אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ווליו בייס נכנס לפוזיציה בחברת שירותי הרפואה שחל צילום: אריאל בשור

בלעדי לכלכליסט

ווליו בייס נכנס לפוזיציה בחברת שירותי הרפואה שחל

בית ההשקעות רכש בכמה עסקאות 9% ממניות שחל מבנו של היו"ר לשעבר, תמורת 8 מיליון דולר. הרכישות נעשו לאור עלייה של 45.9% במניית החברה בבורסת ציריך מתחילת השנה וההתעניינות הגוברת ברפואה מרחוק, נוכח אילוצי מגפת הקורונה

11.11.2020, 07:16 | גולן חזני

בית ההשקעות ווליו בייס נכנס לפוזיציה בחברת שירותי הרפואה שחל. ל"כלכליסט" נודע כי ווליו בייס, בראשות ויקטור שימריך ועידו נויברגר, רכש 9% ממניות שחל טלרפואה תמורת 8 מיליון דולר.

ווליו בייס מוחזקת בין היתר על ידי דודי ורטהיים, מבעלי קוקה קולה ישראל, ונתן חץ. המניות נרכשו בכמה עסקאות מזיו קרתי, בנו של דוד קרתי, ששימש בשנת 2000 כיו"ר החברה.  

קראו עוד בכלכליסט

הרכישות של וליו בייס נעשו על רקע עלייה משמעותית במחיר המניה של שחל, שנסחרת בבורסת ציריך בשוויץ. זו רשמה עלייה של 45.9% מתחילת השנה. בנוסף נעשה המהלך לאור ההתעניינות הגוברת בתחום הרפואה מרחוק בעולם, בצל מגפת הקורונה.

המגפה משנה את עולם הרפואה ואת אופן מתן השירותים למטופלים. לאור המגבלות על מפגשים פיזיים בין רופא למטופל, המורכבות בהגעה למרכזים רפואיים והקושי במתן שירות רפואי, רגולטורים בכל העולם מקדמים מדינות התומכת במעבר לשירותי רפואה מרחוק. שחל טלרפואה היא אחת החברות הנהנות מכך.

החברה נשלטת בידי משפחת אלרואי בראשות האחים ארז ויריב, שמחזיקה ב־24% מהמניות, קבוצת הוקאי מסין עם 29% וקבוצת הימאליה מהונג קונג שמחזיקה ב־25%.

שחל הוקמה ב־1987 כחברה שמפעילה קו פרטי של ניידות לטיפול נמרץ למנויים, והפכה לחברה מובילה במתן שירותי ניטור ואבחון מרחוק של חולי לב וריאה מסוג CHF (אי ספיקת לב) ו־COPD (מחלת ריאות חסימתית כרונית), שעיקר פעילותה בגרמניה ובישראל.

שירותי הניטור של שח"ל מאפשרים מדידה מרחוק של משקל החולה, לחץ הדם, מידת החמצן בדם ועוד, וכך מצמצמים את ההוצאות הרפואיות של קופות החולים וחברות הביטוח. החברה מבצעת כ־3 מיליון אינטרקציות רפואיות בשנה והיא מובילה עולמית בתחום א.ק.ג מלא נייד לשימוש אישי באיכות בית חולים.

לאחרונה דיווחה שחל על שיתוף פעולה עם מאיו קליניק, רשת בתי החולים מהמובילות בארה״ב. החיבור נועד לבחון הפחתת שכיחות פניות לחדרי מיון, אשפוזים חוזרים ותופעות לוואי שליליות משמעותיות בעקבות אוטם שריר הלב על פני 90 יום מהאשפוז הראשון בגלל התקף לב.

מימין: עידו נויברגר ו־ויקטור שימריך, מייסדי ווליו בייס, צילום: אריאל בשור מימין: עידו נויברגר ו־ויקטור שימריך, מייסדי ווליו בייס | צילום: אריאל בשור מימין: עידו נויברגר ו־ויקטור שימריך, מייסדי ווליו בייס, צילום: אריאל בשור

לפני כמה חודשים דיווחה שחל על תוצאות פיננסיות למחצית ראשונה 2020. הכנסות החברה הסתכמו ב־19.5 מיליון דולר, לעומת 21.8 מיליון דולר בתקופה המקבילה. ה־EBITDA ירד מ-6.1 מיליון דולר ל-2.8 מיליון דולר. בקופת המזומנים של החברה כ־9 מיליון דולר.

 

מובילה שוק של 110 מיליארד דולר בגרמניה

שחל היא מובילת השוק בגרמניה ופועלת במודל Business-to-business. "חוק בריאות דיגיטלי" שנכנס לתוקף בגרמניה ביוני האחרון, יוצר שינוי ברגולציה שיסיט בשנים הקרובות חלק ניכר מהשוק לשירותי רפואה מרחוק. בגרמניה יש אוכלוסיה של כ־82 מיליון מבוטחים, וארבעת מבטחי הבריאות הגדולים משרתים בין חמישה ל־10 מיליון מבוטחים כל אחד.

שוק שירותי הרפואה הגרמני עומד על כ־110 מיליארד דולר בשנה. עבור שחל ישנם מנועי צמיחה בגרמניה: הסכמים נוספים לניטור חולים כרוניים, פוטנציאל משמעותי לצמיחה בפעילות הקיימת והסכמים למתן שירותי Virtual Visits — חדירה לשוק של כ־800 מיליון ביקורי רופא בשנה.

לאחרונה דיווחה שחל על פיתוח כלי אינטיליגנציה מלאכותית לניבוי אירועי לב. החברה, האוניברסיטה העברית בירושלים והמרכז הרפואי הדסה הודיעו על הסכם לפיתוח כלי לחיזוי אירועי לב מסכני חיים, על בסיס מעקב א.ק.ג. המערכת תשתמש בנתונים שאוספת הטכנולוגיה של שחל, וצפויה לאתר סימנים הנסתרים מעין אדם בתוך אלפית השנייה. השימוש ביישום יאפשר זיהוי יעיל ומהיר של חולים בסכנה, על מנת לאפשר טיפול מציל חיים.

תגיות