אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה: משקיעים זרים יורשו להחזיק בבעלות מלאה בעסקים באבו דאבי צילום: שאטרסטוק

מפרץ תיכון חדש

לראשונה: משקיעים זרים יורשו להחזיק בבעלות מלאה בעסקים באבו דאבי

המחלקה לפיתוח כלכלי באבו דאבי הודיעה על יישום "חוק ההשקעות הזרות הישירות" וזאת באמצעות הנפקת רישיון שיאפשר לחברות להחזיק בבעלות מלאה על עסקיהן באמירות; הרישיון מכסה 122 פעילויות בתחומי החקלאות, תעשייה ושירותים, ומיועד לעסקים שהונם הכולל נע בין חצי מיליון דולר ועד 30 מיליון דולר

29.10.2020, 13:14 | דורון פסקין

בשורה מאבו דאבי: 100% בעלות על פרויקטים בהשקעה זרה

המחלקה לפיתוח כלכלי באבו דאבי הודיעה על יישום "חוק ההשקעות הזרות הישירות" וזאת באמצעות הנפקת "רישיון השקעות זרות ישירות", שיאפשר לחברות מורשות להחזיק ב-100% בעלות על העסקים שלהן באמירות.

קראו עוד בכלכליסט

הרישיון מכסה 122 פעילויות כלכליות שונות הקשורות לתחומי החקלאות, התעשייה והשירותים, ומיועד לעסקים שההון הכולל שלהם נע בין חצי מיליון דולר ועד 30 מיליון דולר.

מוחמד עלי אל שורפה (Mohammed Ali Al Shorafa), יו"ר המחלקה לפיתוח כלכלי, הצהיר שהרישיון החדש מחזק את היותה של אבו דאבי מוקד עולמי למשיכת השקעות ומקל את עשיית העסקים בה. הוא העריך שהרשיון החדש ימשוך חברות זרות נוספות ובעיקר בתחום הטכנולוגיה והתעשיות המתקדמות.

אבו דאבי, איחוד האמירויות, צילום: שאטרסטוק אבו דאבי, איחוד האמירויות | צילום: שאטרסטוק אבו דאבי, איחוד האמירויות, צילום: שאטרסטוק

פנינת המפרץ: גידול בסחר המתכות והאבנים היקרות של אבו דאבי

הסחר של אבו דאבי בפנינים, אבנים ומתכות יקרות רשם עלייה משמעותית בחמשת החודשים הראשונים של שנת 2020. לפי נתונים רשמיים השווי הסתכם בכ-2.4 מיליארד דולר, עלייה של 25.7% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2019.

הגידול המרשים מבסס את מעמדה של אבו דאבי כמרכז סחר אזורי בתחום הפנינים והאבנים היקרות. הגידול נרשם בעיקר בשל פעילות הייצוא, שעלתה ל-1.7 מיליארד דולר מינואר עד מאי 2020, עלייה של 5% בהשוואה לתקופה המקבילה של 2019. הייבוא הגיע לכ-700 מיליון דולר מינואר עד מאי 2020, בהשוואה לכ-220 מיליון דולר בתקופה המקבילה של 2019.

פנינים יקרות מאיחוד האמירויות, צילום: שאטרסטוק פנינים יקרות מאיחוד האמירויות | צילום: שאטרסטוק פנינים יקרות מאיחוד האמירויות, צילום: שאטרסטוק

דג הזהב: פלטפורמה דיגיטלית למשלוחי דגים טריים גייסה 121 מיליון דולר

סטארט-אפ בתחום הסחר האלקטרוני שהוקם בהודו ופועל באיחוד האמירויות הצליח לגייס 121 מיליון דולר בסבב מימון בהנהגת קרן העושר הריבונית של דובאי Investment Corporation) of Dubai). החברה הנקראת Fresh To Home, מוכרת בצורה מקוונת בשר ודגים טריים אותם היא משיגה ישירות מדייגים ומגדלים. החברה מסרה שהמימון החדש יסייע לה להתרחב לשוק הסעודי, השוק הגדול ביותר במזרח התיכון וכן למדינות נוספות.

