שוק הרכב מצמצם פערים: המסירות באוקטובר עלו לעומת החודש המקביל אשתקד
למרות ירידה של 15% במסירות מתחילת השנה, אנשים עדיין ממשיכים לרכוש מכוניות - באוקטובר, בו מרכזי המסירה ואולמות התצוגה שותקו בגלל הקורונה, נמסרו 14,631 מכוניות חדשות. זאת לעומת החודש המקביל, בו נמסרו 13,983 מכוניות חדשות
שוק הרכב הישראלי מצמצם פערים: למרות ירידה של 15% במסירות הרכב מתחילת השנה בשל הקורונה, אנשים עדיין ממשיכים לרכוש מכוניות. כך, באוקטובר, חודש בו מרכזי המסירה ואולמות התצוגה של יבואני הרכב שותקו בגלל הקורונה, ובנוסף מספר מסירות נדחו בסוף החודש לחודש הנוכחי, נמסרו 14,631 מכוניות חדשות.
זאת לעומת החודש המקביל אשתקד, בו נמסרו 13,983 מכוניות חדשות.
קראו עוד בכלכליסט
כאמור, מתחילת השנה שוק הרכב הישראלי חווה ירידה של 15% - מתחילת השנה נמסרו 195,086 מכוניות חדשות – כך עולה מנתוני איגוד יבואני הרכב. זאת לעומת עשרת חודשיה הראשונים של שנת 2019 בהם נמסרו 232,077 מכוניות חדשות.
מניתוח לפי מותגים עולה כי בשוק הרכב הישראלי אין חדש: יונדאי מובילה עם 30,638 מסירות, אחריה טויוטה עם 24,688 מסירות ובמקום השלישי קיה – עם 23,358 מסירות. בהקשר זה יוזכר כי ישראל – כך לפי פרסומים זרים –צפויה לחתום על הסכם סחר מול דרום קוריאה. הסכם סחר כזה ישפיע על יצרני הרכב הקוריאנים וגם על יצרני סוללות קוריאנים.
במקרה של היצרנים – קרי בעיקר יונדאי-קיה, יבוטל מכס בגובה 7% אשר מוטל על תוצרת קוריאה ואילו במקרה של הסוללות אשר מגיעות לרכבים חשמליים אשר מיוצרים גם על ידי יצרני רכב אירופים על ידי יצרנים כדוגמת LG CHEM יהיה מדובר גם בהוזלה מסוימת במחיר הסוללה. מהלך כזה צפוי לשנות ככל הנראה את המאזן ולאפשר לקיה לטפס בדירוג היצרניות, אך עם זאת יתכן כי תוצאותיו לא יורגשו בכיס הלקוחות.
נתון מעניין נוסף אשר עולה מטבלת המסירות נוגע למכוניות "פיצוי הקורונה", כלומר אותן מכוניות אשר נמכרות למאיון העליון שנאלץ כמו כל עם ישראל להסתגר בביתו. לפי הנתונים אספקת מכוניות אלה הופסקה כמעט לחלוטין באוקטובר, הן בגלל הקורונה שסגרה את הלקוחות והעובדים בביתם והן בגלל שעיקר היצור והאספקה בוצעו.
כך, באוקטובר לא נמסרו פרארי (שש מכונניות מתחילת השנה), וגם לא אסטון מרטין (שלוש מכוניות מתחילת השנה, אחת מהן בספטמבר) ואילו בנטלי – אשר מסרה מתחילת השנה לא פחות מ 18 מכוניות הצליחה למסור בחודש שעבר רק מכונית אחת.