אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

Mind the Tech NY2020

"יהיו עוד הרבה הנפקות ראשוניות של הייטק ישראלי בארה"ב"

שלומי בן חיים, שהנפיק את ג'ייפרוג בספטמבר האחרון בנאסד"ק והגיע מאז לשווי שוק של 6 מיליארד דולר, מאמין שהשוק של החברות שצומחות כאן הוא מחוץ לישראל

18.11.2020, 17:02 | אליחי וידל

"מייסדי חברות ההייטק הישראליות יודעים היום שאם יש להם משהו טוב ביד - כדאי לגדל אותו, ולכן אנחנו נראה עוד הרבה הנפקות ראשוניות שיגיעו מישראל, במיוחד מתחום התוכנה", כך אמר שלומי בן חיים מנכ"ל ומייסד ג'ייפרוג בראיון אונליין מקליפורניה במסגרת ועידת Mind the Tech New York של כלכליסט.

בספטמבר האחרון הנפיקה ג'ייפרוג בנאסד"ק, ונהפכה לאחת החברות הישראליות הגדולות ביותר עם שווי שוק שעומד היום על כ-6 מיליארד דולר. "זאת היתה חוויה פנטסטית. אני לא חושב שאי פעם יחזרו לעשות IPO בצורה המסורתית, כי ה-IPO הדיגיטלי יתפוס את מקומו בעולם. שידור הטקס ממגרש החניה שלנו בסאניוול היה מרגש לא פחות מאשר הטקס המסורתי במשרדים של נאסד"ק בניו יורק", סיפר בן חיים.

קראו עוד בכלכליסט

להערכת בועז דינטי, שותף-מנהל בקרן קומרה, שהיתה בין המשקיעים שנהנו מהצלחת ההנפקה של ג'ייפרוג, צפוי בעתיד הקרוב גל גדול של חברות ישראליות מעולות, שיגיעו להנפקה - ובשווי משמעותי של מיליארד עד 4 מיליארד דולר. "אלה סכומים שלא חשבנו עליהם לפני כמה שנים, אבל כל המודל הזה של SAAS (תוכנה כשירות), וכל המעבר למכירות מוצרים ושירותים באונליין, משרת את החברות הישראליות ועובד לטובתן", אמר דינטי בשיחה במסגרת הוועידה.

לדברי דינטי, כל תהליכי מכירת המוצרים השתנו וכיום "כבר לא רואים אנשי מכירות עם תיקי ג'יימס בונד, שטסים מלקוח ללקוח ומשחקים גולף בסופי שבוע במועדון סגור של מנהלי מכירות. היום אנחנו רואים חברות תוכנה שמגייסות לקוחות אונליין וממירות אותם למכירות באמצעות כלי בינה מלאכותית, לימוד מכונה, ביג-דאטה, סטטיסטיקה וניתוחי אנליטיקס".

מימין: שלומי בן חיים ובועז דינטי מימין: שלומי בן חיים ובועז דינטי מימין: שלומי בן חיים ובועז דינטי

בן חיים ציין כי השלכות מגפת הקורונה היו בין הגורמים החשובים לתנופה שזכה בה תחום ה-SAAS. "אפילו את הראיון הזה, שככל הנראה היינו מקיימים אותו בניו יורק פנים אל פנים, אנחנו עושים היום באמצעות טכנולוגיה. לכן ברור שאם אנחנו מזמינים אוכל בעזרת תוכנה, הילדים לומדים בבית באמצעות תוכנה, ואפילו בוחרים נשיא בארה"ב עם תוכנה - אז כל עולם התוכנה כשירות נמצא בתנופה. כיוון שחברות DevOps (יצירת תשתיות לפיתוחי תוכנה) כמו ג'ייפרוג מספקות את התשתית לכל הפיתוחים הללו - השוק טוב אלינו". בן חיים העריך כי השלכות מגיפת הקורונה לא ייעלמו כל כך מהר, וכי אפילו שנת 2021 לא תהיה שנת ההתאוששות, כיוון שלשוק יידרש עוד זמן רב להתאושש ממה שקרה ולהבין לאיזו מציאות העולם חוזר.

דינטי ציין בשיחה, כי ההשפעה של הקורונה תתבטא בשנים הבאות לא רק בעולמות של תוכנה טהורה, אלא גם בתחומים של רפואה מרחוק וניטור בעיות רפואיות מהבית. לדבריו, בשנים הקרובות יגבר גם הצורך בפיתוחים בתחום תעשייה 4.0, אוטומציה ובקרה מרחוק על מערכות מנועים, כיוון שיש בתחום הזה "עוד הרבה מקום לדיסרפשן (הפרעות, בתרגום חופשי - א"ו)", כדבריו.

בתשובה לשאלה איך הוא מגדיר את החברה לאחר הנפקתה בניו יורק, ולנוכח העובדה שחלק גדול מעובדיה נמצאים בישראל, ענה בן חיים, שמנהל את ג'ייפרוג כבר כמה שנים מארה"ב: "ג'ייפרוג היא חברה גלובלית עם שורשים ישראליים עמוקים. זה כבוד גדול לעמוד על הפודיום בנאסד"ק וללחוץ על הכפתור כשדגל ישראל מתנוסס מאחוריי וזכות גדולה. בשלב מסוים בחיי החברה המנכ"ל צריך להיות ליד ההנהלה שלו, ליד הלקוחות שלו, ליד הקהילה שלו ולהקים צוות גלובלי.

"עם כל הכבוד לחברות שצומחות בישראל - בסופו של דבר השוק שלנו נמצא מחוץ לישראל, ולהערכתי ברגע שהחברה קיבלה את היסודות הנכונים כדי לצמוח עליהם – המנכ"ל צריך להימצא היכן שהשוק נמצא. אני לא חושב שיש חברה שהגיעה לסדר גודל ציבורי או נסחרת בארה"ב, שתגיד שהיא חברה ישראלית. יש לנו עובדים בארה"ב, בהודו, בצרפת, בסין וביפן - והלב והליבה בישראל", סיכם בן חיים.

תגיות