אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה אישרה הקלות בקליטת רופאים שעלו לישראל בניגוד לעמדת משרד הבריאות צילום: shutterstock

הממשלה אישרה הקלות בקליטת רופאים שעלו לישראל בניגוד לעמדת משרד הבריאות

אישור הממשלה נעשה ללא התייעצות עם ההסתדרות הרפואית וללא ידיעת בכירים במשרד הבריאות. בין ההקלות: רופא בעל 5 שנות ניסיון בחו"ל יהיה רשאי לקבל רשיון רפואה ללא ביצוע בחינה קלינית

22.11.2020, 19:05 | אדריאן פילוט

הממשלה אישרה היום (א') הקלות משמעותיות בקבלת רשיונות רפואה בישראל, לרופאים ולאחיות שעלו לישראל. אלא שמתברר כי ההחלטה נעשתה ללא התייעצות עם ההסתדרות הרפואית ובניגוד לעמדת בכירים במשרד הבריאות.

"אני מברך על החלטת הממשלה. כנציג העולים בעבר, אני יכול לזכור את כל המנכ"לים של משרד הבריאות לדורותיהם, כי רבתי עם כולם עבור הדבר הזה. אני מרגיש כעת כמו משק כנפי ההיסטוריה שהוסדר עוול שנמשך שנים. במהלך זה יש גם עידוד עלייה וגם בשורה נהדרת לבעלי מקצועות הרפואה העולים. מעבר לכך, מדינת ישראל זקוקה לכל רופאה ורופא וכל אחות ואח וכל איש פרא-רפואי", כך אמר שר הבריאות יולי אדלשטיין לאחר אישור הממשלה. 

שר הבריאות יולי אדלשטיין. מברך, צילום מסך: לע"מ שר הבריאות יולי אדלשטיין. מברך | צילום מסך: לע"מ שר הבריאות יולי אדלשטיין. מברך, צילום מסך: לע"מ

מדובר בהצעת חוק שקובעת בין השאר שרופא בעל 5 שנות נסיון בחו"ל, רשאי לקבל רשיון רפואה ללא ביצוע בחינה קלינית. במקרה של אחיות, הוצע לאפשר לבצע מבחן סימולטיבי במקום מבחן עיוני. עוד אושר להכיר בתארים במקצעות כמו רוקחות לעולים שלמדו בשיטת "למידה מרחוק". בנוסף אושר שוועדה תכיר ברשיון זר לרופאי שיניים ללא צורך בבחינה.

אלא שמבדיקת כלכליסט עולה כי הדבר נעשה ללא התייעצות עם ההסתדרות הרפואית (הר"י) שהיא איגוד מקצועי וגם ועד עובדי הרפואה. כמו כן גם בתוך משרד הבריאות יש גורמים בכירים שלא ידעו על המהלך. ביניהם יש כאלה שטוענים כי היא גם כרוכה בסיכונים לא מבוטלים שכן רופאים, כולל רופאי שיניים, ואחיות מגיעים מכל רחבי הגלובוס כאשר רמת הרפואה והכשרה שונה בכל מדינה ומדינה. לדבריהם, יש כאלו שרמתם המקצועית איננה מספקת וההקלות עלולות לאפשר להם לקבל רישיון.

יו"ר ההסתדרות הרפואית: "אסור לאיש מאיתנו לקחת סיכונים מיותרים"

ההסתדרות הרפואית נמסר בתגובה: "אנו מברכים על כל מהלך לחיזוק מערכת הבריאות ולהרחבת כח האדם הרפואי בפרט, אך מתנגדים נחרצות לכל צעד שייעשה ללא שיתוף והובלה מצד אנשי המקצוע הרלוונטיים במשרד הבריאות, במועצה המדעית ובהסתדרות הרפואית".

בהסתדרות הרפואית מסבירים שכל עוד בתי הספר לרפואה בעולם לא יעברו תהליכי סטנדרטיזציה ואקרדיטציה (תו תקן לאיכות ובטיחות), לא יהיה מנוס מביצוע הבדיקות הנדרשות והליכי ההסמכה לבוגרי רפואה שמגיעים לפחות מחלק מהמדינות: "החל משנת 2024 צפויים בתי הספר לרפואה לעבור תהליכים כאלה, ואז בהחלט ניתן יהיה לבצע הקלות כאלה ואחרות. תהליכים כאלה חייבים להיעשות בשום שכל, תוך בחינה מעמיקה ובהובלת הגורמים המקצועיים במערכת הבריאות".

יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי הוסיף כי "הרופאים והרופאות בישראל הם הראשונים שישמחו על הפחתת עומס העבודה כתוצאה מהגדלת כוח האדם, אולם מול עינינו עומדת לפני הכל טובת המטופלים ואיכות הרפואה שלה הם זכאים. האתגר שעומד לפנינו הוא לייצר את האיזון הנכון שיאפשר להגדיל את כח האדם ולשפר את רווחת הרופאים, בלי לפגוע באיכות ההכשרה הרפואית. זו משימה שבהחלט ניתן וצריך לעמוד בה, בעזרת שילוב כוחות ושיתוף פעולה עם הגורמים המקצועיים הרלוונטיים. בכל מה שקשור לבריאות אזרחי ישראל, אסור לאיש מאיתנו לקחת סיכונים מיותרים".

 

תגיות