אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עמותת לביא דורשת לעצור את ההליכים למינוי מנהל לרמ"י צילום: בשמת איבי

עמותת לביא דורשת לעצור את ההליכים למינוי מנהל לרמ"י

העמותה פנתה לשר הבינוי ולנציב שירות המדינה בטענה כי בהליכים נפלו כמה פגמים שמהם עולה כי ניתן לעו"ד יעקב קוינט יתרון בלתי הוגן על פני מועמדים אחרים, באופן שיאפשר את מינויו

04.11.2020, 21:31 | אמיתי גזית

 הקול הקורא שפורסם בשבוע שעבר להגשת מועמדות לתפקיד מנהל רשות מקרקעי ישראל הוא מראית עין שנועדה להכשיר את מינויו הידוע מראש של עו"ד יעקב (ינקי) קוינט. כך טוענת "עמותת לביא זכויות האזרח מינהל תקין ועידוד ההתיישבות" במכתב בהול ששיגרה לשר הבינוי יצחק כהן, ונציב שירות המדינה פרופ' דניאל הרשקוביץ.

קראו עוד בכלכליסט

במכתב דורשת העמותה להקפיא את הליכי האיתור או להאריך את משך הזמן הקצוב להגשת מועמדות לתפקיד. העמותה אומרת כי אם כהן והרשקוביץ לא ישיב לבקשה עד מחר בשעה 11:00, היא תעתור לבג"ץ לצורך עצירת הליכי המינוי.

לפני כשבועיים ביקשה שר הבינוי יצחק כהן למנות את קוינט בהליך מהיר, שאינו תחרותי, ללא מכרז או ועדת איתור. אבל ב-28.10, לאחר דין ודברים עם נציב שירות המדינה שהתנגד למינוי ללא ועדת איתור, החליט כהן להקים ועדה כזו. אלא שבעמותת לביא טוענים כי ההליך "לוקה מראשיתו בשורת פגמים שגורמים לו להצטייר כפסאדה משפטית וכעלה תאנה למינוי שהלכה למעשה הינו בבחינת ידוע מראש".  

עו"ד יעקב (ינקי) קוינט, צילום: בשמת איבי עו"ד יעקב (ינקי) קוינט | צילום: בשמת איבי עו"ד יעקב (ינקי) קוינט, צילום: בשמת איבי

במכתבם מציינים כמה פגמים שמהם לדעתם עולה כי ניתן לקוינט יתרון בלתי הוגן על פני מועמדים אחרים, באופן שיאפשר את מינויו. ראשית נטען כי פרק הזמן שנקצב לצורך הגשת מועמדויות לוועדת האיתור - 10 ימים, שהם בפועל 6 ימי עסקים מותיר זמן מועט למועמדים אחרים להתכונן ולהגיש מועמדותם. על פי העמותה "הגשת מועמדות לתפקיד ציבורי אינה דבר של מה בכך. הדבר כרוך בין היתר באיתור ממליצים מתאימים, הכנת אסמכתאות מתאימות וכיו"ב".

על פי הנחיות נציב שירות המדינה יש לקצוב 21 ימים להגשת מועמדות אלא אם יש נסיבות המצדיקות זאת. לדעת העמותה אין טעם ממשי לקצבת זמן כה קצר לבחירת מנהל רמ"י משום שמנהל הרשות היוצא עדיאל שמרון הודיע כי ימשיך בתפקיד ככל שיידרש לשמור על תפקוד התקין של הרשות.

"יש לתמוה מדוע דווקא האיתור לתפקיד מנהל רמ"י, חשוב ככל שיהיה ראוי לקידום בהליך בזק בשעה שהליכי האיתור לתפקידים מרכזיים לא פחות בשירות הציבורי כגון מפכ"ל המשטרה ופרקליט המדינה מעוכבים זה חודשים ארוכים".

בנוסף מזכירים במכתב כי החלטתו של עדיאל שמרון לפרוש מתפקיד מנהל רמ"י חצי שנה לפני המועד שהוא היה צפוי לסיים את התפקיד התקבלה רק לאחר שנודע באמצעי התקשורת על הפניה של הנהלת משרד הבינוי למשרד המשפטים בבקשה למנות את קווינט למנהל הרשות. פניה שמתפרשת כהבעת אי אמון של הנהלת משרד הבינוי במנהל רשות מקרקעי ישראל.

בנוסף מציינים כי דרישות הסף לתפקיד כפי שהן מנוסחות בקול הקורא מדירות ומפלות ציבורי שלמים. אחת הדרישות נגדה יוצאים במכתב היא הדרישה כי למועמד יהיו 10 שנות ניסיון בתפקידי ניהול מתוכן 5 שנים בתפקיד ניהול בכיר במגזר הציבורי. " מדובר בדרישת סף בלתי שוויונית שמפלה גורמים רבים ומוכשרים אשר מילאו תפקידים ניהוליים בכירים ומשמעותיים במגזר הפרטי" זאת ועוד, במכתב מציינים כי מנהלים קודמים של רשות מקרקעי ישראל בעצמם לא עומדים בדרישת הסף הזו.

דרישה נוספת שכנגדה מתקוממים היא היכרות טובה של הרשות, תפקידיה ודרכיה פעילותה "דרישת סף מעין זו בהכרח מתפרשת בציבור הרחב כניסיון לשריין קידום מתוך המערכת". 

תגיות