אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכנסת אישרה החוק שיאפשר לפתוח המלונות באילת וים המלח, היישום יידחה לפחות בשבוע צילום: עמית שאבי

דיווח שוטף

הכנסת אישרה החוק שיאפשר לפתוח המלונות באילת וים המלח, היישום יידחה לפחות בשבוע

הסיבה לדחיית היישום: הרשויות ומשרד הבריאות, עדיין לא ערוכים לביצוע בדיקות מהירות שמיועדות רק לתושבי אילת; נתניהו: שוחחתי עם מנכ"ל פייזר, משוכנע שנחתום על חוזה לקבלת חיסון לקורונה; שר הבריאות: לא להקלות. שר האוצר: לפתוח קניונים, לצד עוצר לילי

11.11.2020, 22:24 | כלכליסט ו-ynet

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

22:20 - סופית: הכנסת אישרה את החוק שיאפשר לפתוח מלונות באילת ובים המלח

 

אושר במליאת הכנסת ללא מתנגדים החוק להכרזת "איי תיירות ירוקים" כדי לאפשר את פתיחת המלונות באילת ובים המלח. החוק של ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן) וחברי כנסת נוספים אושר בקריאה שנייה ושלישית ובתמיכת 26 ח"כים.

ההצעה קובעת כי הממשלה תוכל להכריז רק על אילת ואזור ים המלח כ"איי תיירות" ולא על אזורים נוספים, כפי שנכתב בהצעה המקורית. הממשלה נענתה לדרישת ועדת חוקה והיא תחויב לשקול הקלות שיאפשרו פתיחת מסעדות, אטרקציות ועסקי תיירות במקום פתיחתם של מלונות בלבד.

תושבי האזור, העובדים בו וחריגים נוספים הנכנסים לעיר יחויבו בבדיקות רק אחת לשבוע במקום כל 72 שעות כפי שנקבע בנוסח הקודם, ויוכלו לעשות זאת גם כבדיקות מידיות בחינם במחסום הכניסה. בנוסף, לדרישת ועדת חוקה על הממשלה יהיה לשקול הקלות שונות למי שיישא "אישור החלמה" בקביעת הגבלות על המרחב הציבורי או על אזור מוגבל. הוועדה קבעה כי הדבר ייעשה בתנאי שהובאה בפניה עמדת שר הבריאות וחוות דעת של משרד הבריאות.

 

19:40 - הוסכם: פתיחת המלונות באילת וים המלח תידחה לפחות בשבוע

פתיחת המלונות באילת וים המלח שוב נדחתה לפחות בשבוע, זאת למרות שהיום הגיעו שר הבריאות ויו"ר ועדת החוקה יעקב אשר להצעת פשרה לנוסח החוק, שהיה אמור לעבור הערב בוועדת החוקה. מתברר כי השלטונות - הרשויות ומשרד הבריאות, עדיין לא ערוכים לבדיקות מהירות בחינם שמיועדות רק לתושבי אילת (נופשים שאינם תושבי העיר חייבים להציג בדיקת קורונה שבוצעה 72 שעות לפני ההגעה) והיות והסעיף לבדיקה מהירה לתושבי העיר היה תנאי סף לחוק, יש לשנות כעת את התקנות והערכה שהדבר יקח לפחות עוד שבוע.

כזכור היה צריך החוק לעבור בהצבעת מליאת הכנסת ביום שני האחרון, אלא ששר הבריאות יולי אדלשטיין משך אותו לאחר שלא התקבלה הסתייגותו משני סעיפים חדשים בחוק, שהוסיף יו"ר ועדת החוקה אשר יעקב (מיהדות התורה ) בלחץ גורמים חרדים, שאפשרו סמכות לממשלה להכריז על ערים נוספות כמו טבריה כאיים ירוקים.

