אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אריאל יוצר: "צינון של 9 חודשים יהווה בעיה מהותית להעסקתי בישראמקו" צילומים: אוראל כהן, יואב דודקביץ

אריאל יוצר: "צינון של 9 חודשים יהווה בעיה מהותית להעסקתי בישראמקו"

סגן הממונה לשעבר על התקציבים באוצר אריאל יוצר, שאמור להיכנס לתפקיד מנכ"ל ישראמקו שבשליטת קובי מימון, טען בבית המשפט נגד דרישת הצינון של הנציבות כי "יש בשוק הגז דרמות מאוד גדולות, ובחברה הזו אני בספק אם הם יוכלו להמתין כל כך הרבה זמן". הנציבות טוענת כי "מדובר במעבר לחברה פרטית עם פוטנציאל השפעה על חברות נוספות, לכן אין לסטות מההנחיות ואפילו להחמיר אותן"

30.10.2020, 10:10 | עמרי מילמן
סגן הממונה על התקציבים לשעבר אריאל יוצר שאמור להתמנות לתפקיד מנכ"ל שותפות הגז ישראמקו טען במסגרת הליך חריג כי עמדת הנציבות הדורשת צינון מלא של תשעה חודשים בטרם ימונה לתפקיד בחברה הנמצאת בבעלותו של קובי מימון, תהווה בעיה בהמשך העסקה שלו בחברה.

קראו עוד בכלכליסט

הדיון התקיים בעקבות בקשתו של יוצר, לאחר שהנציבות התנגדה לבקשתו לקצר את תקופת הצינון.

יוצר הודיע על פרישתו מתפקיד סגן הממונה על התקציבים בתחום הנדל"ן בסוף חודש יולי לאחר שסוכם מינויו למנכ"ל שותפות הגז ישראמקו. השותפות נמצאת בשליטתו של קובי מימון, מקורבו של שר האוצר לשעבר משה כחלון, החולש על אימפריית הנדל"ן הכוללת את איירפורט סיטי ונצבא.

מימין: בעל השליטה בישראמקו קובי מימון והמנכ"ל המיועד אריאל יוצר, צילומים: אוראל כהן, יואב דודקביץ מימין: בעל השליטה בישראמקו קובי מימון והמנכ"ל המיועד אריאל יוצר | צילומים: אוראל כהן, יואב דודקביץ מימין: בעל השליטה בישראמקו קובי מימון והמנכ"ל המיועד אריאל יוצר, צילומים: אוראל כהן, יואב דודקביץ

יוצר ביקש לקצר את תקופת הצינון ל-50 ימים במקום תשעה חודשים, ולכלול בהם גם את 18 הימים בהם עדיין עבד במשרד לאחר ההודעה על פרישתו ליועץ המשפטי במשרד ולממונה. כך שלשיטתו צריך לאשר לו להתחיל את עבודתו כבר מתחילת ספטמבר, מה שבלאו הכי כבר לא יקרה.

במהלך הדיון בבית המשפט שהתקיים ביום שני האחרון אמר יוצר: "אני הנחתי שתקופת הצינון לא תהיה 9 חודשים וכשהייתי בראיון בדירקטוריון של החברה כמובן שאמרתי שאתייעץ עם עורך דין ואעשה את הכל על פי הספר. אך לאור מה שאני מכיר מהעבר אני מניח שפרק תקופת הצינון לא תהיה ארוכה מאוד. אני חושב שעמדת הנציבות תהווה בעיה מהותית בהמשך ההעסקה שלי בחברה כי מה שקורה היום בשוק הגז זה דרמות מאוד גדולות, ובחברה הזו אני בספק אם הם יוכלו להמתין כל כך הרבה זמן".

יוצר התייחס לעמדת הנציבות לפיה תחילת עבודתו "עלולה לפגוע בטוהר המידות בשירות המדינה ובתדמיתו בעיני הציבור" ופירט את המורכבות של עבודה במגזר הציבורי.

