בלעדי לכלכליסט
באישור ביהמ"ש: אם גרושה לא תוכל להפגיש את ילדיה עם בת זוגה
מדובר באמא ל-7 ילדים, שהתגרשה וחתמה מול בעלה לשעבר על סעיף בהסכם הגירושין שאושר על ידי ביהמ"ש בהסכמת בני הזוג, לפיו אסור לה להפגיש את הילדים עם בת הזוג שלה - והפרה שלו תגרור קנס של 20 אלף דולר למפגש. האישה פנתה לאחרונה לביהמ"ש בבקשה להורות לאב לאפשר את המפגש של הילדים עם בת הזוג - ונדחתה; ביהמ"ש אף הטיל עליה הוצאות לטובת אוצר המדינה
באישור ביהמ"ש: אם שהתגרשה לא תוכל להפגיש את ילדיה עם בת זוגה. מדובר באמא ל-7 ילדים שניסתה לבטל סעיף בהסכם גירושין עליו חתמה מול הגרוש שלה, לפיו תשלם 20 אלף דולר לכל מפגש אם תפגיש את ילדיה עם בת זוגה. בית המשפט לענייני משפחה דחה את בקשתה להורות לאב להתיר המפגשים של ילדיו עם בת הזוג, וקבע כי ההסכם קיבל תוקף של פס"ד בהסכמת הצדדים ולא ניתן לבטלו.
מדובר באם שנפרדה מבעלה, המיוצג על ידי עורכות הדין רות דיין וולפנר ושלי יהב, ועברה להתגורר עם בת הזוג שלה. במסגרת הסכם הגירושים הם קבעו את שהות הילדים אצל כל אחד מבני הזוג.
לאחרונה עברה האישה להתגורר עם בת זוגה בעיר אחרת, והגישה בקשה לאפשר לה להפגיש את הילדים עם בת זוגה. בית משפט לענייני משפחה דחה את הבקשה כיוון שהיא מנוגדת להסכם שחתמה עליו ואושר לפני כשנה על ידי בית המשפט, נוכח הסכמת הצדדים. עתה טענה האם כי הסעיף נחתם מתוך כפיה.
הבקשה הדחופה שהגישה האם הוגשה במסגרת הליך יישוב סכסוך. השופט קבע כי לא ניתן במסגרת הסעד הדחוף לבטל הסכמה שקיבלה תוקף של פסק דין. בית המשפט לא הסתפק בדחיית בקשת האישה, וחייב אותה בהוצאות מיוחדות לאוצר המדינה בסך 1,500 שקל (חוץ מהוצאות משפט לבעל בסך 3,000 שקל) על בזבוז זמן שיפוטי, כיוון שהגישה בקשה שלא הייתה אמורה להגיש.עו"ד עדי חן, המייצגת את האם ומשמשת גם כיו"ר הועדה לזכויות הילד בלשכת עורכי הדין מסרה בתגובה: "החלטת בית המשפט אינה מעניקה כל הגנה לאישה, חרדית לשעבר, שבחרה לחיות כלסבית בישראל בשנת 2020. לגבי הסנקציה הכלכלית של 20 אלף דולר על כל מפגש של הקטינים עם בת זוגה בהסכם, מדובר בסנקציה שהאם נאלצה לחתום עליה כמו במקרים אחרים שבהם נשים נאלצות לחתום על התחייבויות הזויות ופוגעניות - ולכן בחוק החוזים קיים פרק מיוחד שנועד להבטיח שבית המשפט יתערב ויבטל סנקציה כזו. אין ספק כי הדיון בתיק הקשה הזה יתמקד בזכותה של אם לקיים בשנת 2020 במדינת ישראל מערכת יחסים זוגית עם אישה מבלי שיהיה עליה להיות נתונה עקב כך למערכת ענישה שמתאימה למדינות חשוכות.קשה להשלים עם ההחלטה הזו ותוצאותיה. האם מתכוונת להמשיך למצות כל הליך אפשרי כדי להגן על עצמה ועל טובת ילדיה".
עו"ד רות דיין וולפנר, באת כוח הבעל מסרה בתגובה: "ההסכם נחתם לאחר מו"מ ממושך והליכים לא פשוטים שלא ניתן להרחיב בעניינם. ההחלטה מדברת בעד עצמה ועולה בקנה אחד עם טובת הקטינים".