אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יו"ר קבוצת אל חבטור: "ישראלים שרוצים לפעול בדובאי צריכים לבוא עם תוכנית ברורה"

כך אמר חלאף אחמד אל חבטור, המייסד ויו"ר קונצרן המלונאות והנדל"ן אל חבטור, בוועידת ישראל - דובאי הראשונה. לדבריו, "דובאי היא קישור בין המערב, אסיה, המזרח התיכון ואפריקה. הקשר עם דובאי הוא הזדמנות לישראל להרוויח קשר למדינות נוספות"

25.11.2020, 11:01 | עירית אבישר

"כבר עשר שנים אני מדבר על הצורך לעשות שלום עם ישראל. תודה לאל שהמנהיגים שלנו עשו זאת, והביאו לכך שנוכל להתחיל לבנות מערכת יחסים. זו הגשמת חלום מבחינתי", כך אמר הבוקר חלאף אחמד אל חבטור, המייסד ויו"ר קונצרן המלונאות והנדל"ן אל חבטור בוועידת ישראל-דובאי הראשונה של כלכליסט, בנק לאומי ורשת 13.

"אנחנו מתחילים לבסס מערכת יחסים, ונראה איך נוכל לשתף פעולה להצלחה. אנחנו משלימים אחד את השני, ולכן פוטנציאל שיתוף הפעולה בין איחוד האמירויות לישראל מאד גדול", אמר אל חבטור.

אל חבטור, צילום: אוראל כהן אל חבטור | צילום: אוראל כהן אל חבטור, צילום: אוראל כהן

אל חבטור סיפר על איחוד האמירויות: "איחוד האמירויות הוא מקום מיוחד. האמירויות שונות אחת מהשנייה, ותיראו את הטעמים השונים כאן כשתבקרו. דובאי למשל, היא עיר שלא תמצאו בשום מקום בעולם. יש כאן 200 לאומים. יש כאן למשל בית ספר עם תלמידים המשתייכים למעל 100 לאומים, ודתות שונות והם כמו משפחה אחת גדולה".

עוד הוא הוסיף: "צריך גם לזכור שדובאי היא קישור בין המערב, אסיה, המזרח התיכון ואפריקה. הקשר עם דובאי הוא הזדמנות לישראל להרוויח קשר למדינות נוספות".

אל חבטור הוא המייסד ויו"ר קונצרן המלונאות והנדל"ן Al Habtoor שהיקף נכסיו נאמד בלמעלה מ־8.5 מיליארד דולר ונחשב לאחת החברות הבולטות במפרץ. אל חבטור החל את דרכו כשכיר בחברת בנייה מקומית באיחוד האמירויות ובשנת 1970 הקים חברה משלו - אל חבטור הנדסה. שנה לאחר מכן התאגדה מבחינה פוליטית הפדרציה של איחוד האמירויות, מה שאפשר לו להרחיב משמעותית את הפעילות, שהתמקדה בפרויקטי בנייה חדשניים. Al Habtoor פעילה כיום לא רק בתחומי הנדל"ן והאירוח אלא גם בתחומי הרכב, החינוך ותחומים נוספים, ומעסקיה אלפי עובדים.

אל חבטור ציין בדבריו כי דובאי היא מקום נוח לעשיית עסקים: "לאורך השנים בנינו בדובאי תשתיות רבות, אך התשתיות הללו אינן מתבטאות רק בכבישים ובנדל"ן, אלא בנינו גם תשתית לעשיית עסקים קלה ונוחה. אצלנו אפשר להתחיל ולעבוד תוך זמן קצר: תהליך קבלת הרשיונות כאן ידידותי ומיד אפשר להתחיל לעבוד. אני רואה פוטנציאל משמעותי להשקעות הדדיות - של ישראלים כאן, ושלנו אצלכם", הוא אמר.

בשיחה עם אלון בן דוד מרשת 13, נשאל אל חבטור מה העצה שלו לישראלים שרוצים לעשות עסקים בישראל, ואמר שהדבר הכי חשוב הוא לבוא עם תוכנית מסודרת, ולא ללכת סחור סחור. "אנחנו לא אוהבים דיבורים, אלא מעשים".

עוד אמר, "אני מציע לא לחכות למחר, אלא אם רוצים להתחיל לפעול, אז להתחיל היום. לבוא עם תוכנית סדורה וברורה עם מספרים: מה המטרה, מה רוצים להשיג וכמה צריך להשקיע בשביל זה. אני גם מציע לא לעלות בפגישה נושאים של דת. יש כאן הרבה מאד דתות לאומים, וסוגיית הדת של האנשים לא רלוונטית", אמר אל חבטור וגם הוסיף בהומור: "ותפסיקו עם עניין הכשרות. תאכלו כאן כל מה שמציעים לכם, ואל תהיו בררניים".

מלבד הפעילות העסקית, אל חבטור הוא גם באופן לא רשמי סוג של דיפולמט בדובאי, ובדבריו דיבר על חשיבות השלום: "אני לא אוהב את המילה שלום. מבחינתי היחסים עם ישראל זה לא שלום, אלא חברות, פיתוח מערכת יחסים".

אל חבטור נשאל מה התגובות שהוא מקבל ממדינות המפרץ על כינון מערכת היחסים עם ישראל, וענה כי הוא מאמין ש-90% מהאנשים רוצים לחיות בשלום. "מי רוצה מלחמה? מלחמה זה גם דבר שעולה הרבה כסף. למה לקנות בכסף בעיה? מה ההגיון? אין הבדל בין אנשים, אנשים יכולים לעשות עסקים אחד עם השני, שרק יתרמו ויסייעו לשני הצדדים", הוא אמר.

אל חבטור גם נשאל על הבחירות בארה"ב, והחשש כי הנשיא הנבחר ביידן יחדש את הסכם הגרעין עם אירן. אל חבטור נזהר בתשובתו, ואמר כי בחירת נשיא ארה"ב היא סוגיה פנים אמריקאית, וצריך לכבד מה שאזרחי ארה"ב בחרו, וסרב להרחיב על עמדתו בסוגיית אירן. אל חבטור גם נשאל מה ישראל צריכה לעשות בהתמודדות מול חיזבאללה, ואמר: "יש לכם גבול איתם, ויש לכם הרבה כוח, אבל אתם לא משתמשים בו. איני מבין את זה".

תגיות