מלון נירוונה ים המלח, צילום: עמית שאבי מלון נירוונה ים המלח | צילום: עמית שאבי מלון נירוונה ים המלח, צילום: עמית שאבי

סעיף נוסף ששר הבריאות התנגד לו: תעודת מחלים שלכאורה היתה אמורה להטיב עם אלו שהחלימו ולא ידרשו לעבור בדיקה בכניסה לעיר אך החשש היה שישמשו את החרדים להגדיל את מספר המתכנסים בישיבות ובבתי הכנסת, מעבר למותר במגבלות תקנות הקורונה. היום לאחר פגישה בין אדלשטיין לאשר ,הוסכמה הסכמה פשרה לפיה יוחרגו רק ים המלח ואילת בעוד ערים נוספות תיבחן האפשרות להחריגם, כמו כן נקבע שתיבחן האפשרות למתן תעודת מחלים.

אלא שבדיון התברר כי אם החוק יעבור וממחר ניתן יהיה חסוע לנופש בבתי מלון באילת ובים המלח, אין עוד מערך מוכן לביצוע הבדיקות המהירות מדגם סופיה, מה שעלול להוות סיכון לקונספט עיר נקייה, עליה מושתת החוק. כמו כן החוק לא יאפשר בינתיים פתיחת אטרקציות ומסעדות באילת, אבל הנופש יהנה מבריכת השחייה במלון ומשרות חדר האוכל, וכמובן הים.

19:15 - נתניהו: שוחחתי עם מנכ"ל פייזר, משוכנע שנחתום על חוזה לקבלת חיסון לקורונה

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי שוחח עם מנכ"ל פייזר, אלברט בורלה, וכי הוא "משוכנע שנחתום על חוזה לקבלת החיסון לקורונה".

ביום שני הודיעה פייזר על תוצאות מצוינות בניסוי בחיסון לקורונה שהיא מפתחת עם ביונטק הגרמנית - שיעור אפקטיביות של 90%.

ישראל חתמה עד כה עם 3 חברות תרופות על הסכמים לרכישת החיסון במידה שאותן חברות יגיעו לקו הגמר ואכן יפתחו חיסון מוכח - אך פייזר לא ביניהן.

ההסכם הראשון נחתם עם חברת מודרנה והשני עם ארקטורוס (Arcturus). יצרנית שלישית עימה יש לישראל הסכם עקיף לרכישת חיסון היא אסטרה-זנקה. על פי ההסכם, ישראל נכללת במדינות האיחוד האירופי אשר חתמו חוזה לרכישת 400 מיליון חיסונים מאסטרה-זנקה, וישראל תיכלל במסגרת זו בהתאם לגודלה.

אלברט בורלה , צילום: רויטרס אלברט בורלה | צילום: רויטרס אלברט בורלה , צילום: רויטרס

17:35 - שר הבריאות: לא להקלות. שר האוצר: לפתוח קניונים, לצד עוצר לילי

הדיון אצל ראש הממשלה שעסק באפשרות של עוצר לילי והחזרת שכבות נוספות לבתי הספר הסתיים ללא החלטות ויימשך מחר בישיבת קבינט הקורונה: שר הבריאות יולי אדלשטיין הציג בדיון עמדה נוקשה לפיה אין כל חלופה ועד שלא נגיע למדדים הדרושים - אין לאפשר הקלות נוספות.

מנגד, שר האוצר ישראל כץ אמר שיש לפתוח את כל התחומים כפי שנקבע מראש - ובהם חנויות רחוב, קניונים ומסחר. לצד זה הוא הסכים להטיל עוצר לילי כפי שהציע המל"ל, מ-22:00 עד 5 לפנות בוקר.  

המל"ל הציג כמה חלופות, שאחת מהן כאמור היא לפתוח את המסחר - לצד הטלת עוצר לילי. גם ראש הממשלה דיבר על פתיחת המסחר במקומות פתוחים, לצד סגר בשעות הלילה. שר הבריאות אדלשטיין התנגד ואמר: "אין קשר לעוצר לילה. כל עוד לא הגענו למקדם ההדבקה הדרוש אסור לפתוח".

