אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגון הבריאות העולמי ממליץ שלא להשתמש ברמדסיביר לטיפול בקורונה צילום: שאטרסטוק

ארגון הבריאות העולמי ממליץ שלא להשתמש ברמדסיביר לטיפול בקורונה

התרופה שמייצרת גיליאד קיבלה לפני כחודש אישור מה-FDA לטיפול בחולי קוביד-19; החברה טענה כי הרמדסיביר מורידה ב-62% את הסיכון למוות בקרב החולים הקשים - ואולם לפי ה-WHO, לא נמצאו לכך עדויות

20.11.2020, 09:55 | שירות כלכליסט

ארגון הבריאות העולמי (WHO) עדכן את ההנחיות שלו להתמודדות עם הקורונה - וממליץ כעת שלא להשתמש בתרופת הרמדסיביר לטיפול בחולי קוביד-19, בלי קשר למצבם.

קראו עוד בכלכליסט

לפי העדכון, שפורסם ב-BMJ, אין עדויות לכך שהרמדסיביר מקטינה את הסיכוי למות מקוביד-19 או את הסיכוי להזדקק למכונת הנשמה. ההמלצה מגיעה לאור מידע מארבעה ניסויים בינלאומיים בהם השתתפו מעל 7,000 חולי קוביד-19 מאושפזים.

העדכון של ה-WHO בא כחודש לאחר שחברת גיליאד, יצרנית הרמדסיביר, הודיעה כי מנהל המזון והתרופת האמריקאי (FDA) אישר את השימוש בתרופה לטיפול בחולי קורונה.

במאי, ה-FDA אישר שימוש של התרופה בנוהל חירום, שאיפשר לבתי חולים ולרופאים לתת אותה למטופלים שמאושפזים עם המחלה, למרות שטרם אושרה על ידו באופן רשמי.

ביולי הודיעה גיליאד כי הרמדסיביר מורידה את הסיכון למוות בקרב החולים הקשים ב-62%. עם זאת בחברה ציינו כי הממצאים החדשים ילוו במחקרים נוספים בהמשך. באוגוסט החברה הודיעה כי היא מתכננת לייצר יותר מ-2 מיליון מנות טיפול של התרופה עד לסוף השנה וצפתה שתוכל לייצר "עוד כמה מיליוני מנות" בשנת 2021.

באוקטובר פרסם ה-WHO תוצאות ביניים של מחקר שערך, ולפיהן לרמדסיביר אין כמעט השפעה על חולי קורונה. לפי הפרסום של הארגון מהיום, "לא נמצאו ראיות לכך שהרמדסיביר שיפרה את מצבם של חולי הקורונה בכל הקשור לשיעור התמותה, לשימוש במכונות הנשמה, לקיצור זמן ההחלמה ועוד".

רמדסיביר , צילום: שאטרסטוק רמדסיביר | צילום: שאטרסטוק רמדסיביר , צילום: שאטרסטוק

בסוף אוקטובר הפחיתה גיליאד את תחזית ההכנסות שלה לשנה הנוכחית, בשל ביקוש נמוך מהצפוי לרמדסיביר, והקשיים לצפות את היקף המכירות של התרופה.

בין השאר, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קיבל את הרמדסיביר כאשר היה חולה בקורונה.

מגיליאד נמסר בתגובה: "וקלורי (שם המותג של הרמדסבירי) מוכרת כאחד הטיפולים הסטנדרטיים בחולי קורונה מאושפזים, על ידי מספר רב של ארגונים מהימנים. אנו מאוכזבים מכך שארגון הבריאות העולמי התעלם מעדויות בנוגע לתרופה, בזמן שמספר הנדבקים בעולם מזנק, ורופאים משתמשים בה כטיפול הראשון בחולי קורונה - והיחיד שקיבל אישור".

תגיות