אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת אונליין

מנכ"ל HOT מובייל: "נכסה 70% מהמדינה בדור 5 עד 2023"

במסגרת אירוע האונליין "מהפכת הדור החמישי בדרך לכאן" אמר אילן ברוק שאלפי משתמשים כבר הצטרפו לחבילות הדור ה-5, למרות פריסת האנטנות הדלילה; ברוק מסמן את המגזר העסקי והשותפויות בין חברות כמנוע הצמיחה העיקרי של הטכנולוגיה החדשה

16.11.2020, 15:08 | אביאור אבו

"יש לנו כוונה לפרוס רשת דור 5 בקצב מואץ בשנים הבאות. נכסה עד 2023 סדר גודל של 70% מהמדינה" – כך אמר אילן ברוק, מנכ"ל חברת הסלולר HOT מובייל, בשיחה עם אביאור אבו מכלכליסט, במסגרת אירוע האונליין "מהפכת הדור החמישי בדרך לכאן".

"הדור ה-5 הוא מהפכה טכנולוגית מאוד גדולה שתביא בשורות גם עבור הצרכנים הפרטיים וגם עבור המשתמשים העסקיים", אמר ברוק. "ראשית - מהירות גלישה, קצבים גדולים של מעל 1 ג'יגה, שיהוי נמוך שישפיע על הגיימינג למשל, וחווית צפייה איכותית יותר. במגזר העסקי הטכנולוגיה תאפשר בו זמנית להרבה התקנים לדבר, ניתן יהיה לתעד את המידע בזמן אמת. זה מה שמאפשר לטכנולוגיה להנגיש לדוגמה רכבים אוטונומיים, ניתוחים מרחוק, הולוגרמות ועוד. תהיה השפעה משמעותית על התעשייה והכלכלה הישראלית. הדור ה-5 ימציא את תעשיית הסלולר מחדש".

במהלך הריאיון המחיש ברוק כיצד באה לידי ביטוי טכנולוגיית הדור החמישי, והציג הולוגרמה של שייע פייגנבוים מדבר בתוך האולפן. ההולוגרמה נוצרה בעזרת הטכנולוגיה של חברת tetavi.

האם זה הוגן לדרוש מהצרכן לשלם יותר עבור חבילת דור 5, כאשר פריסת האנטנות מועטה ורוב המכשירים עדיין לא תומכים בטכנולוגיה?

"פריסת רשת היא תהליך שלוקח מספר שנים. פרסנו מאות אתרים ב-150 ערים במדינה. בשבועות האחרונים אלפי משתמשים הצטרפו לשירותים האלה, יש ביקוש. לצד זה צריך לזכור שיש כבר מכשירים תומכים וזה יאיץ את הביקוש".

אילן ברוק מנכ"ל HOT מובייל, צילום: יח"צ אילן ברוק מנכ"ל HOT מובייל | צילום: יח"צ אילן ברוק מנכ"ל HOT מובייל, צילום: יח"צ

אם החזר ההשקעה לא יגיע מהצרכן הפרטי, מאיפה הוא יגיע?

"מהמגזר העסקי, שם ההשפעה של הדור ה-5 רחבה מאוד. למעשה הוא מאפשר לעשות שותפויות של הרבה חברות, שכל אחת מביאה את היתרון שלה. שמנו לעצמנו יעד מרכזי להיות חוד החנית שלוקח את הדור ה-5 לעידן הבא. לאחרונה פרסמנו על שיתוף פעולה עם חברת מיקרוסופט וחברת המלט ויצאנו בקול קורא לסטארטאפים מתחום התעשייה. התעשייה עצמה עוברת שינוי, ממפעלים מיושנים למפעלים דיגיטליים וחכמים שכל המכונות מדברות אחת עם השנייה, ניתן להפעיל את המפעלים מרחוק ולייעל את תהליכי הייצור. הסטארטאפים יקבלו תמיכה פיננסית, סיוע בפיתוח ועד להוצאת המוצר לשוק".

איך הקורונה משפיעה עליכם?

"אנחנו החברה היחידה שבחרה לא להוציא את עובדיה לחל"ת מתוך סולידריות לעובדים שלנו וגם ללקוחות שלנו, כדי להמשיך לספק שירות בתקופה בה הביקושים עלו משמעותית. כן יש מגזרים שנפגעו, סגרו את השמיים, אין טיסות והכנסות הרומינג (חבילות חו"ל) נפגעו, סגרו את הקניונים והחנויות ומכירות ציוד הקצה נפגעו. לצד זה פיתחנו חלופות כמו פיתוח של המכר בעולם הדיגיטל. במקביל למדנו לעבוד גם מהבית ולא רק במשרד. בסך הכול החברה מתפקדת מצוין".

תגיות