שרים אמרו לו שלפי השיקול הזה הקניונים והשווקים לא ייפתחו גם בעוד חודש. "הרי אף פעם לא נגיע לקריטריון הזה", אמר השר זאב אלקין. לטענת השרים, אנשי משרד הבריאות הגיעו מקובעים ולא הסכימו לשום חלופה.  

 

 

אדלשטיין וכץ, צילום: יואב דודקביץ עמית שעל אדלשטיין וכץ | צילום: יואב דודקביץ עמית שעל אדלשטיין וכץ, צילום: יואב דודקביץ עמית שעל

 

 

15:50 - בלי בדיקות קורונה לתושבים: פתיחת המלונות באילת ובים המלח לקראת אישור

חברי ועדת חוק, חוקה ומשפט, הסכימו לקדם את הצעת החוק של חבר הכנסת איתן גינזבורג (כחול לבן) על הכרזת "איי תיירות ירוקים" כדי לאפשר את פתיחת המלונות באילת ובים המלח לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת.

מלון בים המלח, צילום: עמית שאבי מלון בים המלח | צילום: עמית שאבי מלון בים המלח, צילום: עמית שאבי

אחרי עיכוב של יומיים, שנוצר בין השאר בשל משיכת הצעת החוק הממשלתית על-ידי שר הבריאות, הוסכם היום (ד') כי תושבי אילת לא יצטרכו לעבור בדיקה בכל 72 שעות, מוקדי תיירות מחוץ לאילת ולים המלח לא ייפתחו וקבינט הקורונה יחליט על העסקים שיוכלו להיפתח מלבד המלונות. בשעה זו נפגש יו"ר ועדת חוק, חוקה ומשפט ח"כ יעקב אשר, עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

ח"כ אשר מיהדות התורה, דחה אמש בדיון את הפרסומים והטענות על כך שחברי הוועדה מכתיבים לממשלה שצריך להוסיף ערים נוספות ליוזמה, ואמר: "הוועדה נתנה לממשלה את האפשרות להגיש לנו המלצה על מקומות נוספים. לא כפינו ולא הלכנו בכוחנות. זוהי לא דרכי ולא דרכה של הוועדה. חבל שמנסים להתסיס את תושבי אילת".

 

נציין כי אמש עברה הצעת החוק של גינזבורג בקריאה ראשונה במליאת הכנסת ללא מתנגדים. הוא אמר כי הוא מצר על הסערה שנגרמה. "זה לא היה צריך להגיע לכך, אך משהגענו יש להתקדם, ברור שהייתי מעדיף שהצעת החוק תעבור כמו שניסחנו, אך בסוף אנחנו בעולם של פשרות שהוא עולמה של הכנסת".

 

"יושבים פה כל מיני בריונים"

יממה קודם לכן, ולאחר משיכת הצעת החוק הטיח ראש העיר אילת, מאיר יצחק הלוי, בשרים ובח"כים במסדרונות הכנסת: "יושבים פה כל מיני בריונים, פשוט לא להאמין. על מה? יש כאן איזה סיפור? הכול פוליטיקה של פח אשפה. בושה וחרפה. מישהו יכול להסביר לי שאבין?".

הלוי נמצא בימים האחרונים שעות רבות בכנסת בכדי לוודא שהצעת החוק, שתסייע רבות להפחתת האבטלה בעירו, תעבור. "יש ששת אלפים אנשים שלא יכולים לעבוד באילת, שני בני הזוג לא עובדים כבר חצי שנה. זה מה שחשוב", אמר ראש העיר.

