אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"לית לאומיטק: "חשוב לבוא לאמירויות בגישה של איך עושים דברים ביחד"

יפעת אורון אמרה את הדברים במהלך ועידת הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי. אורון: "הציפיה מצד הגופים האמירתיים היא להדדיות מוחלטת. אין כוונה להשקיע באופן פסיבי, אלא בשיתופי פעולה הדדיים"

02.11.2020, 15:21 | שירות כלכליסט

הישראלים צריכים להביא לשולחן שיתופי הפעולה עם אנשי העסקים ממדינות המפרץ את היכולות וההתלהבות בתחום היזמות, ולסייע לאמירתים להצמיח את האקוסיסטם הטכנולוגי הייחודי שלהם - כך אמרה יפעת אורון, מנכ"לית לאומיטק, בשיחה עם אליחי וידל מכלכליסט במסגרת אירוע האונליין הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי. "הכי חשוב זה לבוא בגישה של איך עושים דברים ביחד - לטובת שני הצדדים - ולשאול איך אנחנו יכולים לתרום לכם במסגרת שיתוף הפעולה. גישה כזאת תפתח את הדלת בצורה משמעותית וטובה יותר מאשר לבוא ורק לבדוק אם הם מעוניינים בהשקעות פיננסיות פר אקסלנס", אמרה אורון.

אורון, שכבר ביקרה באיחוד האמירויות ונפגשה עם אנשי עסקים מהמפרץ, ציינה כי אומנם חודש וחצי זה פרק זמן קצר מדי מכדי להפיק תובנות עמוקות על הצד השני, אבל "מצאנו אנשים ותרבות שמאוד דומה לנו. אני חושבת שיש כאן פוטנציאל אינסופי בטכנולוגיה ובכלל בעסקים". לדבריה ניתן להצביע על חמישה תחומים עיקריים שמושכים את עיקר ההתעניינות של האמירתים: תיירות, טכנולוגיות פיננסיות, טכנולוגיות מזון, מסחר גלובלי ופיתוח אקוסיסטם טכנולוגי משלהם.

יפעת אורון, צילום: יורם רשף יפעת אורון | צילום: יורם רשף יפעת אורון, צילום: יורם רשף

לדבריה, הממדים של תחום הסחר והחשיבות שלו לשיתופי פעולה עם ישראל "התבררו לי רק כשהייתי שם. יש בתחום הזה פוטנציאל שאנחנו לא יכולים אפילו להעריך אותו עדין, כמו למשל העובדה שאפשר לחבר יבשתית בין איחוד האמירויות לבין ישראל כשער לדרום מזרח אסיה מצד אחד, ולאירופה מצד שני. שיחות שקשורות לנמלים ולחברות נמלים הן חדשות מצוינות לישראל".

לשאלה האם הסכמי השלום עשויים לעורר גל השקעות הדומה לגל ההשקעות הסיני שפקד את תעשיית ההון סיכון הישראלית לפני כמה שנים, השיבה אורון כי נראה שיש הבדל תהומי בין האופי של שתי המדינות. "מניסיון של עבודה מולם, המשקיעים הסינים רצו להיחשף גם לעולם השקעות ההון סיכון הישראלי וגם לטכנולוגיות ישראליות ספציפיות, ובהתאם הם השקיעו לא רק ישירות אלא גם בקרנות הון סיכון - בבחינת שלח לחמך ובמטרה לפתח היכרות וללמוד אחד את השני. במקרה של איחוד האמירויות מדובר בעולם אחר לגמרי והציפיה מצד הגופים האמירתיים היא להדדיות מוחלטת. אין כוונה להשקיע באופן פסיבי אלא בשיתופי פעולה הדדיים, כדי שההשקעה הפיננסית שלהם בטכנולוגיות תניב בסופו של דבר פיריון לטובת הכלכלה שלהם".

תגיות