אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל מגדל: "אין ספק שאנחנו מפרנסים את העיתונים, ולא לטובה" צילום: רמי זרניגר

מנכ"ל מגדל: "אין ספק שאנחנו מפרנסים את העיתונים, ולא לטובה"

חברת הביטוח רשמה ברבעון השלישי של השנה רווח כולל של 47 מיליון שקל, לעומת הפסד של 82 מיליון שקל בתקופה המקבילה; ברקע, דוח חריף של רשות שון ההון חושף כשלים בממשל התאגידי בחברה שנשלטת על ידי שלמה אליהו; המנכ"ל רן עוז: "יצרנו חיץ בין קומת הדירקטוריון לבין ניהול החברה"

26.11.2020, 10:36 | רועי ברגמן

חברת הביטוח מגדל סיכמה את הרבעון השלישי של 2020 עם רווח כולל של 47 מיליון שקל, זאת בהשוואה להפסד של 82 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2019. מגדל פירסמה את הדוחות הבוקר (ה'), ברקע הסערה של החודשים האחרונים שבמרכזה עומד בעל השליטה שלמה אליהו.

קראו עוד בכלכליסט

המעבר לרווח נתמך על ידי רווחי השקעות, בעיקר בתיק הנוסטרו של מגדל. החברה נהנתה מהגאות בשוק ההון ברבעון האחרון ורשמה רווחים מהשקעות בכל האפיקים ובמיוחד רווח של 430 מיליון שקל לפני מס בתיק הנוסטרו שלה.

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל, צילום: ריפליי הפקות צילום שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל | צילום: ריפליי הפקות צילום שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל, צילום: ריפליי הפקות צילום

יצירת חיץ בין קומת הדירקטוריון לבין הניהול השוטף

רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח התייחס לתוצאות בשיחה עם כלכליסט: "ברבעון הזה חזרנו לסוג של התייצבות בתקופה די מטורפת שעוברת עלינו בשנה האחרונה. בין הדברים שמתייצבים אנחנו רואים את המהלכים שעשינו בסוף השנה שעברה, גם בהתייעלות בהוצאות וגם בטיפול ברווחיות התפעולית של מוצרי הביטוח, אנחנו רואים את התוצאות. חיסכון של 82 מיליון שקל בהוצאות ביחס לשנה שעברה. יש שיפור ברווחיות החיתומית של מוצרי הביטוח. בסך הכל הקו הזה הולך בצורה יפה".

לפני כשבועיים פורסם דוח ביקורת חריף של רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון על ההתנהלות של בעל השליטה במגדל, שלמה אליהו, במסגרת תפקידו בחברה ובו נחשפו כשלים בממשל התאגידי שלה. עוז ציין כי אחת ההצלחות של ההנהלה בחודשים האחרונים הייתה "ביצירת חיץ בין מה שקורה בקומת הדירקטוריון לבין הניהול השוטף של החברה".

עוד הוסיף עוז: "אחד הדברים שהצלחנו לעשות זה שההנהלה והחברה מאוד מחוברים לתוכנית העבודה – למטרות וליעדים. מאז תחילת הקורונה כולם נכנסו לשגרה של התמודדות עם משבר מאתגר. בינתיים זה עובד טוב מאוד. אין ספק שאנחנו מפרנסים את העיתונים, ולא לטובה. אבל ביום יום אנשים פה מאוד מחויבים וממוקדים בעשייה. כשייגמר הרעש מלמעלה, הפעילות הטובה שאנחנו עושים תצוף".

מגדל ציינה בדוחותיה כי חזרה לגבות דמי ניהול משתנים מלקוחותיה אחרי סיום הרבעון השלישי, אחרי שנאלצה לחדול מכך בעקבות הירידות בשווקים ברבעון הראשון של השנה, שהביאו לפגיעה בערך תיקי הלקוחות. "דמי הניהול המשתנים הם מרכיב משמעותי בחברת מגדל, לא גבינו ולא סגרנו את הבור עד סוף הרבעון השלישי", ציין עוז. "אבל נכון להיום אנחנו נמצאים כבר בפלוס גדול מאוד. אם היינו צריכים לדווח את התוצאות עד היום, יש לנו שם כבר הכנסות של 340 מיליון שקל. אם שוק ההון יסיים את השנה במקום שבו אנחנו נמצאים היום, אז אנחנו עומדים בתחזיות של שנה נורמטיבית מדמי ניהול משתנים".

רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח, צילום: רמי זרניגר רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח | צילום: רמי זרניגר רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח, צילום: רמי זרניגר

השפעות משבר הקורונה הורגשו היטב בסעיף הפרמיות ודמי הגמולים, שירדו ב-4% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד והסתכמו בכ-5.7 מיליארד שקל. עיקר הירידה נרשמה במוצרי ביטוח החיים והגמל. מנגד בתחום ביטוחי הבריאות, בדומה לחברת הפניקס שדיווחה אתמול, רשמה מגדל שיפור בתוצאות החיתומיות, הודות לקיטון בתביעות, בעיקר בביטוח מחלות קשות.

"בביטוח הכללי הייתה ירידה קלה בתביעות ברכב שנבעה מכך שאנשים נסעו פחות. מצד שני הייתה שחיקה קצת יותר גדולה במחירים בגלל הנחות הקורונה שכל השוק נתן. זה התגלגל לטובת הלקוחות", הסביר עוז. "בביטוח הבריאות מוקדם להגיד אם השיפור ברווחיות החיתומית נוצר כתוצאה מהקורונה וכמה מהחיתום הטוב יותר שעשינו. במובן מסוים הידקנו את החיתום שלנו כדי לוודא שאנחנו מצמידים את המחיר הנכון לכל פוליסה ולכל מבוטח. אבל אפשר להגיד גם שהליכים אלקטיביים נדחו בחלקם כתוצאה מהסגרים".

ביוני האחרון חתמה מגדל על עדכון של ההסכם הקיבוצי עם העובדים שבמסגרתו נדחו חלק מהעלאות השכר והתוספות הסוציאליות לשנה הבאה, בעקבות משבר הקורונה. עוז משוכנע שהמו"מ עם העובדים היה בנקודת הזמן הטובה ביותר מבחינת החברה והעובדים, חרף השיפור בתוצאות ברבעון האחרון. "דווקא באותה נקודה במאי-יוני היינו בנקודה שבה הנכונות של ועד העובדים לפתוח את ההסכם הייתה גדולה יותר", אמר.

על השפעות הקורונה על הפעילות בחברה ציין עוז, כי מגדל השיקה "פיילוט של ארבע יחידות שעובדות עד 80% במשרד. הם יכולים לעבוד יום-יומיים מהבית ואת היתר במשרד. על ידי זה העובדים נהנים מאי עמידה בפקקים ואנחנו גם מצמצמים נדל"ן. הגענו למצב שזיהינו את המקומות שזה הכי רלוונטי אליהם. אנחנו לגמרי במסלול הזה ומקווים שנוציא את זה לפועל בשנה הבאה. ההתייעלות שאנחנו עושים מתבטאת גם בנדל"ן וגם זה ייכנס לפעולה כשנוכל להחזיר את העובדים לשגרה".

תגיות