 

11:45 - תורים מחוץ לחנויות ברחבי הארץ

 

תורים ארוכים נרשמים גם הבוקר בחנויות ברחבי הארץ. מהלך פתיחת חנויות הרחוב שהחל ביום ראשון, שאליו התנגדו שר הבריאות יולי אדלשטיין, השרה לשוויון חברתי מירב כהן ושר הכלכלה עמיר פרץ, יתבצע במסגרת תנאי "התו הסגול" וכל חנות תורשה להכניס רק ארבעה לקוחות בו זמנית.

 

זארה ירושלים, היום זארה ירושלים, היום זארה ירושלים, היום

 

11:23- המתווה של משרד החינוך לכיתות ה'-ו' ו-י"א-י"ב

משרד החינוך פרסם מתווה לחזרת בתי הספר היסודיים וכיתות י"א-י"ב. לפי המתווה, שטעון את אישור קבינט הקורונה, כיתות א'-ד'- ילמדו חמישה ימים בשבוע, כיתות ה'-ו' ילמדו לפחות שלושה ימים בשבוע פיזית בבית הספר, וכיתות י"א-י"ב יגיעו לבית הספר לפחות יומיים בשבוע.

לפי משרד החינוך, המתווה גובש על-ידי צוות בין-משרדי בהובלת השר יואב גלנט ובהשתתפות שר המדע, השר להשכלה גבוהה, סגן שר הבריאות, בכירי מערכת הבריאות, נציגי האוצר ואגף התקציבים, מנכ"לי המשרדים, נציגי המל"ל, השלטון המקומי ומשרד ראש הממשלה.

אלה עיקרי המתווה שגובש:

• כיתות א'-ב' ילמדו בכיתות מלאות, חמישה ימים בשבוע, חמש שעות ביום.

• כיתות ג'-ד': ללא שינוי. הלמידה תתקיים בקבוצות קבועות של עד עשרים תלמידים בקבוצה, חמישה ימים בשבוע, חמש שעות ביום.

• בכיתות ה'-ו' תתקיים הלמידה בקבוצות קבועות של עד עשרים תלמידים בקבוצה, לפחות שלושה ימים בשבוע, לפחות 14 שעות שבועיות.

• בכיתות י''א-י''ב תתקיים הלמידה בקבוצות של עד עשרים תלמידים, לפחות יומיים בשבוע.

• צהרונים (ניצנים/מיל''ת) – תלמידי כיתות א'-ב' המשתתפים בצהרון, ישהו באותה כיתת אם שעמה שהו בשעות הלימודים, ללא מעבר בין קבוצות.

• פעילות בשטח פתוח - ניתן לקיים פעילויות חינוכיות בשטח פתוח. הן תתקיימנה כפוף לתקנות, שלפיהן קבוצה תכלול 19 תלמידים לכל היותר.

עוד סוכם במתווה משרד החינוך:

• מורה יוכל ללמד תוך מעבר בין ארבע קבוצות אורגניות קבועות לכל היותר.

• מורה לחינוך גופני יוכל ללמד יותר מארבע קבוצות קבועות של תלמידים, ובלבד שהשיעורים מתקיימים במרחב הפתוח או באולם ספורט ושבכל עת הוא עוטה מסכה, ושומר מרחק של שני מטרים לפחות בינו לבין התלמידים.

• בכיתות ה'-ו' ילמדו התלמידים בקבוצות קבועות ללא תחלופה ומעבר של התלמידים בין הקבוצות.

• בכיתות י''א-י''ב יוכלו התלמידים לעבור בין שתי קבוצות לכל היותר (כיתה אורגנית, מגמות, הקבצות).

• הסעות יתקיימו ללא שינוי. הן תמשכנה לפעול בהתאם לנוהל הסעות לתלמידים בתקופת קורונה".

• המורים השוהים בחדרי המורים או בעת שיקיימו מפגשים בבית הספר יקפידו על כללי הבריאות הנדרשים.

