אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפניקס מציעה לרכוש את הלמן-אלדובי לפי שווי של 275 מיליון שקל צילום: עמית שעל , אסנת קרסנסקי

הפניקס מציעה לרכוש את הלמן-אלדובי לפי שווי של 275 מיליון שקל

מדובר בשווי הגבוה ב-34% משווי השוק של החברה; לפני שנה הציעה הפניקס לרכוש את פעילות הגמל של הלמן אלדובי, אך המגעים הופסקו בעקבות משבר הקורונה; ביולי הוגשה הצעה גם של אלטשולר שחם לפי שווי של 230 מיליון שקל

08.11.2020, 09:37 | עירית אבישר

המירוץ לרכישת בית ההשקעות הלמן-אלדובי מתחמם: חברת הביטוח הפניקס הודיעה היום (א') כי היא מגישה הצעה לרכישת בית ההשקעות לפי שווי של 275 מיליון שקל, הגבוה ב-34% לעומת שווי השוק של בית ההשקעות העומד על 205 מיליון שקל. הפניקס ציינה כי ההצעה בתוקף עד ל-15 בדצמבר.

קראו עוד בכלכליסט

בנוסף הוגשה ביולי האחרון הצעה גם של אלטשולר שחם גמל לרכישת בית ההשקעות לפי שווי של 230 מיליון שקל, וישנה הצעה נוספת מקרן השקעות בריטית Pollen street capital, שלפי הערכות הגישה הצעה לפי שווי של 300 מיליון שקל, אולם לא ברור עד כמה מחייבת ההצעה הזו.

הפניקס מסרה עם הגשת ההצעה: "הצעה זו עולה בקנה אחד עם האסטרטגיה של הקבוצה לצמוח בתחום ניהול הנכסים ובכלל זה הגמל והפנסיה. הפניקס סבורה שהצעתה עדיפה על ההצעות הקיימות על בסיס המידע הציבורי לרכישת בית ההשקעות, הן במחיר ההצעה והן ביכולת להשלים את העסקה במהירות".

הפניקס צלח בצורה חיובית את משבר הקורונה

הפניקס ניסתה כבר לפני כשנה לרכוש את פעילות הגמל של הלמן-אלדובי, אלא שזמן קצר לאחר מכן פרץ משבר הקורונה, והמגעים הופסקו. בפניקס, בניהולו של אייל בן סימון, ראו שבית ההשקעות צלח בסך הכל בצורה חיובית את משבר הקורונה, והחליטו לשוב ולהתמודד על הרכישה. היות ושתי ההצעות האחרות מתייחסות לכלל בית ההשקעות, אז גם בפניקס החליטו לעדכן את הצעתם כך שהיא תכלול את בית ההשקעות כולו, על אף שברור שעיקר העניין הוא בפעילות הגמל והפנסיה של הלמן-אלדובי המנהלת כיום 22 מיליארד שקל.

בית ההשקעות הלמן-אלדובי נשלט ע"י לא מעט בעלי מניות. בעלת השליטה בבית ההשקעות הלמן־אלדובי היא הלמן־אלדובי פיננסים (48.2%). גוף זה מוחזק על ידי אורי אלדובי ורוני הלמן (25%), פיטר פרידמן (25%) ומשפחת יזרעאל ואייזק סיטון, הבעלים של הדס ארזים (45%).

מימין: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון ויו"ר הלמן אלדובי רמי דרור, צילום: עמית שעל , אסנת קרסנסקי מימין: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון ויו"ר הלמן אלדובי רמי דרור | צילום: עמית שעל , אסנת קרסנסקי מימין: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון ויו"ר הלמן אלדובי רמי דרור, צילום: עמית שעל , אסנת קרסנסקי

בנוסף לכך בית ההשקעות אי.בי.אי מחזיק ב-33% מבית ההשקעות בעקבות מיזוג פעילות הגמל בין שני בתי ההשקעות. ישנם אינטרסים שונים בין בעלי המניות, כאשר חלקם רוצים למכור את ההחזקות בבית ההשקעות, וחלק מעדיפים להשאיר אותו עצמאי. דירקטוריון החברה מינה ביולי האחרון ועדה בלתי תלויה לבחינת ההצעות השונות, שטרם גיבשה את החלטתה, אולם לפי הערכות נקודת ההכרעה מתקרבת, ועל רקע זה החליטה הפניקס להגיש עכשיו את הצעתה.

מהלמן אלדובי נמסר בתגובה: "בית ההשקעות הלמן-אלדובי החל להיסחר, כחברה ציבורית, במחצית 2017, לפי שווי של 149 מיליון ש"ח. מאז, ביצע שורת מהלכים אסטרטגיים בתחום הפנסיה, קרנות השקעה אלטרנטיביות ובפעילות בית הסוכן ״קוואליטי״, אשר הביאו לצמיחה משמעותית בכל תחומי הפעילות וברווחיות החברה. ההצעה שהתקבלה היום היא אחת מיני מספר הצעות שקיבלה החברה בשנה האחרונה, והמשקפת שווי כמעט כפול לבעלי המניות בחברה, מאז הפכה החברה לציבורית. כפי שדיווחה החברה, דירקטוריון החברה הקים ועדה בלתי תלויה אשר בוחנת לעומק ומנהלת הליך מקצועי ומסודר לבחינת כל ההצעות אשר הונחו לפניה ובסופו, תובא המלצתה לדירקטוריון"/

תגיות