציינו שהאווירה הכללית בארגון שלהם השתנתה לרעה בתקופת הקורונה, שהאווירה יותר מתוחה ולחוצה, שיש יותר אי וודאות וחשש מהבאות. עם זאת, רובם סבורים שהארגונים שלהם מצליחים להתמודד באופן יעיל עם אתגרי התקופה. רוב המועסקים חושבים שהארגונים שלהם מגלים גמישות, יצירתיות ומצליחים להתאים עצמם לסיטואציות חדשות ותנאי אי וודאות וכן כי רוב ההנהלות מגלות אמפתיה והקשבה לצרכי העובדים נוכח נסיבות אישיות שקשורות לתקופת הקורונה.

"הממצאים המובאים בדו"ח אינם מעידים על אופטימיות או תחושה טובה בנוגע לנעשה בשוק התעסוקה ובאמון המועסקים בממשלה, או באופק התעסוקתי המשתנה לטובה בעתיד הקרוב. אולם על אף התחושה הקשה והדאגה האופפת את כולנו, הרי שידוע שהאילוץ הוא אבי היצירתיות ובתקופות בהן המצב האובייקטיבי מאתגר יש מקום לכל איש ואישה לנצל את ההאטה, או העצירה הכפויה, ולנצל את השהות על מנת להתבונן על מסלול הקריירה שלנו במבט מן הצד.

להפוך תחביב למקור הכנסה, ללמוד תחום חדש שתמיד רצינו, להעמיק ידע והיכרות במיומנויות שבוודאי נידרש להן בעתיד כגון טכנולוגיה רלוונטית חדשה. בעיקר לזכור כי את המצב איננו יכולים לשנות ועל כן הדבר היחיד עליו נוכל להשפיע זו נקודת המבט", אומרת ניל"י גולדפיין, משנה למנכ"ל קבוצת נירם גיתן NGG, מומחית למנהיגות וניהול בעולם של הפרעה.

 

על הסקר ענו 450 ישראלים המורכבים ממועסקים, כאלה שיצאו לחופשה ללא תשלום ומחפשי עבודה.

תגיות