אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי שלוש שנים: הביטקוין חוגג שווי של 19 אלף דולר, והשיא קרוב מתמיד

אחרי שלוש שנים: הביטקוין חוגג שווי של 19 אלף דולר, והשיא קרוב מתמיד

מטבע הקריפטו מטפס היום ב-2.3% לשווי של מעט יותר מ-19 אלף דולר; המחיר הגבוה מעולם בביטקוין נקבע לפני 3 שנים, בדצמבר 2017, כשעמד על 19,783 דולר; מתחילת השנה ניתר מחירו ב-165%; "ההבדל העיקרי בין השיא של 2017 לבין מה שמתרחש כעת, הוא שכיום המסחר במטבע מושפע יותר מתאגידים ומיליארדרים"

24.11.2020, 11:49 | נועם לנדמן

מחיר הביטקוין חצה את רף ה-19 אלף דולר, אחרי שלוש שנים: מטפס היום (ג') ב-2.3% לשווי של 19,016 דולרים.

קראו עוד בכלכליסט

מחיר השיא של הביטקוין נקבע לפני שלוש שנים, בדצמבר 2017 כשעמד על 19,783 דולר. רק לפני שבוע וחצי חצה את רף ה-16 אלף דולר כשזינק תוך שבוע ממחיר 14 אלף דולר. מתחילת השנה נסק הביטקוין ב-165%.

מחיר מטבע הקריפטו חצה את סף ה-19 אלף דולר מחיר מטבע הקריפטו חצה את סף ה-19 אלף דולר מחיר מטבע הקריפטו חצה את סף ה-19 אלף דולר

"ההבדל העיקרי בין השיא של 2017 לבין מה שמתרחש כעת הוא שכיום המסחר במטבע מושפע יותר מתאגידים ומיליארדרים לעומת אז", כך לדברי מאטי גרישפן Mati Greenspan מייסד Quantum Economics.

שגיא בקשי, מנכ"ל חברת הפינטק Coinmama מרמת גן מדגיש כי "עליית מחיר הביטקוין נובעת בעיקר מעודף ביקוש על היצע, בדומה לשוק הנדל"ן. יותר ויותר אנשים, חברות מסחריות ומדינות מבינים כי מדובר במירוץ חימוש מסוג חדש - משחק הכיסאות. המוסיקה, למעשה, כבר נעצרה. בקרוב נראה מי נשאר ללא כיסא, ויש רק 21 מיליון כיסאות במשחק".

מנהל השקעות בכיר בבלאקרוק, ריק ריידר Rick Rieder, אמר בסוף השבוע כי לאור הזינוק המטואורי "הביטקוין יחליף את הזהב". לדבריו, "אמנם קשה לומר שהביטקוין שווה את המחיר בו הוא נסחר היום, אך לטווח הארוך הוא יתפוס את מקומו של הזהב - כי ברמה התפעולית, זה הרבה יותר פשוט מלהעביר מטיל זהב מיד ליד".

מומחים מציינים אירועים כמו התפרצות הקורונה ושיעורי הריבית השליליים בשווקים כמו גרמניה, כהסברים לעלייתו של הביטקוין השנה. "שיעורי הריבית הם הגורם החשוב ביותר בקבלת ההחלטות של אנשים לגבי השקעות וחסכונות", אמר קי יאנג ג'ו, מנכ"ל חברת המחקר CryptoQuant. "אני בטוח ששיעורי הריבית השליליים יוביל לאימוץ נוסף של מטבעות קריפטו".

גורם נוסף המשפיע על הביטקוין הוא מדיניות ההקלה הכמותית שאימצו בנקים מרכזיים במרבית הכלכלות הגדולות, והוצאות הממשלה המוגדלות כולל באירופה ובארה"ב.

"אני סבור שבסופו של דבר זה מסתכם במדיניות המוניטארית והפיסקאלית", אמר קייל דיוויס, מייסד Three Arrows Capital. "הבנקים המרכזיים יכולים להוריד את הריבית עד שייכנסו לטריטוריה שלילית, ואז עליהם להדפיס כסף". לדבריו, התלות הזו של בנקים מרכזיים בכסף מודפס חדש יהפוך את "הביטקוין לאטרקטיבי".

תגיות