אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מ"מ מנכ"ל האוצר: "לא רואה דרך שתקציב 2021 יעבור עד סוף השנה" צילום: עמית שעל

מ"מ מנכ"ל האוצר: "לא רואה דרך שתקציב 2021 יעבור עד סוף השנה"

ערן יעקב בכנס של איגוד החברות הציבוריות: "יש החלטות שלא תלויות בדרג המקצועי"; ברקת וגואטה החליפו עקיצות - הממונה על שוק ההון: "האמירה שאנחנו פוגעים בשווי חברות חסרת בסיס", יו"ר רשות ני"ע: "רשות שוק היא מפקח יציבותי ואילו רשות ניירות ערך באה להגן על ציבור המשקיעים"

10.11.2020, 14:59 | עירית אבישר

ערן יעקב, מנהל רשות המיסים ומ"מ מנכ"ל משרד האוצר אינו אופטימי בדבר הסיכוי שהתקציב לשנת 2021 יעבור עד סוף השנה: "אנחנו עובדים על תקציב 2021, עובדים בצורה מאוד רצינית, על הרפורמות בחוק ההסדרים, שיהיו מהגדולות שהיו בשנים האחרונות, אבל יש החלטות שלא תלויות בדרג המקצועי. אני לא רואה את זה קורה עד סוף השנה", אמר יעקב היום בכנס השנתי של איגוד החברות הציבוריות.

קראו עוד בכלכליסט

יעקב התייחס למצב הכלכלי, ואמר כי בתרחיש הפסימי יחס החוב תוצר בישראל יגיע ל-90%, והגירעון יחזור לרמות סבירות רק בשנת 2023. אולם לדבריו בהשוואה בינלאומית מצבה של ישראל טוב, וכן ציין כי הופתע לטובה מההכנסות ממסים ביחס למצב: "אנו אופטימיים כי הכנסות המדינה ממסים לא נפגעו בצורה כל כך משמעותית. הופתענו לטובה", אמר.

ערן יעקב, צילום: עמית שעל ערן יעקב | צילום: עמית שעל ערן יעקב, צילום: עמית שעל

בכנס הופיעו גם שני הרגולטורים המרכזיים של שוק ההון: יו"ר רשות ניירות ערך ענת גואטה ויו"ר רשות שוק ההון ד"ר משה ברקת. בין השניים ישנה כיום מחלוקת בנוגע להתערבותו של ברקת בענייני הממשל התאגידי בחברות מגדל וכלל ביטוח, והשניים אף החליפו עקיצות זה עם זה בכנס של פורום שווי הוגן שנערך אתמול.

היום הם ניסו להישמע מפויסים יותר, אבל נראה כי המחלוקת ביניהם עדיין עומדת בעינה: "אנחנו פועלים בזהירות, ומכבדים את זכות הקניין של כולם, אנחנו לא מתכוונים לפגוע בזכויות של בעלי המניות, או בשווי של חברות כמו שאמרה יו"ר רשות ני"ע ענת גואטה", אמר ברקת. "זו אמירה חסרת בסיס. ענת טעתה באמירה זו ואני חושב שהיום היא מבינה את זה. ההתערבות שלנו בחברת מגדל דווקא העלתה את ערך המניה. אני מתערב רק איפה שיש כשל שוק. עובדה שיש חברות רבות, עם בעלי שליטה דומיננטיים, שאנחנו כלל לא מתערבים בהם", הוא הוסיף.

ואילו גואטה אמרה: "אני מכירה את ברקת שנים רבות, מעריכה אותו ויש לנו דיונים מקצועיים, אבל רשות שוק היא מפקח יציבותי ואילו רשות ניירות ערך באה להגן על ציבור המשקיעים ולדאוג לפיתוח השוק. כתוצאה מכך, נוצרים חילוקי דעות משמעותיים בין הגופים. כשברקת מסתכל על חברות הביטוח כמפקח שרואה את היציבות, יש הצדקה למעשיו, ואילו מהצד שלי יש אינטרס לייצג את האינטרסים של בעלי המניות, ולדרוש וודאות ובהירות בשוק, תוך הגברת אמון המשקיעים בחברות הביטוח".

"צריך לעשות הורדת מס לרווחי הון לחוסכים לטווח ארוך"

ברקת גם התייחס לדברים שנאמרו ע"י ראשי איגוד החברות הציבוריות והבורסה בנוגע למס רווחי הון, ואמר כי הם מסכימים עם עמדתם: "צריך לעשות הורדת מס על רווחי הון בישראל למי שחוסך לזמן ארוך", אמר ברקת.

ענת גואטה ומשה ברקת, צילום: עמית שעל, אוראל כהן ענת גואטה ומשה ברקת | צילום: עמית שעל, אוראל כהן ענת גואטה ומשה ברקת, צילום: עמית שעל, אוראל כהן

מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב אמר: "ביחס לתמונת המאקרו - למדינת ישראל אין אסטרטגיה. אין תוכנית כלכלית. אנחנו לא נקראים לחינם הסטארט-אפ ניישן, אבל בלי אסטרטגיה לא נוכל ליצור את הפלטפורמות הנכונות עבור חברות ההייטק. אנו גם קוראים לממשלה לפעול להפרטת החברות הממשלתיות המובילות. עכשיו זה הזמן לייצר מהלכים שיוציאו בעוד שנתיים שלוש, מחוזקים מהמשבר".

ואילו ראשי איגוד החברות הציבוריות תקפו את התנהלות הממשלה במשבר: "אם הממשלה הייתה חברה ציבוריות כבר היו פותחים נגדה בחקירה. אפשר להעביר תקציב עד סוף השנה, זה רק עניין של החלטה", אמר מנכ"ל האיגוד אילן פלטו.

ואילו יו"ר האיגוד גדעון תדמור הוסיף: "במקום לנצל את המשבר לפיתוח, חידוש והתקדמות, או להעמיד אותו על הרגליים של הניו-דיל בארה"ב - שיקום, הקלה ורפורמה, אצלנו בישראל יש ניו-דיל חדש – שלושת ה'כפים' של מיקי זוהר או שלושת הממים של מחלוקת, מדון ומשבר". 

תגיות