אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבקר המדינה בודק טענות לאפליה במינוי חברי מועצת תאגיד השידור הציבורי צילומים: עמית שאבי, אוהד צויגנברג

בלעדי לכלכליסט

מבקר המדינה בודק טענות לאפליה במינוי חברי מועצת תאגיד השידור הציבורי

חברת מועצה, שמינויה לא הוארך, טוענת לאפליה נגד מי שמונו לקדנציה נוספת בשם עקרון ההמשכיות בלי לפרסם קול קורא. 12 חברי מועצת התאגיד, בראשות היו”ר גיל עומר, סיימו את תקופת כהונתם באפריל לאחר ארבע שנים

29.10.2020, 07:02 | אביאור אבו

מבקר המדינה בודק חשד לליקויים ואפליה במינוי חברי מועצת תאגיד השידור, כך עולה ממידע שהגיע לידי “כלכליסט”. 12 חברי מועצת התאגיד, בראשות היו”ר גיל עומר, סיימו את תקופת כהונתם באפריל לאחר ארבע שנים. מאז, נותר התאגיד בניהולו של אלדד קובלנץ ללא פיקוח על פעילותו ותקציבו, כ־780 מיליון שקל בשנה.

קראו עוד בכלכליסט

מימין מבקר המדינה מתניהו אנגלמן וד”ר אורנה דויטש. “לא לחזור לימי רשות השידור”, צילומים: עמית שאבי, אוהד צויגנברג מימין מבקר המדינה מתניהו אנגלמן וד”ר אורנה דויטש. “לא לחזור לימי רשות השידור” | צילומים: עמית שאבי, אוהד צויגנברג מימין מבקר המדינה מתניהו אנגלמן וד”ר אורנה דויטש. “לא לחזור לימי רשות השידור”, צילומים: עמית שאבי, אוהד צויגנברג

איתורם של חברי המועצה החדשים מופקד בידי ועדה בראשות השופט בדימוס אילן שיף. שר התקשורת, יועז הנדל, אישר ביוני את מינויים של שלושה חברים חדשים ועוד חמישה שמונו לקדנציה שנייה, בהם היו״ר עומר. הוועדה החליטה שלא להמליץ על ארבעה חברים לקדנציה שנייה, ביניהם של ד”ר אורנה דויטש, שיזמה פנייה למבקר המדינה ולמשנה ליועמ”ש.

דויטש טוענת שעל פי חוק הוועדה נדרשת להמליץ על 12 מועמדים כמקשה אחת, “כדי לשמור על האיזונים הפנימיים”. עוד היא טוענת לאפליה פסולה, שכן הוועדה המשיכה את מינוים של חלק מהחברים מתוך עיקרון ההמשכיות, ולא פרסמה קול קורא לציבור עבור תפקידים אלה. “החוק החדש ניסה למנוע את התופעות שהיו קיימות ברשות השידור הקודמת” כותבת דויטש. בנוסף, טוענת דויטש כי הרכב המועצה הנוכחי לא מאפשר את פעילותה ההכרחית על פי חוק של ועדת הביקורת על המועצה, שכן טרם מונו חברים למשבצת של מיומנות משפטית ופיננסית, המרכיבים את הוועדה.

לטענת ועדת האיתור, אין היא נדרשת להמליץ על 12 מועמדים כיחידה אחת שכן יש מי שפורשים באמצע ולא כולם מסיימים במועד זהה. עוד טוענת ועדת האיתור כי אף שהחוק מבהיר שיש לפרסם הודעה לציבור, היא הפעילה שיקול דעת בפירושו וראתה לנגד עיניה את הצורך לשמר את הידע והניסיון שנרכשו על ידי חברים ותיקים. אשר לוועדת הביקורת, טוענת הוועדה שהיא פועלת במרץ לאיתור ארבעת החברים החסרים.

עתה, מונה המועצה שמונה חברים המחכים לאישור ועדת גילאור, שצפויה להתכנס לאשרם ב־5 בנובמבר. אחד מהחברים הוא חמיס אבולעפיה, המאושפז במצב קשה לאחר שנדבק בקורונה.

ממבקר המדינה נמסר: “משרד המבקר לא נוהג לדווח על תוצאות בירור פניות”.

תגיות