אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל פייזר על ההסכם עם ישראל: "העולם מתחיל לחוש תקווה" צילום: רויטרס

דיווח שוטף

מנכ"ל פייזר על ההסכם עם ישראל: "העולם מתחיל לחוש תקווה"

ראש הממשלה נתניהו ושר הבריאות אדלשטיין הודיעו היום על הסכם עם פייזר לאספקת חיסונים ל-4 מיליון ישראלים. ישראל תשלם מקדמה של 120 מיליון שקל - אך פייזר לא מתחייבת לספק את החיסונים. אם לא יסופקו - תושב המקדמה

13.11.2020, 17:10 | כלכליסט ו-ynet

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

17:07 - מנכ"ל פייזר על ההסכם עם ישראל: "העולם מתחיל לחוש תקווה"

לאחר הודעת ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יולי אדלשטיין על חתימת ההסכם לרכישת שמונה מיליון מנות חיסון נגד נגיף הקורונה מחברת פייזר, יו"ר ומנכ"ל החברה ד"ר אלברט בורלה מסר: "העולם מתחיל לחוש שביב של תקווה, שחיסון פוטנציאלי יוכל לסייע בסיום המגפה העולמית המחרידה הזאת".

עוד הוא ציין כי "אנחנו מחכים שהחיסון יאושר לשימוש על ידי הרשויות הרגולטוריות". החתומים על ההסכם מהצד הישראלי הם מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי וחשב המשרד רו"ח חסן עיסמאיל. מטעם פייזר חתמה הסמנכ"לית ג'נין סמול. 

(אדיר ינקו)

מנכ"ל פייזר אלברט בורלה, צילום: רויטרס מנכ"ל פייזר אלברט בורלה | צילום: רויטרס מנכ"ל פייזר אלברט בורלה, צילום: רויטרס

16:13 - מנכ"ל משרד הבריאות מונה לאחראי על הליך הגעת החיסונים לארץ

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, יהיה אחראי על ריכוז הליך הגעת החיסון לישראל. ייתכן שבהמשך ימונה "פרויקטור" שתפקידו יהיה לרכז את כל העבודה לקראת הגעת החיסון לארץ. לוי הוא זה שחתם בעצמו על ההסכם. בשלב הזה לא צפויים נציגי המשרד לנסוע לארה"ב לצורך המשך הקשר עם חברת התרופות פייזר אך ייתכן שזה ישתנה בהמשך. למרות שטרם התקבלה החלטה סופית בנושא, קבוצות התעדוף לקבלת החיסון צפויות להיות דומות לרשימת התעדוף של החיסון לשפעת שבה נמצאים אוכלוסיות מבוגרות, סובלים ממחלות רקע ועובדי צוותים רפואיים.

(אדיר ינקו)

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי | צילום: אלכס קולומויסקי מנכ"ל משרד הבריאות פרופ

 

 

14:45 - פייזר לא מתחייבת לספק חיסונים לישראל, שתשלם מקדמה של 120 מיליון שקל

ההסכם שייחתם עם חברת פייזר האמריקאית על אספקת החיסונים לקורונה לא כולל שום התחייבות של החברה לספק את החיסונים לישראל, אלא רק כוונה לעשות כן "בהתאם לנסיבות". במקרה כזה תוחזר מקדמה כספית שתשולם לחברה כבר בשבוע הקרוב. המקדמה, בגובה 120 מיליון שקל, תוחזר אם החברה תחליט שלא לספק לישראל את מנות החיסון. 680 מיליון שקל נוספים ישולמו בחודש שבו תחל אספקת החיסונים, אם יאושרו. החברה תספק פחות מ-700 אלף חיסונים בחודש למשך שנה.

 

 

 

13:20 - רה"מ הודיע על השלמת ההסכם עם פייזר

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יולי אדלשטיין הכריזו בצהריים (יום ו') בקריה שבתל אביב על השלמת העסקה עם ענקית התרופות פייזר לאספקת חיסונים נגד קורונה לישראל. ההסכם מתייחס לרכש של שמונה מיליון מנות שיינתנו לארבעה מיליון ישראלים - שתי מנות לכל אדם. עוד אמר נתניהו כי הוא פועל להשגת חיסונים לכלל האזרחים וציין כי הוא מנסה לקדם את ישראל בתור העולמי. עם זאת, הוא הבהיר כי החיסונים טרם אושרו בידי רשויות הבריאות בארה"ב ובישראל

נתניהו פתח את דבריו ואמר: "זה יום גדול למדינת ישראל ויום גדול בדרך לניצחון שלנו על הקורונה. ברגעים אלה אנו חותמים על ההסכם עם פייזר". הוא הוסיף כי החיסון המדובר "דורש שתי מנות לאדם. השאיפה היא שאספקת החיסונים תחל בינואר ותתגבר בחודשים שלאחר מכן. הדבר תלוי באישורים של רשויות הבריאות בארה"ב ובישראל".

נדבקים חדשים בכל יום

"יש לנו עוד הסכמים עם חברות מבטיחות בדרך לקבלת חיסונים", הוסיף ראש הממשלה. "המטרה היא לאפשר חיסון לכל אדם בישראל בלי יוצא מן הכלל. אני עובד מול ידידיי, מנהיגי העולם, כדי להבטיח שנקבל החיסון עם מדינות מובילות בעולם ולא נידחק בתור.

