אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תוך עשור - זינוק של 211% בביקוש לרפואה אלטרנטיבית באמירויות צילום: שאטרסטוק

מפרץ תיכון חדש

תוך עשור - זינוק של 211% בביקוש לרפואה אלטרנטיבית באמירויות

דו"ח של רשות הבריאות בדובאי מצביע כי מספר המבקרים במרפאות אלטרנטיביות עלה מכ- 49,000 איש בשנת 2009 ל- 152,461 חולים בשנה שעברה, איחוד האמירויות רוצה להגביר את תפוקת המזון ב-15% כבר בשנה הבאה; 32 מיליון חשבונות פעילים ברשתות החברתיות ולקראת החורף - מבצע לניקוי המדבר בדובאי

19.11.2020, 12:33 | דורון פסקין

עלייה בביקוש לרפואה אלטרנטיבית באמירויות

 

דו"ח של רשות הבריאות בדובאי מצביע כי מספר המבקרים במרפאות אלטרנטיביות עלה ב -211%, מכ- 49,000 איש בשנת 2009 ל- 152,461 חולים בשנה שעברה. רופאים באמירויות מייחסים את הגורמים לעלייה בחיפוש הגובר מצד מטופלים אחר שיטות טיפול הרחק מהשימוש בתרופות כימיות וניתוחים, וכן במסעות פרסום אינטנסיביים ברשתות החברתיות, המקדמים טיפולים מסוג זה.

על פי הדו"ח, הביקוש לטיפולי רפואה אלטרנטיבית גדל משנה לשנה, עם שיעורי צמיחה דומים בקרב נשים וגברים. לפי הנתונים, חלקם של האזרחים הצורכים טיפולים אלטרנטיביים מכלל המטופלים עומד על 49.8%, לעומת 50.2% חלקם של התושבים שאינם אזרחים.

הרשות הצהירה כי ישנם יותר מ -33 סוגי טיפולים הניתנים על ידי מרפאות אלטרנטיביות, כאשר הנפוצים שבהם הם טיפולי שרירים ומערכת העצבים, שיקום לאחר פציעות וניתוחים, דיקור, ו"איורוודה" (מונח הודי שמשמעותו "ידע החיים הארוכים").

דו"ח של רשות הבריאות בדובאי הראה כי מספר הסוקרים של מרפאות אלטרנטיביות עלה ב -211%, מכ- 49,000 איש בשנת 2009 לכ- 152,461 חולים בשנה שעברה.

שני רופאים ייחסו את הסיבה לעלייה בחיפוש המטופלים אחר שיטות טיפול הרחק מתרופות כימיות וניתוחים, וכן מסעות פרסום אינטנסיביים ברשתות החברתיות, המקדמים טיפולים מסוג זה.

זינוק בביקוש לרפואה אלטרנטיבית , צילום: שאטרסטוק זינוק בביקוש לרפואה אלטרנטיבית | צילום: שאטרסטוק זינוק בביקוש לרפואה אלטרנטיבית , צילום: שאטרסטוק

היעד: הגברת תפוקת המזון ב-15% כבר בשנה הבאה

 

מדינת איחוד האמירויות שואפת להפוך למוקד ידע וטכנולוגיה בתחום המזון תוך כדי שהיא מתמודדת עם מצוקות הביטחון התזונתי במדינה ומחוצה לה, כך הצהירה שרה אמירתית אתמול. מרים בינת מוחמד אלמהירי, שרת המדינה לביטחון מזון ומים, הדגישה כי עם ההשפעות הנוכחיות של שינויי האקלים וגידול האוכלוסין העולמי, תיתכן עלייה של 60% בביקוש למזון.

לדבריה, בזבוז מזון ואובדן מזון גם הם מהווים אתגר. "יש לנו יעדים להשיג. לדוגמא, אנו רוצים לוודא שעד שנת 2021 אנו מגדילים את ייצור המזון המקומי שלנו ב- 15% בדגש על מוצרי מזון מסוימים. אנו רוצים להגדיל את שיפור התפוקה ב -30% בשנת 2021. יש לנו גם יעדים ארוכי טווח", הוסיפה השרה.

32 מיליון חשבונות פעילים ברשתות החברתיות

באיחוד האמירויות יש נכון להיום 32 מיליון חשבונות פעילים במדיה החברתית, כך לפי ד"ר הית'ם א-סמראא'י, דיקן המכללה לתקשורת המונים באוניברסיטת אם אל קווין Umm Al Quwain University. במהלך כנס ווירטואלי בנושא חוקי הפרסום והפשעים האלקטרוניים, פירט א-סמראא'י את התפלגות החשבונות: יוטיוב – 8 מיליון, פייסבוק – 7 מיליון, אינסטגרם – 7 מיליון, טוויטר – 5 מיליון ולינקדין – 4 מיליון.

באייר חונכת מרכז הפצה אזורי חדש בג'בל עלי

 

חברת "באייר המזרח התיכון" הודיעה על השקת מרכז ההפצה האזורי שלה בדובאי, שיצמצם את זמן השיווק בשיעור של עד 58%. המרכז יוכל לספק יותר מ -3,400 טון מוצרים בשנה ללקוחות במזרח התיכון. המרכז ממוקם באזור החופשי של ג'בל עלי, קרוב לנמל הים באזור והוא נהנה מקרבה לשדה התעופה הבינלאומי אלמכתום ודובאי וכן לצירי הכבישים הראשיים.

המרכז שיופעל על ידי אגילטי Agility, אחת מחברות הלוגיסטיקה המובילות בעולם, משתרע על שטח של 60,000 מ"ר עם אפשרויות לאחסון בטמפרטורות שונות.

מרכז הפצה של באייר, צילום: cbnme מרכז הפצה של באייר | צילום: cbnme מרכז הפצה של באייר, צילום: cbnme

לקראת החורף: מבצע לניקוי המדבר בדובאי

עיריית דובאי החלה במבצע ניקוי המדבר שיימשך חמישה חודשים וזאת במטרה להגן על הסביבה. צוות ייעודי של 100 עובדים, 33 צוותי בקרה ופיקוח וכן שישה אופני מדבר ישמשו לניקוי שטחי בר עד סוף אפריל. העירייה מסרה כי יהיו 24 מנגנונים נוספים לאיסוף והובלת פסולת. המבצע החל נוכח הצפי כי בעונת החורף מספר המבקרים באזורים המדבריים יגבר.

לפי העירייה, מתחילת אוקטובר ועד אמצע נובמבר נאספו במסגרת המבצע 130 טון של פסולת כללית.

מבצע לניקוי המדבר, צילום: Dubai Municipality מבצע לניקוי המדבר | צילום: Dubai Municipality מבצע לניקוי המדבר, צילום: Dubai Municipality

פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת קונקורד MENA בעריכת דורון פסקין

תגיות