אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקרב בין רשות שוק ההון למגדל מגיע לבית המשפט צילום: אוראל כהן

הקרב בין רשות שוק ההון למגדל מגיע לבית המשפט

הדירקטורית הבלתי תלויה רונית בודו, שהרשות קבעה בטיוטת הדו"ח כי יש לשקול את הדחתה, עתרה נגד הרשות במטרה לעכב את דו"ח הביקורת הסופי

29.11.2020, 07:07 | גולן חזני

הסאגה של קבוצת הביטוח מגדל שבשליטת שלמה אליהו מגיעה לבית המשפט באמצעות צעד חסר תקדים שבו דירקטור בחברת ביטוח יוצא במהלך משפטי נגד הרגולטור.

קראו עוד בכלכליסט

רונית בודו, דירקטורית בלתי תלויה ויו"ר ועדת הביקורת במגדל ביטוח הפרטית, החברה־הבת של מגדל אחזקות הציבורית, הגישה לבית המשפט המחוזי בירושלים עתירה מינהלית נגד רשות שוק ההון שבראשה עומד משה ברקת. העתירה הוגשה בעקבות טיוטת דו"ח ביקורת קשה של הרשות, שנשלחה למגדל בתחילת החודש, שבה ברקת קבע כי על הדירקטוריון לשקול להדיח את בודו מתפקידה כיו"ר ועדת הביקורת. בעתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין חגי הלוי ועידן סגר, מבקשת בודו מבית המשפט להוציא צו שיאפשר לה לדחות את העברת התגובה וההערות שלה על טיוטת הדו"ח לרשות - שאמורה להימסר עד 2 בדצמבר - וזאת עד שיתאפשר לה לעיין במסמכים שעליהם ביססה הרשות את המסקנות הנוגעות לה. כמו כן, בודו מבקשת מבית המשפט לקבוע כי הדו"ח הסופי של הרשות לא יתפרסם עד לקבלת הכרעה בעתירה שהגישה, ועד שתוכל למצות באופן אפקטיבי את זכות הטיעון השמורה לה, וזאת, לגישתה, כדי למנוע נזק חמור לשמה המקצועי שאינו בר־תיקון.

בודו ציינה בעתירה כי הרשות פתחה ב־18 באוגוסט בהליך בירור מינהלי וביקורת נגד מגדל בשל מעורבות "דומיננטית" ו"חריגה" של אליהו בניהול החברה. לאחר שנאספו מסמכים ותושאלו בכירים בחברה בעבר ובהווה, הרשות גיבשה את טיוטת הדו"ח שבו קבעה כי בודו "לא שמרה על עצמאותה בנושאים הנוגעים למעורבותו או בקשותיו של בעל השליטה" ופעלה בניגוד להוראות הדין. עוד נקבע בטיוטה כי הטיפול של ועדת הביקורת בנסיבות העזיבה של היו"ר עודד שריג היה לקוי, וכן שאליהו נכח בישיבות של ועדת הביקורת באופן המעלה חשש כבד שהשפיע על החלטותיה הסופיות של הוועדה. טיוטת הדו"ח מייחסת לבודו הפרה של חובת האמונים כלפי החברה וניהול בלתי תקין של ועדת הביקורת.

לטענת בודו, פרנסתה תלויה בהיותה דירקטורית בלתי תלויה בחברה, ולכן היא עלולה להיפגע במידה שהדברים ייכללו בדו"ח הסופי. לטענת בודו, "הממצאים הלכאורה פוגעניים בטיוטה שגויים מיסודם במישור העובדתי, והם הולידו מסקנות נורמטיביות חסרות יסוד". בודו טוענת כי היא ממלאת את תפקידה במסירות וללא רבב, וכל מעייניה נתונים לטובת החברה. עוד בודו טוענת כי לא רק שלא שירתה את האינטרסים של אליהו, אלא שאף התעמתה איתו כמה פעמים. כמו כן, בודו מציינת כי הופתעה לגלות ששבוע לפני תחילת החקירה העביר יו"ר מגדל ביטוח ניר גלעד מכתב לממונה שבו "סימן את המטרה" - היא עצמה. לטענתה, מכתב זה הוסתר.

משה ברקת, שלמה אליהו, צילום: אוראל כהן משה ברקת, שלמה אליהו | צילום: אוראל כהן משה ברקת, שלמה אליהו, צילום: אוראל כהן

חרף בקשתה, בודו העבירה תגובה ראשונית לרשות שוק ההון ימים ספורים לאחר שטיוטת הדו"ח נשלחה. בתגובה, שהועברה גם כן באמצעות עו"ד בן־צור, טוענת בודו כי בניגוד לטענת הרשות, היא זו שיזמה את דו"ח הבדיקה שגובש בעקבות ההתפטרות של שריג ושנכתב בליווי צמוד של ד"ר אסף אקשטיין. בודו טוענת כי האחריות על יישום המסקנות של ועדת הביקורת הונחה על כתפי גלעד ש"בזמנו חלק שבחים להליך הבדיקה ולדו"ח". לטענת בודו, חרף הפניות שלה לגלעד הוא "בחר לא לפעול לקידום ויישום מסקנות הדו"ח, אף שהדברים הונחו לפתחו והיו באחריותו".

ל"כלכליסט" נודע כי מכתב ששיגר גלעד לרשות ולדירקטוריון מגדל בשבוע שעבר מפריך את הטענה הזו. במכתב טוען גלעד כי מספר דירקטורים בראשות בודו הם שעומדים מאחורי מסמוס מסקנות ועדת הבדיקה. גלעד טען כי ועדת הביקורת אמנם הגישה המלצות, כולל נגד אליהו עצמו, אבל כשהגיעה העת להפוך אותן לתקנות שיסדירו את מערכת היחסים בין הדירקטוריון להנהלה, לפתע הנושא התמסמס.

תגיות