אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סנטינל וואן גייסה 267 מיליון דולר לפי שווי של 3 מיליארד דולר צילום: סנטינל וואן

נחשף בכלכליסט

סנטינל וואן גייסה 267 מיליון דולר לפי שווי של 3 מיליארד דולר

את הגיוס הובילו קרנות הון הסיכון טייגר גלובל שכבר השקיעה בחברה וסקויה; החברה האמריקאית, שנוסדה על ידי ישראלים, מתכוונת להשתמש בכספי הגיוס לבצע רכישות ולהתרחב לשווקים חדשים לרבות אסיה. כיום 80% מהכנסות החברה מגיעות מארה"ב

11.11.2020, 08:51 | מאיר אורבך

חברת הסייבר האמריקאית' שנוסדה על ידי ישראלים סנטינל וואן (SentinelOne), גייסה 267 מיליון דולר לפי שווי של מעל ל-3 מיליארד דולר לפני הכסף. כלכליסט פרסם לראשונה בחודש שעבר על הגיוס הצפוי.

קראו עוד בכלכליסט

SentinelOne הוקמה ב-2013 על ידי תומר וינגרטן ואלמוג כהן, מוכרת כיום לכ-4,000 לקוחות ברחבי העולם ומעסיקה כ-600 עובדים במשרדיה בתל אביב, סן פרנסיסקו, אורגון, אירופה, סינגפור וטוקיו.

את הגיוס הובילו קרנות הון הסיכון טייגר גלובל שכבר השקיעה בחברה וסקויה. בגיוס השתתפו גם Insight Partners Third Point Ventures שהשקיעו בחברה בעבר. בראיון שנתן מנכ"ל החברה, תומר וינגרטן, לרויטרס, הוא ציין שהקורונה גרמה לכל האנשים לעבוד מהבית והביאה לדרישה עצומה לטכנולוגיה של החברה.

החברה מתכוונת להשתמש בכספי הגיוס לבצע רכישות ולהתרחב לשווקים חדשים לרבות אסיה. כיום 80% מהכנסות החברה מגיעות מארה"ב.

זו הגיוס המשמעותי האחרון של החברה, שפיתחה טכנולוגיה אשר שמה לעצמה ליעד להחליף את תוכנות האנטי וירוס הוותיקות בהגנה על מכשירי הקצה דרך הענן, שככל הנראה תצא להנפקה בארה"ב ב-2021.

תקופת הקורונה שהיתה קשה מאוד להרבה חברות האירה פניה לחברות סייבר רבות וביניהן סנטינל וואן אשר היכולת הגבוהה שלה בענן הביאה ארגונים רבים אשר עברו לעבוד מהבית לרכוש את הטכנולוגיה של החברה הישראלית המאפשרת הגנה על כל נקודות הקצה של הארגון בין אם הן במשרדי החברה או בבית העובד. החברה אף האיצה בחודשים האחרונים את קצב גיוס העובדים שלה עם רצון לגייס עוד כ-100 נוספים בישראל ובעולם.

תומר וינגרטן, מנכ"ל SentinelOne, צילום: סנטינל וואן תומר וינגרטן, מנכ"ל SentinelOne | צילום: סנטינל וואן תומר וינגרטן, מנכ"ל SentinelOne, צילום: סנטינל וואן

בפברואר האחרון גייסה החברה 200 מיליון דולר לפי שווי חברה מוערך של כ-1.1 מיליארד דולר, כך ששווי החברה קפץ פי 3 בערך בתוך כ-8 חודשים. את הגיוס הקודם הובילה Global Venture Capital ביחד עם קרן ההשקעות האמריקאית Insight Partners שהיא כיום אחת המשקיעות המרכזיות בהייטק בישראל.

בגיוס בפברואר השתתפו גם המשקיעות הקודמות של החברה לרבות Vista Public Strategies, Tiger Global Management ו-Qualcomm Ventures. ב-2019 גייסה החברה 120 מיליון דולר בסבב הגיוס הרביעי של החברה. עד כה גייסה סנטינל וואן, למעט הגיוס החדש, כ-430 מיליון דולר.

סקויה היא אחת המשקיעות המובילות בחברות ישראליות כאשר רוב ההשקעות בעבר של החברה נעשו דרך הזרוע הישראלית של החברה שכיום אינה מבצעת השקעות חדשות.

בין האקזיטים של סקויה בישראל בעבר ניתן לציין את אדאלום שנמכרה למיקרוסופט בכ-320 מיליון דולר, אפליקציית הנסיעות מוביט שנמכרה לאינטל בכ-900 מיליון דולר וחברת הסייבר ארמיס סקיוריטי שנמכרה ל-Insight Partners וקרן ההשקעות של גוגל G קפיטל בכ-1.1 מיליארד דולר.

משקיעים נוספים של החברה כללו את קרן ההשקעות של סמסונג, נקסט-אקוויטי (NextEquity) וכל המשקיעים הקודמים בחברה, הכוללים את קרן ט׳ארד פוינט (Third Point Ventures), רד פוינט (Redpoint Ventures), דאטה קולקטיב (DCVC) . לא ברור עדיין מי מכל המשקיעים של החברה השתתף בגיוס החדש.

תגיות