אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת ישראל דובאי

"ישראל כבירת ההייטק והחדשנות עדיין צריכה עזרה בלהגיע לכל מקום בעולם"

כך לדברי ת'אני אל שיראווי, סגן יו"ר ומשנה למנכ"ל בקבוצת אל-שיראווי בוועידת ישראל-דובאי הראשונה, "לישראל יש שלום עם מצרים וירדן, אבל 'הנישואים' בינינו יהיו כלכליים ומסחריים יותר. באיחוד האמירויות יש מחסור במשאבים טבעיים, ישראל יכולה לסייע לנו בזה"

25.11.2020, 10:30 | נטע-לי בינשטוק

"ישראל ידועה כבירת ההייטק והחדשנות, אבל אתם צריכים עזרה בלהגיע לכל מקום בעולם", כך אמר ת'אני אל שיראווי, סגן יו"ר ומשנה למנכ"ל בקבוצת אל-שיראווי, בשיחה עם מתן חודורוב, כתב כלכלי בכיר ברשת 13, בוועידת ישראל-דובאי הראשונה של "כלכליסט", בנק לאומי ורשת 13.

ת'אני אל שיראווי הוא סגן יו"ר ומשנה למנכ״ל בקבוצת אל שיראווי המורכבת מלמעלה כ-38 חברות ומדורגת ברשימת 100 החברות המשפיעות בעולם הערבי של "פורבס". חברת אל שיראווי עוסקת, בין היתר, בענפי נפט וגז, הנדסה, תשתיות, תחבורה ולוגיסטיקה. החברה הוקמה בשנת 1971 ובשנת 1981 מונתה כמפיצה היחידה של משאיות ואוטובוסים של חברת SCANIA בדובאי והאמירויות, וכך התבססה כמובילת שוק בתחום המשאיות הכבדות.

ת ת'אני אל שיראווי, סגן יו"ר ומשנה למנכ"ל בקבוצת אל-שיראווי | צילום: אוראל כהן ת

"אני הנציג הצעיר ביותר במשפחה ובקבוצת אל שיראווי", אמר אל שיראווי בוועידה, "ההשקעות החלו בשותפות בין אבי לבין שותפים, וכך הוקמה קבוצת האחזקות אואזיס. ההתמחות שלנו היא להשקיע בתחומים שונים ומגוונים, בנוסף לכך שאנחנו יוצרים קשר עם חברות מתחומים שונים בעולם כדי לייצג אותן בדובאי".

כיום החברה פועלת לגשר על הפערים הטכנולוגיים, ולהביא את המשאבים הגלובליים הטובים ביותר לפתחן של מדינות המפרץ. ייחודה של החברה הוא בקשרים הרבים שלה עם חברות בינלאומיות בתחומי הרישוי, ההפצה, השירות ומסחר. החברה מתגאה במדיניות האחריות התאגידית שלה וביחסה המיטיב לעובדים. הקבוצה מעסיקה מעל 10 אלף עובדים, וכ־20% מהם עברו הכשרות מעבר לים.

אל שיראווי דיבר על ההזדמנויות והאתגרים לשני הצדדים, ישראל ואיחוד האמירויות, שיכולים להיווצר כתוצאה מהיחסים בין המדינות. "ברגע זה אני לומד את התעשיות השונות בישראל, את ההייטק, החקלאות ותעשיית המים. אני מנסה ללמוד מה אני יכול להעניק לישראל ומה המדינה יכולה לתרום לנו", אמר. "אתמול בזמן ארוחת הערב שוחחתי עם כמה מהמשתתפים, ולמדתי יותר על התעשייה הישראלית. אין סיבה שלא תייבאו מוצרים וטכנולוגיה גם מאיחוד האמירויות".

איך אתה נערך ליום שאחרי הנפט, שהרי כמה מהחברות בקבוצה פועלות בתחומי האנרגיה.