• משרד החינוך המליץ לקבוע מקומות נוספים וקבועים במתחם בית הספר עבור המורים כדי למנוע התגודדות בחדר מורים, תוך עמידה בהנחיות הבריאות. בין היתר ניתן להשתמש בחדרי הספח, ספרייה, מעבדה, סטודיו ומרחב מוגן).

משרד החינוך פתח בנוסף גם מרכז שליטה שבו 100 עובדים שקולטים מידע מהשטח וממשרד הבריאות ומנטרים אותו באופן שוטף. לפי המשרד, "המשל"ט מאפשר לנו לנהל בקרה צמודה אחר התחלואה במערכת ברמת מטה, מחוז, עיר ובית ספר, ולמנוע את שרשרת ההדבקות".

המתווה טעון את אישור קבינט הקורונה. לימודים בעידן מגפה, צילום: רויטרס המתווה טעון את אישור קבינט הקורונה. לימודים בעידן מגפה | צילום: רויטרס המתווה טעון את אישור קבינט הקורונה. לימודים בעידן מגפה, צילום: רויטרס

דיונים מתמשכים על העוצר הלילי. שרים מעריכים: בקרוב - עלייה בתחלואה

ראש הממשלה בנימין נתניהו יכנס היום (רביעי) בשעה 13:30 פורום שרים מצומצם לדיון על הטלת עוצר לילי והחלופות האפשריות לכך. שרים בממשלה העריכו כי העלייה בתחלואה בעקבות ההקלות האחרונות מתקרבת, וגם המטה לביטחון לאומי (המל"ל) יתכנס בשעה 12:00 לדיונים - אך לא צפוי לגבש המלצות לממשלה. בשעה 14:30 יכנס נתניהו פורום שרים מצומצם גם לדיון בעניין בתי הספר, לאחר שמשרד החינוך פרסם מתווה חדש לחזרה ללימודים.

נכון לעכשיו מסתמנת דחייה ביישום השלב השלישי שתוכנן להתקיים ביום ראשון, 15 בנובמבר, עד להודעה חדשה, בעקבות העלייה במקדם ההדבקה. שר האוצר ישראל כץ צפוי לתבוע עמידה בלוחות הזמנים שנקבעו ולהזהיר מהנזק הכלכלי שתגרום דחייה וסטייה מתאריך היעד. מנגד, משרד הבריאות - בשיתוף רוב שרי הקבינט וראש הממשלה נתניהו - צפוי לתמוך בדחייה של ההקלות.

לפי המסתמן, העוצר הלילי בישראל יוטל רק אם יהיו נתונים על עלייה בתחלואה, שלמרות העלייה במקדם ההדבקה עדיין יציבה. בשיחות שיכנס נתניהו על העוצר הלילי ישתתפו ראש המל"ל, שר הבריאות, מנכ"ל משרד הבריאות, פרויקטור הקורונה, ראש שירותי בריאות הציבור, שר האוצר ושר המדע והטכנולוגיה.

(איתמר אייכנר, תמר טרבלסי חדד)

 

10:41 - ראש שירותי בריאות הציבור: "ההקלות עשויות להידחות ב-3 שבועות"

ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס אמרה בראיון לאולפן ynet כי רמת התחלואה בקורונה לא מאפשרת כעת הקלות נוספות, וציינה כי שלב ההקלות הבא עשוי להידחות בשלושה שבועות. "אם נחליט על פתיחה בלי להסתכל מה קורה במגפה אנחנו נאבד את זה", היא הדגישה. (אלכסנדרה לוקש ואדיר ינקו)

ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי הציבור במערכת הבריאות, צילום: אלעד גרשגורן ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי הציבור במערכת הבריאות | צילום: אלעד גרשגורן ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי הציבור במערכת הבריאות, צילום: אלעד גרשגורן

10:30 - שמונה יישובים מוגדרים "אדומים" בשל רמת התחלואה בקורונה

היישובים המוגדרים "אדומים" כעת בשל רמת התחלואה בקורונה הם בוקעאתא, בית ג'ן, דיר חנא, נחף, כפר קאסם, מסעדה, מג'דל שמס ועראמשה. חצור הגלילית, המועצה האזורית בסמ"ה וסלמה יצאו מהרשימה.

