אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תביעה נגד סותבי'ס: סייע לבעלי חברת ספנות להימנע מתשלום מסים על יצירות אמנות צילום: sothebys

תביעה נגד סותבי'ס: סייע לבעלי חברת ספנות להימנע מתשלום מסים על יצירות אמנות

לפי התביעה, בית המכירות הפומביות אפשר לפורסל אקווטיס, שבשליטת הבעלים האמיד של חברת ספנות, לרכוש אמנות בשווי 27 מיליון דולר בלי לשלם מסים, זאת אף שבחברה ידעו שלא מדובר בסוחר אמנות אלא באספן פרטי

09.11.2020, 12:47 | שירות כלכליסט
בית המכירות הפומביות סותבי'ס הואשם על ידי התובעת הכללית של ניו יורק כי סייע לבעלים של חברת ספנות להימנע מתשלומי מסים על יצירות אמנות שרכש ממנו.

התביעה נגד סותבי'ס מגיעה כשנתיים לאחר שבניו יורק הגיעו להסדר עם רוכש יצירות האמנות והחברה שבבעלותו, שהתחמק מתשלום המסים.

לפי התביעה שהגישה ביום שישי מדינת ניו יורק נגד החברה, שבבעלות פטריק דרהי, בסותבי'ס אפשרו לפורסל אקווטיס (Porsal Equities), שבשליטת הבעלים האמיד של חברת ספנות, לרכוש אמנות בשווי 27 מיליון דולר בלי לשלם מסים, זאת אף שבחברה ידעו שלא מדובר בסוחר אמנות אלא באספן פרטי שרכש לשימושו האישי. על פי חוקי המדינה, רק סוחרים המתכוונים למכור מחדש את יצירות האמנות פטורים מתשלום מסי מכירה.

בית המכירות הפומביות סות בית המכירות הפומביות סות'ביס | צילום: sothebys בית המכירות הפומביות סות

"אסור לאפשר למיליונרים ולמיליארדרים להתחמק מתשלום מס בעוד שהאזרחים הפשוטים משלמים את חלקם", מסרה התובעת הכללית של ניו יורק לטיטה ג'יימס. "סות'ביס הפרו את החוק ומנעו ממשלמי המסים בניו יורק מיליונים רק כדי להגדיל את המכירות שלהם".

פורסל אקוויטיס כבר נחקרה בעבר כי ניצלה פטור כוזב כדי לא לשלם מסים. החקירה הזו הסתכמה בהסדר בו נדרשה החברה לשלם 10.75 מיליון דולר.

"בסותבי'ס מכחישים בנחרצות את ההאשמות חסרות הבסיס מצד התובעת הכללית, שאינן נתמכות על ידי העובדות או החוק", נמסר בהצהרה מצד בית המכירות הפומביות. "זה עניין בין משלם המסים והמדינה שמקורו לפני חמש או עשר שנים, וכפי שציינה התובעת בתביעה, הוא הוסדר לפני שנתיים".

לפי התביעה, הבעלים של פורסל אקוויטיס, חברות אחזקות הרשומה באיי הבתולה הבריטיים, רכש 35 יצירות אמנות ורהיטים בין השנים 2010-2015, והגיש מסמכים מזוייפים למכירה חוזרת לסות'ביס. פורסל היא בבעלות אספן שמתגורר בניו יורק וכן בערים נוספות ברחבי העולם.

ב-2018 משרד התובעת הכללית הגיע כאמור להסדר בגובה 10.75 מיליון דולר עם פורסל אקוויטיס לאחר שהבעלים והחברה הואשמו בהונאת מס הקשורה לרכישת אמנות בשווי של מעל 50 מיליון דולר ממוסדות אמנות ידועים בניו יורק. מפורסל לא התקבלה תגובה לתביעה.

במסגרת החקירה, בפורסל אקווטיס הודו כי זייפו מסמכים לפיהם בכוונתם למכור מחדש את היצירות, כשבפועל הם נועדו לתצוגה בביתו הפרטי של הבעלים.

תגיות