אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס אונליין

"השחקנים הגדולים מגיעים לירושלים ומביעים בה אמון באמצע תקופת הקורונה"

את הדברים אמר עמיר בירם, שותף מנהל בקרן הנדל"ן JTLV, בפאנל שהתקיים במסגרת כנס ירושלים 2030 של כלכליסט. בפאנל לקחו חלק גם מירה אלטמן, מנכ"לית בנייני האומה; אילנית מלכיאור, הממונה על התיירות ברשות לפיתוח ירושלים; ומאיה הופמן לוי, מנהלת מרכז הפיתוח של חברת דל בבאר שבע. אלטמן: "הרגולציה צריכה להיות הרבה יותר מזוקקת לתוך הערים"

30.11.2020, 15:06 | שירות כלכליסט

ראש הממשלה בנימין נתניהו אוהב להכריז על "ביטול הפריפריה" ועל משאבי העתק המושקעים בתשתיות, בתעסוקה, בבריאות ועוד, מחוץ לשוליים הצרים של גוש דן. יחד עם זאת, אזור המרכז עדיין מושך את רוב הביקוש וההיצע של המגורים, התעסוקה וההשקעות בישראל.

בפאנל בהשתתפות מירה אלטמן, מנכ"לית בנייני האומה; אילנית מלכיאור, הממונה על התיירות ברשות לפיתוח ירושלים; מאיה הופמן לוי, מנהלת מרכז הפיתוח של חברת דל בבאר שבע; ועמיר בירם, שותף מנהל בקרן הנדל"ן JTLV, שנערך במסגרת כנס ירושלים 2030 של כלכליסט, הסכימו המשתתפים כי ניתן בכל זאת להבחין בניצנים של שינוי, וביציאה של משקיעים מחוץ לגבולות מדינת תל אביב. את הפאנל הנחה עורך מדור הנדל"ן של כלכליסט דרור מרמור.

מימין: עמיר בירם, אילנית מלכיאור, מירה אלטמן ומאיה הופמן לוי מימין: עמיר בירם, אילנית מלכיאור, מירה אלטמן ומאיה הופמן לוי מימין: עמיר בירם, אילנית מלכיאור, מירה אלטמן ומאיה הופמן לוי

אלטמן: טענה כי "ב-8-10 שנים אחרונות בהחלט מרגישים שינוי בהשקעות וביזמויות שמגיעות ומתבססות בירושלים. אנחנו רואים, למשל, כיצד פרויקט ענק כמו הכניסה לעיר, הכולל מגוון שימושים של מגורים, תעסוקה, תרבות, מלונאות ועוד, מאוד קוסם ליזמים".

בירם אמר: "כשרשמתי את הקרן שלי ברשם החברות, הוא רשם בהתחלה 'קרן תל אביב-ירושלים', תיקנתי אותו שירושלים תחילה. JTLV. אנחנו מאוד מאמינים בירושלים ותמיד היתה לנו שם ברכה".

ובכל זאת, רק לפני כחצי שנה נסגר המכרז הראשון לרכישת קרקע בפרויקט הכניסה לירושלים שיכלול 24 מגדלים. בנוסף, מגרש לשני מגדלים זכה רק להצעה אחת – מהחברות אלייד ואמות, שזכו בה בפחות ממחיר השומה (180 מיליון שקל).

בירם: "אבל הנה, הגדולים באים. באמצע תקופת הקורונה באו אלייד ואמות והביעו אמון בפרויקט גדול כזה. כך בכניסה לעיר, כך בקרקעות שקנתה לא מזמן גב ים בגבעת רם. זה קורה".

הופמן לוי: "בסוף לא הכל מתרכז בהיבט של עבודה. כשהגענו בזמנו לבאר שבע פגשנו ראש עיר נלהב, ממשלה שמעורבת ויזמים ואוניברסיטה שמייצרים תעסוקה ליד מקור הון אנושי גדול כל כך. עם הסיפור הזה באנו להנהלת דל ארה"ב. אנחנו מציעים איכות חיים, תרבות, רפואה ופתרונות תעסוקה לבני הזוג. זה לא נטול אתגרים, אבל זה עובד. 85% מהעובדים של דל בבאר שבע היום גרים בנגב, וזה אומר משהו. הם מצאו איכות חיים".

עד כמה התיירות היא עוגן ומנוף עבור משקיעים?

מלכיאור: "כשאתה מפתח עיר אתה מפתח אותה באקו-סיסטם. תיירות, למשל, אינה רק של קבוצות, אלא יש כנסים ויש עסקים בעיר שמושכים תיירים. בסוף זה גם שאלה של תדמית. כולם רוצים להתחבר לסיפור הצלחה. מעבר לכך, משבר הקורונה הוכיח שככל שהרשויות המקומיות לוקחות יותר אחריות הפתרונות באים מהר יותר".

אלטמן: "הרגולציה צריכה להיות הרבה יותר מזוקקת לתוך הערים. יש ראשי ערים מאוד מוכשרים ומחויבים לעירם. צריך לתת להם הרבה יותר חופש פעולה ליישם חשיבה מחוץ לקופסה".

תגיות