"ישראל ידועה כבירת הסטארט-אפ והחדשנות, אבל יש לכם בעיה בלהגיע לעולם כולו. לאיחוד האמירויות יש גישה לכל העולם, אנחנו טסים ישירות לכל מקום וזו ההזדמנות לעזור לישראל להגיע לכל מקום. לישראל יש שלום עם מצרים וירדן, אבל 'הנישואים' האלה בינינו יהיו כלכליים ומסחריים יותר כי אפשר לעזור אחד לשני להגיע לכל מקום. מנגד, באיחוד האמירויות יש מחסור במשאבים טבעיים, אולי יש מספיק כרגע, אבל הם לא יספיקו לנו לנצח. ישראל יכולה לסייע לנו בזה", הוא ענה.

אתם מדינה חדשה יחסית, שהוקמה רק ב-1971, וזה די מדהים מה שבניתם בזמן כה קצר. נדהמתי ממה שראיתי במהלך היממה.

"אנחנו לא המדינה היחידה שעשירה בנפט, אבל אתן לך אנקדוטה. אלוהים לא עזר למשה להתרומם מעל ים סוף, הוא חצה את הים לשניים ומשה היה צריך את האומץ לצעוד. כך אני רואה את זה - המנהיגים שלנו לקחו את הצעד הראשון באומץ ואנחנו צריכים לקחת את זה מכאן, לטובת שתי המדינות".

אל שיראווי רואה את עצמו כ"שגריר" של השלום בין ישראל לדובאי, והתבטאויות מסוימות שלו אף הצליחו בעבר להכעיס בכירים בחברה הערבית בעולם. "אני נציג של שלום, ואני עושה זאת בתשוקה ובאמונה", סיפר על הבמה, "עברתי שינוי עצמי עמוק בגיל העשרה המאוחר. זה התחיל בפסוק מהקוראן, שקיים בכל אחד מכתבי הקודש בצורה כזו או אחרת, ומשמעותו 'כל האנשים שווים'. כשהבנתי את זה, עברתי שינוי. שאלתי את עצמי: 'למה אנחנו צריכים מלחמה?'. יש כאן סיפור נחמד נוסף – יש לי חבר ישראלי במשך עשר שנים, דיוויד, אנחנו לא מכירים אבל דיברנו רק בזום. לפני הנורמליזציה ביחסים הוא שאל אותי אם הוא יכול לראיין אותי לבלוג שלו, אמרתי בבקשה, כן. עם הראיון הזה דיברתי על השינוי שעברתי ועל ההגדרה שלי לשלום, המילה 'ציוני' נאמרה ודיברתי גם על ההנהגה הפלסטינית".

איחלת בראיון הזה גם 'שבת שלום' וחטפת ביקורת ברשתות החברתיות על היחס החם לישראל. זה בטח לא היה קל.

"הותקפתי על ידי ערבים שראו את הנושא בנקודת מבט אחרת. יש לנו זכות לא להסכים. לא צריך לשכנע אף אחד, אני רק רוצה להשמיע את דעתי. הייתי ביקורתי כלפי ההנהגה הפלסטינית. האדם הפשוט בארץ הקודש נפגע מהתנהלותה".

אז אתה רואה בהנהגה הפלסטינית כאחראית למצב?

"כן. לא את האזרח הפלסטיני, אלא ההנהגה עצמה. האדם רוצה לצאת לעבוד, להביא אוכל לשולחן, וההנהגה מונעת את זה ממנו".

לסיום, איך אתם מאזנים בין העסקים וחיי המשפחה שכל כך חשובים בדובאי?

"יש לי סוד לחלוק – זו הגלימה שלנו עם כוחות על", אמר אל שיראווי וצחק, "מה סוד מניה שמזנקת? חזון, צוות מושלם ומזל. יש לי מזל שיש לי רעיה ומשפחה שעוזרת לי לאזן בין משפחה וחיים אישיים לבין העסקים".

תגיות