אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל מנויים כפולים: בזק צופה מחיקת ערך של כ-300 מיליון שקל בבזק בינלאומי צילום: דוברות בזק

בגלל מנויים כפולים: בזק צופה מחיקת ערך של כ-300 מיליון שקל בבזק בינלאומי

במסגרת היערכות לביטול הפיצול בין תשתית לספק, התגלתה בחברה כמות גדולה של מנויים שמשלמים ולא מקבלים שירות. בזק כבר מחקה לפני שנה 102 מיליון שקל מערך החברה הבת; בזק מעדכנת את התחזית ל-2020 עם עלייה ברווח הנקי ל-1.05 מיליארד שקל

30.10.2020, 14:39 | אביאור אבו
בזק מודיעה היום (ו׳) כי התקבלה אצל החברה הבת, בזק בינלאומי, אינדיקציה ראשונית ממעריכי השווי החיצוניים שלה, שלפיה צפויה ירידת ערך בשוויה, שצפויה להביא למחיקת ערך בספרי החברה בסכום מוערך של בין 200 ל-300 מיליון שקל ולקיטון ברווח הנקי של החברה בהתאמה.

קראו עוד בכלכליסט

הערכת השווי נתבקשה בעקבות היערכות בזק בינלאומי לפעול ליידוע וטיפול בלקוחות המשלמים לה, אך לא עושים שימוש במשך תקופה ממושכת בשירותי ספק האינטרנט. היערכות החברה היא בהמשך להמלצת משרד התקשורת, שביקש מהספקיות לפעול לכך, בטרם ישקול בעתיד אם לקבוע הוראות מחייבות בעניין.

בתחילת החודש פרסם משרד התקשורת הערכה כי ישנם כ-170 אלף מנויים כפולים. לאחר קבלת נתונים מדויקים מהחברות, הופתעו במשרד לגלות כי התופעה רחבה הרבה יותר וכי מי שמובילה אותה היא בזק בינלאומי.

החברה מבהירה כי מדובר באינדיקציה ראשונית שלא נסקרה על ידי רואי החשבון, ובהמשך צפויה להתבצע הערכת שווי מלאה על ידי מעריך שווי חיצוני. ירידת הערך צפויה להתבצע בדוחות החברה לרבעון השלישי של שנת 2020. בדוח לרבעון הרביעי של 2019, מחקה בזק 102 מיליון שקל עקב ירידת ערך בבזק בינלאומי.

בהמשך לכך, הודיעה בזק כי בבזק בינלאומי נתקבלה בקשה לאישור תביעה כתובענה ייצוגית באותו עניין. בבקשה נטען כי החברה גובה מלקוחותיה תשלומים בגין שירותים שאינה מספקת. סכום התביעה האישית למבקש הוא 393 שקל כאשר סכום הנזק לקבוצה הוערך על ידי המבקש בעשרות מיליוני שקלים לכלל חברי הקבוצה.

הפגנה של עובדי בזק בינלאומי בשבוע שעבר, צילום: באדיבות ועד עובדי בזק בינלאומי הפגנה של עובדי בזק בינלאומי בשבוע שעבר | צילום: באדיבות ועד עובדי בזק בינלאומי הפגנה של עובדי בזק בינלאומי בשבוע שעבר, צילום: באדיבות ועד עובדי בזק בינלאומי

היום המשיכו עובדי בזק בינלאומי במאבקם כנגד בחינת משרד התקשורת לביטול הפיצול בין תשתית לספק אינטרנט. זה השבוע השני שהעובדים מפגינים מול ביתו של שר התקשורת, יועז הנדל. העובדים טוענים כי הרפורמה תחסל את התחרות בשוק, תגרום לעלייה במחיר שירותי האינטרנט שמשלמים הצרכנים, תגרום לסגירתן של כ-20 ספקיות אינטרנט ולפיטורים של אלפי עובדיהן. נתח השוק של החברה מבין החברות הגדולות עמד ב־2019 על 39%. הנדל הגיב היום בטוויטר שלו למחיקת הערך וצייץ: ״נמשיך בכל הכח לתקן כל עוול השוק. ישראלים לא ישלמו כפול״.

בתוך כך, מודיעה בזק כי במסגרת העבודה על הדוחות לרבעון השלישי של שנת 2020, צופה החברה עלייה ברווח הנקי לשנת 2020 מכ-950 מיליון שקל לכ-1.05 מיליארד שקל, ובהתאמה עליה ב-EBITDA מכ-3.5 מיליארד שקל לכ-3.6 מיליארד שקל. החברה מבהירה שהרישום האפשרי של ירידת הערך בספרי החברה אינו נכלל ולכן אינו משפיע על תחזית הרווח הנקי, שכן זו אינה כוללת הפסד חד פעמי מירידת ערך.

תגיות