החברה שהוקמה לפני כחמש שנים טוענת כי היא הפלטפורמה המקוונת המובילה בעולם בתחום האספקה של דגים ובשר טרי. לדבריה, משבר קורונה הביא לצמיחה בעסקיה שכן צרכנים עדיין מעוניינים בצריכת מזון טרי אך חוששים ללכת למרכולים בעצמם. Fresh To Home מבצעת משלוחים באמירויות תוך שהיא משתמשת בשרשרת אספקה הנתמכת על ידי בינה מלאכותית. החברה מטפלת בכמעט 1.5 מיליון הזמנות של דגים ובשר טריים בחודש ושיעור המכירות השנתי שלה עומד על כ-85 מיליון דולר. לטענתה, הוא כבר אחד מחמשת פלטפורמות המכולות הדיגיטליות המובילות באיחוד האמירויות.

משלוחי דגים טריים של Fresh To Home , איחוד האמירויות, צילום: arabianbusiness משלוחי דגים טריים של Fresh To Home , איחוד האמירויות | צילום: arabianbusiness משלוחי דגים טריים של Fresh To Home , איחוד האמירויות, צילום: arabianbusiness

מסע בין כוכבים: האמירויות תשגר לוויין שני מתוצרתה

מדינת איחוד האמירויות תבנה לוויין שייקרא על שמו של שיח' מוחמד בן זאיד, יורש העצר של מדינת האמירויות. השקת MBZ-Sat צפויה במהלך שנת 2023. הלוויין מיועד לשימושים אזרחיים ומסחריים והתכנית היא לבנות אותו באופן מלא על ידי מדענים ומהנדסים מקומיים.

על התכנית ללוויין החדש הודיע אמש שיח' מוחמד בן ראשד, ראש הממשלה ושליט דובאי. MBZ-Sat יהיה הלוויין השני מתוצרת האמירויות כש- KhalifaSat כבר שוגר ושולח תמונות מהחלל. הלוויין החדש יהיה בגודל של שלושה מטרים על חמישה מטרים וישקול סביב 700 ק"ג. באמירויות מבטיחים כי יהיה בין לווייני ההדמיה המתקדמים בעולם וברזולוציה גבוהה.

שיגור לווין חאליפה.סאט, איחוד האמירויות, צילום: איי פי שיגור לווין חאליפה.סאט, איחוד האמירויות | צילום: איי פי שיגור לווין חאליפה.סאט, איחוד האמירויות, צילום: איי פי

עוד שיא גינס לדובאי: סירת הדאו הגדולה בעולם

דובאי הוסיפה לעצמה שיא גינס חדש והפעם באמצעות בניית סירת הדאו (dhow) הערבית הגדולה בעולם. השיא אומת על ידי גינס אתמול בדובאי. סירת הדאו נקראת "עובייד", (Obaid) על שם בונה האניות המפורסם מדובאי עובייד ג'ומעה בן מג'יד אל-פלאסי. היוזמה לבנייתה הגיעה מבנו של עבייד. סירות הדאו הן כלי שיט מסורתיים שהיו נפוצים בעולם הערבי באפריקה ונבנו בעיקר מעץ ובעבודת כפיים.

הסירה הענקית שנבנתה בדובאי היא באורך של 91.47 מטר ורוחב של 20.41 מטר. גובהה למעלה מ-11 מטר ומשקלה 2500 טון. היא תוכל לשאת מטען במשקל של 6,000 טון. הסירה נבנתה במשך שנים במספנה השייכת למשפחה בדובאי.

הסירה לא נבנתה לצורכי תיירות אלא צפויה לשמש להובלת מטענים מאיחוד האמירויות לתימן, סומליה, סודן, מצרים, קניה, פקיסטן, הודו ואולי עיראק.

סירת דאו מעץ "עובייד" הכי גדולה בעולם, דובאי, צילום: gulfnews סירת דאו מעץ "עובייד" הכי גדולה בעולם, דובאי | צילום: gulfnews סירת דאו מעץ "עובייד" הכי גדולה בעולם, דובאי, צילום: gulfnews

 פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת קונקורד , בעריכת דורון פסקין

תגיות