אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המוסדיים בפורמולה נערכים למאבק בתגמול של המנכ"ל גיא ברנשטיין

בלעדי לכלכליסט

המוסדיים בפורמולה נערכים למאבק בתגמול של המנכ"ל גיא ברנשטיין

לאחר שהדירקטוריון אישר תגמול של 167 מיליון שקל למנכ"ל נגד עמדתם, המוסדיים הישראליים שוקלים "להחליף דירקטורים או לבחון מכירת מניות"

22.11.2020, 06:59 | צלי גרינברג

בעלי המניות המוסדיים הישראליים בפורמולה מערכות זועמים פעמיים: גם על דירקטוריון החברה, שמסמס את החלטתם לדחות את חבילת התגמול למנכ"ל גיא ברנשטיין, ואישר אותה; וגם על איבוד חלקם בעוגת הדיבידנד ובשווי האחזקה, עליו יצטרכו לתת דין וחשבון לעמיתים.

קראו עוד בכלכליסט

המוסדיים, שמחזיקים בסך הכל ב־31.82% ממניות החברה לא משלימים עם גובה התגמול ההוני שאושר לברנשטיין (11.89%), הנאמד בכ־167.1 מיליון שקל על פי מחיר המניה בסוף יום המסחר האחרון. 

מנכ"ל פורמולה גיא ברנשטיין מנכ"ל פורמולה גיא ברנשטיין מנכ"ל פורמולה גיא ברנשטיין

ל"כלכליסט" נודע כי בכוונת המוסדיים להיאבק בהחלטה והם החלו לבחון את הכלים העומדים לרשותם, בניסיון לשנות את גובה התגמול. אחת מבעלות המניות כבר החליטה לשחרר לשונה בפני החברה, וקבעה עם הגורמים בה "שיחת הבהרה".

גורם בשוק ההון ציין בפני "כלכליסט" כי "זה נכון שיהיה קשה להפוך את הקערה על פיה לאחר אישור הדירקטוריון, אך לבעלי מניות, ובוודאי גדולים ומשפיעים כחברות ביטוח וגמל, יש אפשרויות השפעה רבות על החברות, שיכולות לגרום להן לקחת צעד אחורה ולשקול שוב הדברים. הצורך הוא לעשות זאת יחד, כבעלי המניות".

לדבריו, "בין האפשרויות, לדוגמה, החלטה שלא לאשר יותר תגמולים אחרים. יש למוסדיים גם אפשרות לזמן אסיפה ולהחליף את הדירקטורים שלא הקשיבו לבעלי המניות. יכול להיות שצריך לבחון מכירת המניות המוחזקות ולהשאיר את החברה ללא החזקות המוסדיים, המעניקות למניה אמון ויציבות".

המאבק בין בעלי המניות לחברה החל לפני כשבועיים, עם אישור התגמול לברנשטיין על ידי הדירקטוריון, שניתן חרף החלטת בעלי המניות שלא לאשר אותו באסיפה הכללית. גיא ברנשטיין, מנכ"ל פורמולה מערכות מזה 12 שנה, קיבל 611.7 אלף מניות חסומות של החברה, שיינתנו לו במנות שוות בשמונה השנים הקרובות.

מסגרת המענק אמנם תוקנה מ־80% על בסיס זמן ו־20% על בסיס ביצועים, ל־66.6% ו־33.3% בהתאמה, אך המוסדיים הישראלים המחזיקים במניה: מנורה (7.17%), הראל (7.08%), ילין (6.29%), הפניקס אקסלנס (5.95%) וכלל (5.33%), לא התרשמו, וסירבו לאשר את התגמול.

השאלה שעמדה על הפרק לא הייתה אם ברנשטיין זכאי לתגמול, אלא גובה התגמול, שחורג ממדיניות כל אחד מבעלי המניות המוסדיים בחברה.

המוסדיים אף מסכימים עם חברי ועדת התגמול, שציינו לטובת אישור התגמול את ביצועי החברה תחת הנהגת ברנשטיין, ובהם שיפור של מאות אחוזים בתוצאות החברה, ועלייה של 717% בשוויה ל־13 מיליארד דולר בסוף הרבעון השלישי של השנה, מאז שברנשטיין מחזיק במושכות ההנהגה. אך העובדה כי התגמול מותיר אבק לחבילות אחרות, שעשו רעש בשוק המקומי, הובילה בעצמה לדחייתה.

בעוד שסכום התגמול של ברנשטיין צפוי להסתכם כאמור במעל 167 מיליון שקל כתגמול הוני בלבד, חבילת התגמול הכוללת שאושרה בשנה שעברה לאייל לפידות כמנכ"ל שיכון ובינוי עמדה על 84 מיליון שקל על פני חמש שנים; והתגמול שביקש אדוארדו אלשטיין להעניק ב־2015 לגיל שרון כמנכ"ל דסק"ש עמד על 75 מיליון שקל על פני חמש שנים, ולא אושר.

תגיות