היישוב הדרוזי מג היישוב הדרוזי מג'דל שמס ברמת הגולן | צילום: wikipedia היישוב הדרוזי מג

 

8:50 - משרד הבריאות: 51 מאומתים אובחנו מחצות

משרד הבריאות פרסם הבוקר (ד') את נתוני התחלואה העדכניים בקורונה. עד כה נדבקו בנגיף 320,849 איש בישראל. מתוכם - 8,105 חולים פעילים ו-310,061 החלימו מהנגיף. עד כה נפטרו 2,683 חולים - ללא שינוי מחצות. מניין החולים במצב בינוני עומד על 94, ומצבם של 304 חולים מוגדר קשה. מתוכם - 126 מחוברים למכונת הנשמה. מחצות אובחנו 51 חולים מתוך 4,446 בדיקות שבוצעו. אתמול אובחנו 663 מאומתים חדשים מתוך 41,300 בדיקות ו-1.6% מהבדיקות היו חיוביות.  

בישראל 8,105 חולים פעילים. 1,041 מהם מתגוררים בירושלים, 399 בתל אביב, 262 בנצרת, 233 בבני ברק, 194 בחיפה, 190 בבאר שבע, 183 בפתח תקווה, 153 בבוקעאתא, 152 בנתניה, 135 במג'דל שמס, 131 בחולון, 124 באשדוד, 117 באום אל פחם, 111 בראשון לציון, 108 בטייבה, 99 בבית ג'ן, 98 בבת ים, 93 בשפרעם, 89 בכפר קאסם, 77 בסכנין, 77 בדיר חנא, 75 במרר, 67 בעכו, 67 באשקלון, 62 במסעדה, 61 ברחובות, 58 בקלנסווה, 57 ברהט, 57 ביפיע, 54 בחצור הגלילית, 54 בכפר כנא, 53 בקריית אתא, 53 במודיעין עילית, 50 בבית שמש ו-50 במגד אל כרום.

 

בלוד 47 חולי קורונה פעילים, בראש העין 42, ברמלה 40, בביתר עילית 40, בגבעתיים 37, במודיעין מכבים רעות 37, בעפולה 36, בחדרה 34, בכרמיאל 34, בכפר סבא 34, בטבריה 33, בנוף הגליל 32, בהרצליה 31, בפרדס חנה כרכור 31, במעלות תרשיחא 30, בבקה אל גרבייה 29, בנתיבות 27, בקריית ים 27, בקריית ביאליק 24, בנהריה 23, במעלה אדומים 22, בטירה 21, ברעננה 20, באור עקיבא 18, במגדל העמק 17, בנס ציונה 17, בקריית גת 16, בהוד השרון 16, ביבנה 16 ובבית שאן 15.

(ירון דרוקמן) 

 

 

מחלקת קורונה באיכילוב, צילום: רויטרס מחלקת קורונה באיכילוב | צילום: רויטרס מחלקת קורונה באיכילוב, צילום: רויטרס

 

 

8:30 - מומחים: "לישראל אסור להשלים עם עוד סגר"

מומחים, אנשי מקצוע ופרופסורים רבים מפנימים כי הטיפול בקורונה נכשל וטוענים כי אפשר, ואף חובה, למנוע סגר שלישי. לדבריהם, לא החברה ולא הכלכלה בישראל מסוגלים לסבול טראומה נוספת שכן הנזקים יהיו ארוכי טווח, קטלניים ובלתי הפיכים. "האחריות חייבת לעבור לציבור ויש להעניק לו זכות בחירה", אומרת פרופ' שוש אלטוביה . לכתבה המלאה.

