אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קלטורה בוחנת הנפקה, ולא תסתפק בשווי של מיליארד דולר צילום: מיכה לובטון

בלעדי לכלכליסט

קלטורה בוחנת הנפקה, ולא תסתפק בשווי של מיליארד דולר

חברת פתרונות הווידיאו מרמת גן החלה בפגישות עם בנקי השקעות על מנת לקדם הנפקה בנאסד"ק במחצית הראשונה של 2021, לפי שווי גבוה פי כמה ממיליארד דולר, שאליו כיוונה ב־2017. על לקוחות קלטורה נמנים כרבע מ־100 החברות הגדולות בעולם

11.11.2020, 07:15 | גולן חזני

קלטורה הישראלית מצטרפת לחברות הישראליות שבוחנות הנפקה בנאסד"ק במחצית הראשונה של 2021. ל"כלכליסט" נודע כי החברה מרמת־גן החלה בפגישות עם בנקי השקעות כדי לקדם את המהלך. במידה והדירקטוריון יחליט לאשר את מהלך ההנפקה, החברה תשכור את שירותיו של משרד עורכי דין אמריקאי גדול להכנת תשקיף.

קלטורה כבר בחנה הנפקה בשנת 2017, אז לפי שווי של מיליארד דולר. בסופו של דבר החליטה החברה שלא לצאת להנפקה, ויתכן שגם הפעם יהיה כך. אם כי ההערכות בשוק ההון הן שלפי השיחות שהיא מקיימת, החברה בשלה יותר מתמיד לבצע את המהלך. באופן פרדוקסלי, דווקא הקורונה, כמו אצל לא מעט חברות אחרות, היא שנותנת את התנופה למהלך ההנפקה. 

 

 

מיכל צור ורון יקותיאל , צילום: מיכה לובטון מיכל צור ורון יקותיאל | צילום: מיכה לובטון מיכל צור ורון יקותיאל , צילום: מיכה לובטון

קראו עוד בכלכליסט

בחנה הנפקה לפי שווי של מיליארד דולר ב־2017

כאמור, השווי בו ביקשה קלטורה להנפיק ב־2017 עמד על מיליארד דולר. לאור פריחת השוק והמכירות של החברה, שעומדות על 120־150 מיליון דולר בשנה, הצפי הוא לסכום גבוה פי כמה. בשנת 2020 גדל צבר ההזמנות של החברה ב־100%. בחברה סירבו להתייחס לידיעה.

קלטורה, שהוקמה ע"י רון יקותיאל, מיכל צור, שי דוד וערן איתם, היא מובילה עולמית בתחום ניהול הווידיאו בארגונים, כולל תקשורת פנימית בין מנהלים ועובדים, הדרכה, שיווק, מכירות ושירות לקוחות.

בתקופה האחרונה, עקב התפשטות הקורונה והמעבר של חברות רבות לעבודה מהבית, החברה נהנית מפריחת שירותי התקשורת בווידיאו מרחוק. בעוד שחברת זום, המרוויחה העיקרית של עידן הקורונה והעבודה מהבית, שהגיעה לשווי 150 מיליארד דולר, מספקת את שירותיה למשתמשי קצה, קלטורה מוכרת את המוצרים לארגונים.

המוצרים של החברה אינם פועלים בשידור חי, אלא מאפשרים הקלטות והעברה מאוחרת יותר, כמו גם פגישות רבות משתתפים ואף ועידות גדולות בזום תחום בו קלטורה נמצאת בין שבע החברות הגדולות בעולם. בין הלקוחות של החברה ניתן למצוא רבע מ־100 החברות הגדולות בעולם, ביניהן סיטי בנק, גולדמן זאקס, יבמ, אורקל, דיסני, האחים וורנר ועוד.

15 מהאוניברסיטאות הגדולות בעולם הן לקוחות

בנוסף, פיתחה החברה פיתרונות וידיאו להוראה מרחוק עבור שוק החינוך, שגם הם נהנים מביקוש חסר תקדים בתקופת הקורונה, בשל הצורך בטכנולוגיות למידה מרחוק. במוצר של קלטורה משתמשות 15 מ־20 האוניברסיטאות הגדולות בעולם. המוצר משמש להעברת תוכנות לימוד לסטודנטים ע"י המרצים, כמו גם להעברת תכנים שמעלים הסטודנטים, ולא מדובר בפתרונות שיחה בלבד שמציעה זום.

התחום השלישי בו עוסקת קלטורה הוא פלטפורמה למתן שירותי טלוויזיה אינטרנטית עבור שוק המדיה והטלקומוניקציה. כך, לדוגמה, תשתיות הטלוויזיה של וודאפון ‑ חברת המובייל השניה בגודלה בעולם ‑ ניתנות באמצעות הטכנולוגיה של קלטורה, שמאפשרת צפייה בסרט או בתוכנית טלוויזיה באמצעות הטאבלט או הטלפון הסלולרי. בישראל עומדת קלטורה מאחורי התשתית של סלקום טי.וי.

בנוסף למכירת מוצרי מדף של וידיאו לחברות וארגונים, קלטורה מנגישה למפתחים ולחברות טכנולוגיה (כגון אורקל) כלי פיתוח מתקדמים של וידיאו, המאפשרים להוסיף יכולות וחוויות בתחום לפלטפורמות טכנולוגיות קיימות, ובכך להשביחן.

קלטורה שלה מעל אלף לקוחות, מעסיקה 600 עובדים, מחציתם בארץ, כולל תחום המו"פ שלה ברמת גן. לחברה משרדים בלונדון, ניו יורק וסינגפור והיא מנוהלת בידי רון יקותיאל. החברה גייסה עד היום יותר מ־160 מיליון דולר ממשקיעים כגון גולדמן זקס, נוקיה, סאפ, אינטל ומיטסוי.

החברה ביצעה שלוש רכישות עד היום, שתיים מהן של חברות ישראליות.

כפי שנחשף ב"כלכליסט" שתי חברות ישראליות נוספות מצויות בהכנות להנפקה במחצית הראשונה של 2021. איירוטן סורס לפי שווי 8 מיליארד דולר ומאנדיי לפי שווי 4־5 מיליארד.

תגיות