אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקה: חברות הקבלן מונעות מהעובדים תשלום שעות נוספות בכ-100 מיליון שקל בשנה צילום: גיל יוחנן

בדיקה: חברות הקבלן מונעות מהעובדים תשלום שעות נוספות בכ-100 מיליון שקל בשנה

החוק מחייב לשלם לעובד שעות נוספות מהשעה ה-43. אבל בדיקה של פאהן קנה ניהול בקרה מגלה שלפחות חצי מחבורת הקבלן משלמות על עבודה ביום שישי 100% גם אם היא מעבר ל-42 שעות

25.11.2020, 17:15 | שחר אילן

חברות קבלן מונעות מהעובדים תשלומי שעות נוספות עבור ימי ו' בהיקף של כ-100 מיליון שקל בשנה. כך עולה מבדיקה שערכה מחלקת בקרת שכר בפאהן קנה ניהול בקרה. ההתעלמות מהחובה לשלם על שעות נוספות מקיפה לטענת החברה לפחות חצי מחברות הקבלן במשק.

קראו עוד בכלכליסט

החוק קובע שעובד שביצע 42 שעות בשבוע, יקבל שכר שעות נוספות (125%-150%) על כל שעה נוספת. אולם מבדיקה של פאהן קנה ניהול בקרה עולה כי בלא מעט מקרים עובדים שמגיעים לרף ה-42 שעות ביום ה', השעות ביום ו' משולמות להם בתעריף 100%.

הפגנה של עובדי קבלן, צילום: יסמין גיל הפגנה של עובדי קבלן | צילום: יסמין גיל הפגנה של עובדי קבלן, צילום: יסמין גיל

בבדיקה נדגמו 200 עובדים מ-43 חברות קבלן העוסקות בניקיון ושמירה. נמצא כי ב-31 מהחברות, שהן 67%, לא שילמו שעות נוספות כנדרש בחוק. ל-110 עובדים (55%) לא שולמו שעות נוספות ברמה השבועית. הפער הממוצע הוא כ-140 שקל לעובד לחודש.

רו"ח רועי שמחי מפאהן קנה ניהול בקרה, אמר כי "מזהים בעיה רוחבית שבעקבותיה נפגעים העובדים המוחלשים". לדבריו, המדגם שביצעה החברה מייצג ולכן עולה ממנו כי "לפחות 50% מחברות הקבלן במשק אינן עומדות בחוק. מכיוון שבמדינת ישראל עובדים נכון לשנת 2018 (על פי נתוני הלמ"ס) כ-100 אלף עובדי קבלן בניקיון ושמירה, סך התשלום בחסר עומד להערכתנו על כ-7.7 מיליון שקל בחודש". בחברה מציינים שכאשר הם מגלים את התקלה הם מוודאים שהחברה משלמת את ההפרשים.

רו"ח רועי שמחי, צילום: איל טואג רו"ח רועי שמחי | צילום: איל טואג רו"ח רועי שמחי, צילום: איל טואג

יו"ר המטה למען עובדי הקבלן, אלכס טנצר, מסר בתגובה: "הגיע זמן שיענישו בצורה חמורה מעסיקים שפוגעים באוכלוסייה מוחלשת. במדינת ישראל יש חוקים טובים אבל אף אחד לא מגן אל עובדי קבלן. מדי שנה החשב כללי של משרד האוצר מפרסם נתונים המוכיחים זאת. 96% מעובדי הקבלן משתכרים פחות משכר ממוצע במשק, ל- 34% לא משלמים פנסיה, ויש פגיעות נוספות". הוא מציין שכאשר עובד קבלן רוצה להיאבק על זכויות הוא נאלץ לקחת עו"ד פרטי ולשלם לו 20% מהזכייה או מהסכם פשרה.

תגיות