אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכלכלנית הראשית: עלות ההגבלות הנוכחיות - 2.3 מיליארד שקל בשבוע צילום: אלכס קולומויסקי

הכלכלנית הראשית: עלות ההגבלות הנוכחיות - 2.3 מיליארד שקל בשבוע

כך עולה ממכתבה של שירה גרינברג למנכ"ל משרד הבריאות, חזי לוי; מדובר בעלות הפגיעה בתוצר של ישראל כאשר המסחר סגור ומערכת החינוך פועלת לפי המתווה שאושר השבוע בקבינט

29.10.2020, 13:48 | עמרי מילמן

עלות הפגיעה בתוצר של מדינת ישראל כתוצאה מההגבלות הקיימות כיום - כאשר המסחר סגור ומערכת החינוך פועלת לפי המתווה שאושר השבוע בקבינט (לפיו יחזרו ללימודים תלמידי כיתות א-ד כאשר כיתות א-ב ילמדו באופן חלקי בלבד) - עומדת על 2.3 מיליארד שקל בשבוע; כך עולה ממכתב ששלחה היום (ה') הכלכלנית הראשית שירה גרינברג, למנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי.

קראו עוד בכלכליסט

לפי חוק הקורונה מחויבת הכלכלנית הראשית להעביר, בסוף כל חודש, דיווח למשרד הבריאות על העלויות המשקיות של ההגבלות הקיימות נכון לאותו היום. את הדיווח הזה אמור משרד הבריאות להעביר בתורו לוועדת החוקה של הכנסת, אליה הועברו סמכויות החקיקה בנושא הקורונה בעקבות ביקורת פרלמנטרית מצידה של יו"ר ועדת הקורונה, ח"כ יפעת שאשא ביטון.

חנות סגורה בת"א, צילום: אורנה יפת חנות סגורה בת"א | צילום: אורנה יפת חנות סגורה בת"א, צילום: אורנה יפת

במכתב ציינה גרינברג כי הפגיעה מבוססת על ניתוח מקרו, שלקח בחשבון את צמצום הפעילות העסקית, הירידה בצריכה הפרטית, ירידה בהכנסות המדינה וכן את ההשפעות הנובעות מהצמיחה והסחר העולמי החזויים.

גרינברג מבהירה כי "חלק משמעותי מהפגיעה נובע מההגבלות על ענף המסחר כולו, שעלותן השבועית לתוצר מוערכת בכ-1.4 מיליארד שקל". זאת על רקע הדרישה החוזרת של משרד האוצר לפתוח את ענף המסחר, למרות התנגדות משרד הבריאות.

אתמול טענו אנליסטים של חברת הדירוג מודי'ס כי המשך פגיעה בצמיחה בעקבות משבר הקורונה, לצד בעיות משקיות נוספות - מהמגמות הדמוגרפיות ועד הקיטוב הפוליטי - עלולים להביא לעלייה נוספת בחוב הממשלתי של ישראל, ובכך לפגוע ביציבות הפיננסית של המדינה ולהוביל להורדת דירוג האשראי שלה.

תגיות