לדבריו, "זאת היתה עבודה מאוד אינטנסיבית עמידה בלחצים לא פשוטים, עבודה של הרבה שעות, ויתור על בילוי עם המשפחה והילדות שלי. אלו החובות שבאו עם הזכויות לעבוד בתפקיד משפיע ובכיר בשירות הציבורי. לצערי הרב מה שאני מצליח להבין מעמדת הנציבות וממה שמשתמע ממשפטים שנאמרו שם וגם הגיעו לעיתון, זה שהבקשה שלי מהווה פגיעה באמון הציבור ופגיעה באמות המידות, אני לא מאמין שאלו משפטים שנאמרו עליי על ידי השירות הציבורי".

מייצגה של הנציבות, עו"ד עבדאללטיף סעדה, ציין כי אין מחלוקת על כך שליוצר לא היו החלטות ספיציפיות בנוגע לישראמקו ויתר חברות הנדל"ן שבבעלותו של מימון וכי הסוגיות בהן טיפל היו בעלות השלכות רוחב על תחום הנדל"ן. אולם הוא ציין כי "לא נשכח שמדובר בעובד שמילא תפקיד ממש בכיר ומשמעותי במשרד האוצר וזה חשוב. המעבר הוא לחברה פרטית, לא מדובר בחברה ציבורית או ממשלתית שזה יכול היה להוות שיקול לקולא. המעבר לחברה פרטית עם פוטנציאל השפעה על החברות, לכן חשבנו שאין מקום לסטות מהנחיות היועמ"ש שמדובר בתקופה בת 9 חודשים, ואפילו להחמיר עוד קצת מהנחיות היועמ"ש, כך גם עמדת הנציב שאנו מציגים".

נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ, צילום: חיים צח לעמ נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ | צילום: חיים צח לעמ נציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ, צילום: חיים צח לעמ

עו"ד דינו של יוצר, אלון גלרט ממשרד מיתר, מי שייצג גם את כחלון מול מבקר המדינה בכל הנוגע להתאמת הגירעון ליעדו בסוף 2018, התייחס לטענה כי ישנו חשש לניצול קשרים שלאחר הפרישה.

על כך אמר כי "אני מודע שהחשש מופיע בהחלטות הוועדה אך צריך לזכור שהמחוקק התייחס לכך וקובע מתי אסור למי שעובר לגוף מסויים לפנות לאותם גורמים שהוא עמד איתם בקשר בממשלה. המחוקק התייחס לכך במפורש. הרחבת הסעיף מעבר למה שקבע המחוקק בסעיפים אלו, היא בעייתית. אם הדבר כל כך מפריע לנציבות הרי שהיא יכולה לטפל בכך בדרכים אחרות ולא בדרך של תקופת צינון ארוכה".

לדברי אלגרט, "במקרה הזה אין את החשש הזה כי המבקש עומד לעבור לחברת ישראמקו שהיא בתחום האנרגיה ואילו אותם קשרים שהם מנסים לטעון להם זה בתחום הנדל"ן ולכן אין בכלל את החשש שהוא יוצר את הקשרים האלה. לכן, מדובר במקרה הזה שאין את החשש גם במישור הקונקרטי".

לדבריו, ממשקי משרתו החדשה של יוצר מול המדינה אינם במשרד האוצר. "מרכז הכובד הוא לא במרכז האוצר. זה אולי במקומות אחרים כמו הממונה על שוק ההון ובמקומות אחרים. מרכז הכובד זה במשרד האנרגיה, החל מהממונה על הנפט וכו'. דווקא במישור האנרגיה זה פחות משמעותי. שלא לדבר על שוק התחרות שהיא מאוד רלוונטית בנושא האנרגיה".

טענה זו מתעלמת מהקשרים שיצר יוצר לאורך הדרך בשירות הציבורי. כך למשל כדאי להזכיר כי מנכ"ל משרד האנרגיה, אודי אדירי, צמח באגף התקציבים לצידו של יוצר.

תגיות