אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"התפלה, תכנון המים וטכנולוגיה – התחומים בהם ישראל יכולה לשתף פעולה עם האמירויות"

כך אמר מוטי שירי, סמנכ"ל חטיבת טכנולוגיה של מקורות אמר בכנס 'הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות' של כלכליסט. לדבריו, "מקורות הבינה שהטכנולוגיה יכולה להביא לחיסכון, התייעלות וגם חדשנות"

04.11.2020, 15:01 | מעין מנלה

"מדינת ישראל היא מדינה כמעט מדברית והיא דומה לאיחוד האמירויות בנושא האקלים. אנחנו מדינה עם מחסור במים שהתפרסמה בהתמחות במים. בשנים האחרונות מקורות מובילה את תחום הטכנולוגיה מתוך הבנה שהטכנולוגיה יכולה להוביל לחיסכון, התייעלות וגם חדשנות", כך אמר מוטי שירי, סמנכ"ל חטיבת טכנולוגיה של מקורות בכנס 'הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות'.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו, התחומים בהם מקורות יכולה לשתף פעולה עם איחוד האמירויות הם תחום הטכנולוגיה, החיסכון באנרגיה, התפלה וניהול המים. הוא סיפר על שיתופי פעולה שעושה החברה עם מספר סטראטאפים כמו IXDen שמשדר נתונים לתוך המערכת ומונע התקפות סייבר.

כמו כן, מקורות השקיעה בחברת CQM Water שמייצרת כלור ממים. בנוסף, בתחום החיסכון באנרגיה משתפת החברה פעולה עם סטארט-אפ בשם אבולושן במטרה להביא לחיסכון של 10%-15% מהאנרגיה בה היא משתמשת להפקת מים, הולכה ולהתפלה.

מוטי שירי, סמנכ"ל חטיבת טכנולוגיה מקורות מוטי שירי, סמנכ"ל חטיבת טכנולוגיה מקורות מוטי שירי, סמנכ"ל חטיבת טכנולוגיה מקורות

גם בתחום בדיקת איכות המים החברה פועלת ליישום פתרון של בדיקת מזהמים ומתכות אונליין ברגעים ספורים וללא צורך במעבדות. "המטרה היא לבדוק את איכות המים בכל חיבור צרכן, כך שכאשר אתה בביתך תרצה למדוד את איכות המים תוכל לראות את זה בטלפון הנייד. אנחנו לא רוצים להגיע למצב שהיה בשיקגו עם כל נושא העופרת. אנחנו רוצים שהציבור יסמוך על בריאות המים וברגע שהוא יוכל לבדוק את זה – הוא יאמין לנו", אמר.

תחום נוסף בו יכולה מקורות לתרום מהידע שלה לאיחוד האמירויות, שהיא מדינה מדברית, הוא התפלת מים. "תחום ההתפלה במדינת ישראל הוא מאוד מפותח, 85% ממי השתייה הם מים מותפלים. מקורות נמצאת בתחום ההתפלה משנות ה-80 יש לה הרבה ידע בתחום הזה, גם למים מליחים וגם למי ים וכמובן החברות שמובילות את התחום הזה בישראל יכולות לעזור גם לאמירויות", אמר. גם בתחום תכנון המים יש למקורות ידע לתרום לאיחוד האמירויות.

"מקורות עושה תכנון למספר מדינות בעולם כאשר היא מסתכלת לא רק על מי שתיה אלא גם על איך משתמשים במי קולחין גם לתעשייה. מדינת ישראל מובילה בשימוש בקולחין לחקלאות בשיעור של קרוב ל-85%, כך שאפשר לעזור להפוך את המשאב הזה לכזה שניתן להשתמש בו לחקלאות", אמר שירי.  

תגיות