אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרגרין הישראלית מגייסת קרן צמיחה למדעי החיים בסך 300 מיליון דולר  צילום: Peregrine Ventures

פרגרין הישראלית מגייסת קרן צמיחה למדעי החיים בסך 300 מיליון דולר

קרן Peregrine Growth תשקיע סכומים של 20 עד 30 מיליון דולר בכל סבב, תוך התמקדות בחברות בשלבים מאוחרים על סף הנפקה, רכישה או מיזוג, במגזרים דוגמת מכשור רפואי, פארמה ובריאות דיגיטלית

10.11.2020, 15:04 | מאיר אורבך
קרן הון הסיכון הישראלית פרגרין (Peregrine Ventures) המתמקדת בהשקעות בתחום מדעי החיים, השלימה סגירה ראשונה של 101 מיליון דולר ממשקיעים מוסדיים ישראלים לקרן חדשה להשקעות בשלבים מאוחרים, שתיקרא Peregrine Growth. את שאר הקרן, שתעמוד על 300 מיליון דולר סה"כ, יגייסו מנהלי הקרן ממשקיעים מוסדיים ומ-family offices בישראל ובעולם.

קראו עוד בכלכליסט

מנהלי פרגרין נמצאים בימים אלה בשיחות מתקדמות עם גופים מוסדיים ישראלים נוספים לגבי השקעה ישירה בקרן, כמו גם לגבי השקעות לצד הקרן על פי מסלול 43 של רשות החדשנות, המעודד השקעות של גופי השקעה מוסדיים בתעשיות עתירות ידע. הקרן מעריכה שתשלים את הגיוס המלא בתוך כשנה.

בשיחה עם כלכליסט אומר אייל ליפשיץ, שותף מנהל ומייסד משותף בפרגרין: "מאז הקרן הראשונה שלנו הקמנו והשקענו בעשרות חברות. יש לנו כיום חברות בכל הגילאים, חלקן הונפקו וחלקן עמוק בתוך המכירות. יש הרבה חברות שלנו שעברו את שלבי הסיכון הטכנולוגי והם זקוקות למימון חדש בשווי גבוה.

אנו מנהלים עבור המשקיעים שלנו את ההשקעות בשלבים המאוחרים ונתפסים כמשקיעים בשלבים מוקדמים בלבד למרות שזה לא המצב. מקור ההשקעות שלנו הם מיזמים וגופי ענק בינלאומיים איתם אנחנו עובדים".

"במדעי החיים האתגר גדול מאוד", מוסיף ליפשיץ, " יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על הצלחת חברה בתחום ונדרשת מומחיות","חברות הענק משפיעות על מה שה- FDA (מנהל התרופות האמריקאי) בוחר ורוצה ולכן החיבור שלנו לחברות הענק חשוב מאוד. לוקח הרבה שנים עד שחברה מגיעה ל-FDA ולכן חשוב להבין את התהליך".

Peregrine Growth תשקיע סכומים של 20 עד 30 מיליון דולר בכל סבב גיוס, תוך התמקדות בחברות בשלבים מאוחרים על סף הנפקה, רכישה או מיזוג, במגזרים דוגמת מכשור רפואי, פארמה ובריאות דיגיטלית. Peregrine Growth היא הקרן החמישית של פרגרין ונצ'רס וקרן הצמיחה הראשונה שלה, זאת בהמשך לקרן פרגרין 4 שהשלימה גיוס של 115 מיליון דולר בשנה שעברה.

פרגרין 4, כמו קודמותיה, מתמקדת בשלבים מוקדמים ואמצע החיים של חברות מדעי החיים. ביצועי חברות הפורטפוליו של פרגרין ממקמים את קרנות החברה ברביע העליון במדדי ביצועים המדרגים קרנות הון סיכון ברחבי העולם.
צוות קרן ההון סיכון פרגרין Peregrine Ventures, צילום: Peregrine Ventures צוות קרן ההון סיכון פרגרין Peregrine Ventures | צילום: Peregrine Ventures צוות קרן ההון סיכון פרגרין Peregrine Ventures, צילום: Peregrine Ventures

פרגרין ונצ'רס נוסדה ב-2001 על ידי האחים איל ובועז ליפשיץ, יזמים סדרתיים שעוסקים בהקמת חברות סטארט-אפ מתחילת שנות ה-90. במהלך השנים הצטרפו למייסדים השותפים תמיר טל, ליאור שחורי, דודי אלדר וטל קרסו. פרגרין רשמה עד כה 10 אקזיטים בשווי מצטבר של יותר מ-2 מיליארד דולר, ביניהם האקזיטים של Valtech ו-Neovasc בין האקזיטים הגדולים בתעשייה. הפורטפוליו של פרגרין כולל חברות צמיחה בשווי של מאות מיליוני דולרים.

בין החברות שבהן השקיעה פרגרין ניתן למנות את Memic, CartiHeal, Cordio ו-Magento.

ליפשיץ מסר: "בעקבות משבר הקורונה החשיבות במימון טכנולוגיות הבריאות מקבלת משנה תוקף. ישנן השקעות רבות יותר בתחומי הביוטכנולוגיה, הבריאות ומדעי החיים ונוצרות הזדמנויות חדשות רבות. ממשלות ברחבי העולם מכירות בכך שלא הושקעו עד היום מספיק כספים בטכנולוגיות בריאות ופארמה, ולכן ההערכה הרווחת כיום בשוק היא שמגזר מדעי החיים ייהנה מצמיחה משמעותית בעשור הקרוב. משקיעים מוסדיים שמבחינים במגמה זו צפויים להקצות נתחים גדולים יותר מתיק ההשקעות שלהם למדעי החיים".

תגיות