אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיזם PlayBeyondBio: מפתחת החיסון לקורונה משקיעה גם בסטארטאפים ישראלים צילום: ריקי רחמן

מיזם PlayBeyondBio: מפתחת החיסון לקורונה משקיעה גם בסטארטאפים ישראלים

על רקע משבר הבריאות העולמית, הסתיים המחזור הראשון של מיזם PlayBeyondBio – מסלול מהיר להפיכת סטארטאפים ישראלים בתחום הבריאות הדיגיטלית, לחברות בינלאומיות פורצות דרך. במסגרת התוכנית נרקמו שיתופי פעולה בין ענקית הפארמה לחברות הסטארטאפ, בין היתר עם חברת Timestamp שעוזרת לעקוב אחר נטילת התרופות של החולה בצורה נכונה, וכן אפליקציית DocDok שעושה מעקב צמוד לחולים במחלות נשימה בכל מקום ועוזרת לטיפול בו

22.11.2020, 11:24 | בשיתוף PlayBeyondBio
המחזור הראשון של Play Beyond Bio כלל תשעה סטארטאפים מתחום הבריאות הדיגיטלית שנבחרו מתוך עשרות רבות של מועמדים שהגישו מועמדות. במסגרת התוכנית קיבלו הסטארטאפים ליווי צמוד למשך חצי שנה מצוות חונכים על מנת להגדיר את חזון החברה, לאתר את השווקים הפוטנציאלים, לקבוע מסרים שיווקיים ולהטמיע טכנולוגיה. הסטארטאפים קיבלו ליווי מצד מומחי אסטרהזניקה בתחומי הפיתוח, רגולציה ומכירות, וליווי של השותפים ב JVP בבניית מתווה עסקי ומערך גיוס השקעות. הסטארטאפים קיבלו גישה למאגרי מידע, סיוע בגיוס עובדים והדרכה של מנטורים בעלי שם. בתוכנית שותפים גם מכון המחקר והחדשנות של "מכבי שירותי בריאות" מוריס קהאן וקרן סגול, המרכז הרפואי "שערי צדק", מיקרוסופט וסיסקו.

צוותים ייעודיים מטעם השותפים האסטרטגיים היו מעורבים בכל שלבי התהליך – החל משלב מיון וגיוס החברות, דרך העבודה על פיתוח המוצר והתאמתו לצרכי השוק הגלובליים, בחינת המוצר ב"סביבת אמת", וכלה בחיבור להסכמים מסחריים והשקעה בחברה. חלק מהחברות ימשיכו בשיתופי פעולה עם אסטרהזניקה כתוצאה מהשתתפות בPlayBeyondBio.

תשעת הסטארטפים השתתפו במיזם על רקע משבר הבריאות העולמי סביב הקורונה, שהאיץ את הצורך העולמי בפתרונות בריאות דיגיטליים. אחת החברות הבולטות היא Timestamp, שהצליחה לפתח מדבקה המוצמדת לחולה ולמכשור תרופתי כמו משאף, ומחברת את השימוש של החולה בתרופות לעולם הדיגיטלי. "ידענו שיש לנו מוצר מצוין," אמר אמיר אלחסיד סמנכ"ל פיתוח עסקי, "התמיכה השוטפת מצוות Play Beyond Bio יצרה לנו תשתית אידיאלית. עשינו בחודשים האחרונים צעדים משמעותיים שהגדילו באופן ברור את הסיכוי שלנו להצלחה מסחרית בינלאומית בזכות החיבורים שיצרנו כאן."

חברה בולטת נוספת היא Docdok שפיתחה אפליקציות ספציפיות למחלות שיודעות לעקוב אחר תסמינים ולייצר מידע שמתריע על התדרדרות חולה ועוקבת אחר טיפול תרופתי. "התחלנו כבר לבצע שלושה פרוייקטים חדשים עם אסטרהזניקה בזכות התוכנית," מספר המייסד איב נורמן.

