אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלי קשר לקורונה: גם כלבים וחתולים יזכו לבידוד ביתי צילום: גטי

בלי קשר לקורונה: גם כלבים וחתולים יזכו לבידוד ביתי

זאת, במקום הסגר לאחר אירוע של נשיכה כפי שהיה נהוג עד כה, ולאחר שוועדת הכלכלה של הכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לתיקון פקודת הכלבת בנושא. הפרת הבידוד תעלה לבעלים כ-2,000 שקל

27.10.2020, 13:43 | ליטל דוברוביצקי

גם כלבים וחתולים ייכנסו לבידוד: ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ יעקב מרגי, אישרה היום (ג') לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לתיקון פקודת הכלבת, של ח"כ שרן השכל וח"כ מיקי חיימוביץ', העוסקת בבידוד בעלי חיים במקום הסגר במכלאה. כיום מחויב בעליו של בעל חיים שנשך להעבירו להסגר במכלאה עירונית למשך 10 ימים, על מנת לשלול אפשרות שהוא חולה בכלבת. לפי התיקון המוצע, בעל חיים, כלב או חתול, שנשך או בא במגע עם אדם יוכל להישאר בבידוד ביתי, במקום לעבור לתצפית במכלאה העירונית, בתנאים מסוימים. החוק יכנס לתוקף לאחר אישורו במליאה ופרסומו ברשומות, שצפויים בשבועות הקרובים.

קראו עוד בכלכליסט

 , צילום: חיים שוורצנברג צילום: חיים שוורצנברג  , צילום: חיים שוורצנברג

ח"כ מיקי חיימוביץ' אמרה כי נעשה תיקון חשוב. ח"כ שרן השכל הוסיפה: "סוף סוף, אחרי 100 שנה, הצלחנו לשנות את פקודת הכלבת. תודה למשרד הבריאות שאפשר את המהלך ולא התעקש על חקיקה ממשלתית. רווחת בעלי החיים עומדת בראש סדר העדיפויות שלנו ויש נושאים שאין עליהם ויכוח". הווטרינרית הראשית של משרד החקלאות, דגנית עין דור, הודתה לחברות הכנסת ואמרה: "עשינו היסטוריה".

ח"כ השכל הציגה ציינה בישיבות הקודמות כי "יש פה עוול שנעשה לאזרחים ולבעלי החיים. נעשה עוול לכלבים שמתים בכלביות או עוברים טראומה קשה". ח"כ חיימוביץ' התייחסה גם היא בישיבות הקודמות להצעתה, וציינה כי "הפקודה המנדטורית היא משנת 1934 והיא אנכרוניסטית, לא מתאימה לימינו וגורמת לצער בעלי חיים. התיקון לוקח בחשבון את בריאות הציבור ואין בו כל סכנה, אלא היגיון וחמלה".

לפי ההצעה, בניגוד למצב היום בו הבידוד במכלאה הוא לעשרה ימים מיום ההגעה למכלאה, תקופת הבידוד החדשה תעמוד על 10 ימים מיום המגע או הנשיכה. כמו כן אישרה היום הוועדה לקריאה ראשונה, כי בעל חיים שנכלא בבידוד ולא נאסף לאחר תום התקופה יימסר לאימוץ.

הבעלים של בעלי החיים אף ידרשו להביא אותם לבדיקה וטרינרית ברשות המקומית או במשרד הבריאות, במקום ובמועד שיקבעו להם, וכן בתום 10 ימים מיום האירוע או במקרה של שינוי התנהגות. עוד יידרשו הבעלים למנוע מגע של בעל החיים עם כל אדם אחר שלא נמצא איתו במגע בדרך קבע. הבעלים גם יחויבו לדווח באופן מידי על כל שינוי במצב הבריאותי, ובמקרים של חשד לכלבת שיעלה במהלך הבידוד הביתי יובא בעל החיים להסגר רשותי. כמו כן נקבע כי ניתן יהיה לבטל את ההיתר לבידוד ביתי אם הבעלים מסר מידע שגוי, מטעה או חלקי, אם חדל להתקיים אחד מהתנאים להיתר או אם הבעלים הפר תנאי מתנאי ההיתר. במקרה כזה יידרש הבעלים להעביר את הכלב או החתול למאורת בידוד ברשות המקומית באופן מיידי וניתן יהיה להטיל עליו קנס בסך 2,000 שקל.

יעל ארקין, מנכ"לית עמותת תנו לחיות לחיות: "תנו לחיות לחיות מברכת על שינוי חוק קאיה, שיאפשר לכלבים הסגר ביתי ותיחסך מהם החוויה הקשה של שהות במכלאות. אין לי ספק שכמות התלונות על נשיכות תרד כעת פלאים, כי מקורן של תלונות רבות היו עד היום נעוצות בסכסוכי שכנים שמי ששילם עליהם את המחיר היו הכלבים.

"פקודת הכלבת נוסדה בימי הבריטים, והגיע הזמן לשנות אותה, כמו חוקים רבים אחרים בתחום זכויות בעלי החיים שמייחלים לשינוי ולהתערבות של השר האחראי".

תגיות