 

"אני רוצה להודות למנכ"ל חברת פייזר, אלברט בורלה, על שיחות הטלפון בינינו. הוא היה קשוב לי בכל שעה של היממה, גם בשתיים לפנות בוקר. אני מודה על שהשיחות בינינו הביאו להסרת המכשולים האחרונים ולסגירת העסקה, לרבות הוספת מיליון מנות חיסונים לאזרחי ישראל".

 

 

החיסון של פייזר, צילום: רויטרס החיסון של פייזר | צילום: רויטרס החיסון של פייזר, צילום: רויטרס

 

 

"עד קבלת החיסונים", המשיך נתניהו, "ומתוך הנחה שהם יאושרו, יחלפו עוד חודשים ולכן כולנו מצווים לשמור על ההנחיות והכללים עד אז. היום אנו רואים את האור בקצה המנהרה". 

 

לאחר מכן אמר שר הבריאות יולי אדלשטיין: "אנו מגיעים לכאן עם בשורה חשובה, אך לא צפירת ארגעה. אנו מקווים שכבר בתחילת 2021 יגיעו כמויות משמעותיות של החיסון של חברת פייזר לישראל. זאת בשורה חשובה ביותר, אבל כפי שאמרתי - עלינו לא להיכנס למצב של שאננות. יש עדיין לשמור על עטיית המסכות, שמירת המרחק וכל הכללים הבריאותיים".

 

10:40 - מקדם ההדבקה הגיע ל-1 לראשונה מאז היציאה מהסגר

מקדם ההדבקה (R), שהוא הנתון המהותי לקביעת ההקלות הבאות, הגיע היום (שישי) ל-1 - לראשונה מאז היציאה מהסגר. הפעם האחרונה שבה נרשם מקדם זה הייתה בסוף ספטמבר. לפי המתווה של ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, המקדם צריך לרדת מ-0.8 כדי להמשיך בהקלות. בצל הנתונים הללו, אומרים גורמים במשרד הבריאות כי יוסיפו לדבוק בעמדה שלא ניתן להוציא לפועל את השלב השלישי בהקלות.

בדיקות במתחם דרייב אין, צילום: אוראל כהן בדיקות במתחם דרייב אין | צילום: אוראל כהן בדיקות במתחם דרייב אין, צילום: אוראל כהן

השלב השלישי בהקלות כולל את פתיחת מרכזי קניות ומסחר, שווקים, מוזיאונים, מכוני כושר והרחבת פתיחת מערכת החינוך לכיתות ה'-ו' וכן י"א-י"ב. קבינט הקורונה שהתכנס אתמול לא הגיע לשום החלטה ובכחול לבן הביעו התנגדות נחרצת לרעיון של עוצר לילי.

מנתוני משרד הבריאות עולה כי המקדם הכללי עומד על 1.0. הנתון בחברה הכללית עומד על 0.94, בקרב חרדים - 0.92 ואילו אצל ערבים הוא גבוה יותר - 1.07.

התפשטות הקורונה בישובים בארץ: מפה ברמת אזורים סטטיסטיים בכל ישוב

מקדם ההדבקה מסומן באות R שהיא קיצור של המילה Reproduction – הִתְרָבּוּת. כאשר מדד R גדול מ-1, מספר החולים גדל בקצב מעריכי (אקספוננציאלי) ומוכפל בכל פרק זמן מסוים. המטרה היא להגיע ל-R נמוך מ-1, במקרה כזה חולה אחד מדביק פחות מאדם אחד.

דו"ח מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה של אמ"ן קובע כי הנתונים מהשבועיים האחרונים מעידים על עצירה בירידת התחלואה ברמה הארצית. אם תימשך המגמה הנוכחית לנוכח ההקלות שבוצעו ואלו שעומדות על הפרק, צפויה עלייה מחודשת בתחלואה בימים הקרובים.

בדו"ח מצוין כי תיתכן הדבקה בחללים סגורים ובלתי מאווררים גם במרחק גדול משני מטרים. התנאים המקדמים הדבקה כוללים שהות ארוכה ומרובת משתתפים בחלל לא מאוורר, בפרט בעת קיום פעילויות דוגמת ספורט, שירה או דיבור בקול. לכן, מומלץ לאוורר היטב חללים סגורים, לעטות מסכות בזמן השהייה בהם בכל עת ולהעדיף לקיים פעילויות ומפגשים הכרחיים באוויר הפתוח, דווקא בעונת החורף.

שיעור חיוביים

815 נדבקים חדשים בקורונה אובחנו אתמול. זה המספר הגבוה ביותר בעשרת הימים האחרונים. כך עולה מנתונים עדכניים שפרסם משרד הבריאות. שיעור החיוביים עומד על 2.1% מתוך כ-40 אלף בדיקות. מחצות אובחנו עוד 37 נשאים. נתון משמעותי הוא שמספר החולים במצב קשה בישראל ירד מתחת ל-300 והוא עומד לפי שעה על 293, מתוכם 127 מונשמים.

מתחילת המגפה נפטרו בישראל 2,706 חולי קורונה. שיעור הבדיקות החיוביות עמד נכון לאמש על 2%.

בשבעת הימים האחרונים אובחנו 4,382 נדבקים: 538 נדבקים חדשים בירושלים, 192 בבוקעאתא שבצפון רמת הגולן, 166 בנצרת, 142 בתל אביב יפו, 90 בבני ברק, 72 בחיפה ו-58 בבאר שבע. בשבוע לפני כן אובחנו 4,612 נדבקים.

תגיות