(אדריאן פילוט)

 

שוק הכרמל בסגר, צילום: יובל חן שוק הכרמל בסגר | צילום: יובל חן שוק הכרמל בסגר, צילום: יובל חן

8:15 - מתלבטים על סגר לילי; נתניהו התייעץ עם מנהיגים בשיחת זום

קבינט הקורונה צפוי להתכנס היום (יום ד') או מחר כדי לדון בשלב השלישי של מתווה היציאה מהסגר, שכולל את פתיחת הקניונים, מרכזי הקניות הפתוחים והחזרה ללימודים בכיתות ה'-ו' וכן י"א-י"ב. שלב זה יידחה כנראה בגלל נתוני התחלואה. בינתיים מתלבטים מקבלי ההחלטות בנוגע לאפשרות של סגר לילי, וראש הממשלה העלה את הנושא בשיחת זום שקיים עם מנהיגים.

אתמול נחתם צו שטח צבאי סגור האוסר כניסת ישראלים לשטחי А ו-B ברשות הפלסטינית על רקע התפשטות הנגיף בגלל חתונות ואירועים המוניים שמקיימים ערבים בין היתר בכפר המחולק ברטעה שחלקו בישראל וחלקו ברשות הפלסטינית. 

במטה לביטחון לאומי (מל"ל) בוחנים שורת הצעות במטרה להכין תוכנית למקרה של זינוק בתחלואה. דיון בנושא יתקיים היום בהשתתפות נציגי משרדי הבריאות, ביטחון הפנים, הביטחון והמשפטים. אחת האפשרויות שנבחנות היא הטלת עוצר לילי. עם זאת, היא כנראה לא האפשרות המועדפת וגם ראש הממשלה בנימין נתניהו מתלבט לגביה. במשרד הבריאות לא מעוניינים ביישום עוצר לילי, אלא אם יחל מדי ערב ב-19:00 או 20:00 ולא ב-23:00 או 00:00.

 

בשל העלייה במקדם ההדבקה והיציבות בנתוני התחלואה - מסתמנת דחייה ביישום השלב השלישי שתוכנן להתקיים ביום ראשון, 15 בנובמבר, עד להודעה חדשה.

 

שר האוצר ישראל כץ צפוי לתבוע עמידה בלוחות הזמנים שנקבעו ולהזהיר מהנזק הכלכלי שתגרום דחייה וסטייה מתאריך היעד. מנגד, משרד הבריאות - בשיתוף רוב שרי הקבינט וראש הממשלה נתניהו - צפוי לתמוך בדחייה של ההקלות.

 

נתניהו: "תהיה תחרות עזה על החיסונים, פועלים כדי לזרז האספקה"

 

ראש הממשלה נתניהו השתתף בשיחת ועידה בראשות קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ, שבה לקחו חלק מנהיגים מהעולם כגון ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון, ראש ממשלת נורבגיה ארנה סולברג, ראש ממשלת דנמרק מדה פרדריקסן, ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס וראש ממשלת צ'כיה אנדריי באביש.  

נתניהו שאל את המשתתפים לדעתם בכל הנוגע לאפקטיביות של עוצר לילי. חלקם השיבו לו כי הם בעד המהלך, אך לא כצעד בודד אל במסגרת מכלול צעדים כגון סגירת מסעדות ובתי קפה. עם זאת, מה שנכון לאירופה - לא תמיד נכון לישראל: בארץ, למשל, נוהגים להתקהל בשעות הערב באירועים ובחתונות המוניות.

 

בפורום זה התייחס נתניהו גם לחיסון נגד קורונה: "אנחנו יודעים שזה עוד ייקח זמן, עוד יהיו מאמצים רבים, אבל אנחנו יודעים שהקרב בדרך לניצחון. אנחנו נמצאים בקשר עם חברות ומדינות שונות. אין ספק שיש אור גדול בקצה המנהרה".

(אדיר ינקו)

תגיות