אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 מעבר לרווח תפעולי בנייר חדרה לא מנע נפילה ברווח הנקי  צילום: אלעד גרשגורן

מעבר לרווח תפעולי בנייר חדרה לא מנע נפילה ברווח הנקי

מול שחיקת מחירים וההשלכות השליליות של הקורונה: הכנסות החברה שבשליטת קרן פימי ירדו ב-9.5% ברבעון ל-350 מיליון שקל, הרווח הנקי נחתך ב-33% ל-מיליון שקל, הרווח התפעולי עמד על 10 מיליון שקל; מגזרי אריזות הקרטון וניירות וגלילי נייר לקרטון, הציגו עלייה של 3.9% ו-10.1% בהכנסות- מגזר ארניירות כתיבה והדפסה רשם ירידה של 31.6%

25.11.2020, 11:37 | צלי גרינברג

ההשפעות השליליות של הקורונה והמשך החולשה במירים שחקו  את התוצאות הכספיות של נייר חדרה בסיכום הרבעון השלישי. הכנסות חברת מוצרי הנייר והקרטון שבשליטת קרן פימי עמדו ברבעון על 349.6 מיליון שקל, בהשוואה 386.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - ירידה של 9.5%.  

קראו עוד בכלכליסט

החברה מייחסת את הירידה בעיקר לפגיעה של הקורונה, שהשליכה באופן שלילי על מגזרי ניירות הכתיבה וההדפסה ושיווק צרכי המשרד; וכן כאמור ולהמשך שחיקת המחירים.  הרווח הנקי ירד ב-33.3% ועמד על 1 מיליון שקל, בהשוואה ל-3 מיליון שקל  ברבעון המקביל בשנה שעברה - אז רשמה הכנסות חד פעמיות בסעיפי המימון והמסוי.

מגזר ניירות כתיבה והדפסה חווה את הירידה החזקה ביותר, נסיגה של 31.6% בהכנסות הרבעוניות ל-78 מיליון שקל;  שרותי איסוף ומיחזור ושיווק מוצרי משרד ירדו ב-7.6% ו-5.7% בהתאמה ועמדו על 61 מיליון שקל ו-49 מיליון שקל בהתאמה.

מנגד, מגזרי אריזות הקרטון וניירות וגלילי נייר לקרטון, הציגו עלייה של 3.9% ו-10.1% בהכנסות, שעמדו על 133 מיליון שקל ו-109 מיליון שקל בהתאמה, והיוו את החלק הארי של הכנסות הקבוצה. 

נייר חדרה עברה ברבעון לרווח תפעולי שעמד על 10 מיליון שקל, בהשוואה להפסד תפעולי של 1 מיליון שקל ברבעון המקביל, בין היתר בזכות עלות מכר נמוכה (בעיקר כתוצאה מהתאמת פעילות מגזר ניירות כתיבה והדפסה לירידה בביקוש), ולצמצום הוצאות הנהלה וכלליות. ה-EBITDA עלה גם הוא, בשיעור של 15.8%, עמד על 44 מיליון שקל.

גדי קוניא, מנכ"ל נייר חדרה, אמר ל'כלכליסט', כי "לשמחתי אנו לא רואים את הקורונה במגזרי הליבה שלנו ברבעון השלישי, ומציגים דו"חות טובים יותר מהרבעון המקביל. אמנם ההכנסות נשחקו בכל המגזרים כתוצאה ממחירים שהיו הנמוכים ביותר מאז 2009, אך הראינו שכל המגזרים יכולים לשפר את התוצאות שלהם ותפעולית עבדו יותר. כל מכונה ייצרה יותר מאשר ברבעון המקביל. במגזר ניירות כתיבה והדפסה, שהכי נפגע, התאמנו את קצב הביקוש, אבל זהו מגזר שאנו בתהליך להסב אותו לנייר חום מזה תקופה".

ההשקעות הגבוהות שלנו בעבר באות לידי ביטוי במכונות שמשתמשות בפחות אנרגיה, מייצרות עם פחות פחת, ויותר טונות וכסף שנכנס לחברה, וזאת למרות השחיקה במחירים. אנו ממשיכים להשקיע בטכנולוגיה ובציוד וזה שם אותנו בנקודה בה ברגע שהכלכלה תתייצב, אנחנו נדע לייצר הרבה יותר ולעמוד בצורה מיטבית בביקוש שיגדל", אמר עוד קוניא. 

גדי קוניא מנכ"ל נייר חדרה, צילום: אלעד גרשגורן גדי קוניא מנכ"ל נייר חדרה | צילום: אלעד גרשגורן גדי קוניא מנכ"ל נייר חדרה, צילום: אלעד גרשגורן

תגיות