"דווקא בזמן משבר הקורונה העולמי, חברנו יחד כמובילים בינלאומיים בתחומי הסטארטאפים והבריאות, כדי לתת לעולם פתרונות בריאות חדשניים וטובים יותר לאור המצוקות של חולים וצוותי רפואה," אומר אראל מרגלית, מייסד ויו"ר JVP ו-Margalit Startup City, "אנחנו מברכים על הצלחות החברות במחזור הראשון של Play Beyond Bio ומצפים לסטארטאפים שירשמו למחזור הבא, אליו נצרף שותפים משמעותיים נוספים".

"אסטרהזניקה מובילה בפיתוח ובהשקעה ובהנגשת פתרונות למטופלים בארץ ובעולם. אנו בעיצומה של תקופה רבת שינויים המחייבת שימוש בכלים חדשניים ויצירתיים", אומר אוהד גולדברג מנכ"ל אסטרהזניקה. "בזכות שילוב הכוחות הייחודי של השותפים ב- PlayBeyondBio אנו מספקים כלים טובים יותר למערכת הבריאות, לצוותים רפואיים ובראש ובראשונה לחולים בהתמודדות עם אתגרים רפואיים. עובדי אסטרהזניקה ברחבי הארגון יחשפו לסטרטאפים שנבחרו לתוכנית. זאת הזדמנות וערך מאוד ייחודי לסטרטאפים ישראלים לקבל חשיפה כזאת ולעבוד עם בכירים ומקבלי החלטות במחלקות רבות בארגון".

אראל מרגלית, אוהד גולדברג, מיכל בדש, משה ליאון , צילום: ריקי רחמן אראל מרגלית, אוהד גולדברג, מיכל בדש, משה ליאון | צילום: ריקי רחמן אראל מרגלית, אוהד גולדברג, מיכל בדש, משה ליאון , צילום: ריקי רחמן

חברות נוספות שהשתתפו בPlay Beyond Bio הן Serenus שמתמודדת עם החלטות שגויות של רופאים בנוגע לקביעת ניתוחים באמצעות טכנולוגיה מבוססת AI ו-ML, חברת Dia שמבצעת ניתוח טכנולוגי של בדיקות אולטרה-סאונד ללא צורך בהמתנה לצוות רפואי, Idea שפיתחה מוצר שמשפר משמעותית את היכולת לנתח ביופסיות, Resemetrix שפיתחה חיישן העוקב אחר דפוסי נשימה וחוזה התקפות מראש, BioT שמונעת הדלפות מידע רפואיות, BioBeat שפיתחו מכשיר רפואי לבדיקות רפואיות ללא מגע צוות רפואי וFlaskData שמתמודדת דרך AI עם המרוץ אחר תרופות וחיסונים באמצעות צמצום הזמן הדרוש לביצוע ניסויים.

"הקמנו את השותפות לפני כשנה," אומרת מיכל בדש פיתוח כלכלי וחדשנות טכנולוגית ב Margalit Startup City Community, "אני גאה לומר שהצלחנו להקים פלטפורמה עסקית ששותפים בה גורמים בינלאומיים משמעותיים בתחום הבריאות, שבאו לעשות מעשה- פרקטי – עסקי באקוסיסט היזמי בתחום הבריאות הדיגיטלי של מדינת ישראל." Margalit Startup City Community היא גוף הפועל לשינוי המציאות הכלכלית חברתית וצמצמום הפערים בישראל על ידי חיבור 7 אזורים בצפון ובדרום לכלכלה החדשה ולעולמות היזמות והחדשנות. המפגשים התקיימו כולם בMargalit Startup City ירושלים.  

"מיזם Play Beyond Bio דוגל בשיתוף פעולה בין עולמות ההייטק והבריאות שאנחנו כל כך מאמינים בה בירושלים," אומר משה ליאון ראש עיריית ירושלים, "העיר הזו מורכבת מאוכלוסיות שונות שמה שמאחד אותן בסוף הוא נושא הבריאות שמאחד את כולנו. אין מקום מתאים יותר מירושלים להוציא את בשורת החדשנות דווקא בנושא הבריאות שהעיר כל כך חזקה בה".

ב JVP ואסטרהזניקה מתכוננים כבר למחזור הבא של התוכנית ב-2021. הצורך בפתרונות דיגיטליים בעולם הבריאות צפויים לגדול והפעם צופים למאות סטארטאפים שיבקשו להשתתף בתוכנית.

תגיות