אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסד Taykey הקים קרן חדשה שכבר השקיעה בעשרות חברות צעירות צילום: יח"צ

בלעדי לכלכליסט

מייסד Taykey הקים קרן חדשה שכבר השקיעה בעשרות חברות צעירות

קרן אופרייטור פרטנרס של עמית אבנר מבוססת רק על ההון העצמי של מייסדיה ומבצעת השקעות מהירות בחברות צעירות; היא מנהלת היום כ-40 מיליון דולר, ולפי הערכות תגדל עד 70 מיליון דולר בשנה הקרובה: ״אנחנו לא מובילים סבבים ולא מצטרפים לדירקטוריון החברה״

29.11.2020, 12:58 | מאיר אורבך
עמית אבנר, מייסד חברת Taykey בעבר, הקים קרן הון סיכון להשקעה בחברות צעירות, ששותפים בה זאק וינברג ונאט טרנר, מייסדי Invite Media (שנרכשה על ידי גוגל) ו-Flatiron Health (שנרכשה על ידי ענקית התרופות Roche בשני מיליארד דולר) וגיל שקלרסקי, שהיה סמנכ"ל הטכנולוגיות של Flatiron Health בהקמתה.

קראו עוד בכלכליסט

הקרן שהוקמה ב-2020 נקראת אופרייטור פרטנרס (Operator Partners) והיא השקיעה ב-57 חברות צעירות בחצי שנה שחלפה מאז הקמתה. הקרן מנהלת כיום כ-40 מיליון דולר, ועל פי הערכות צפויה לגדול עד ל-50-70 מיליון דולר בשנה הקרובה. אופרייטור משקיעה בחברות בשלב הפרה-סיד, סיד ו-A ומתבססת על כספי שותפי הקרן בלבד, ללא כל גיוס חיצוני. הקרן כבר ביצעה 5 השקעות בחברות ישראליות, ביניהן הסיייבר BridgeCrew ו-Unit, זאת למרות שמלבד אבנר, כל השותפים מתגוררים בניו-יורק.

לדברי אבנר, מודל ההשקעה יוצא הדופן של הקרן, נובע מכך שהשותפים שלה לא יושבים בדירקטוריון החברה או מובילים סבבים, אלא מוזמנים על ידי קרנות אחרות להצטרף להשקעות שלהן ולהביא מניסיונם האישי לחברות. "אנחנו אומרים ליזמים אחרי ההשקעה: זה המייל שלנו, זה הוואטסאפ שלנו כשאתם צריכים משהו -שלחו לנו הודעה, אנחנו זמינים. אנחנו מבינים את העומס הרב שיש ליזמים בכל שלב בדרך, היינו שם. ולכן, אנחנו לא רודפים אחרי היזמים שלנו עבור עדכונים, אלא נותנים להם את השליטה כשהם רוצים להתייעץ, לפרוק ולדבר. יש יזמים שאנחנו לא שומעים מהם חצי שנה ואז הם מבקשים שיחה, יש כאלה שפתאום צריכים שבוע שלם, ויש כאלה שפעם ברבעון צריכים להתייעץ ושולחים כמה הודעות. מודל זה מודל שמאפשר לנו לתמוך בכל כך הרבה יזמים וחברות כי זה על פי דרישה מהיזמים לפי בקשתם".

הקשר החברי והעסקי בין השותפים אינו חדש: וינברג וטרנר היו יועצים בחברת Taykey, ואבנר משך אותם להשקיע כאנג'לים בחברת Plaid, שנרכשה ע״י ויזה בעסקה של 5.3 מיליארד דולר. שקלרסקי ואבנר מכירים משירותם הצבאי, וכאשר חברת Flatiron הוקמה, אבנר קישר בין זאק ונאט לבין שקרלרסקי והצטרף אליהם כסמנכ"ל טכנולוגי בהקמת החברה.

עמית אבנר, זאק וינברג, גיל שקלרסקי ונאט טרנר. מייסדי הקרן אופרייטור פרטנרס , צילום: יח"צ עמית אבנר, זאק וינברג, גיל שקלרסקי ונאט טרנר. מייסדי הקרן אופרייטור פרטנרס | צילום: יח"צ עמית אבנר, זאק וינברג, גיל שקלרסקי ונאט טרנר. מייסדי הקרן אופרייטור פרטנרס , צילום: יח"צ

"כולנו מכירים אחד את השני כבר 10 שנים, עובדים ביחד, ומשקיעים ביחד. יש לנו ניסיון אופרטיבי בכל השלבים של ניהול והקמת סטארט-אפים, משלב גיוסי כספים, הקמת צוות, בניית מוצר, מכירות, פיתוח, שיווק וכו'. ההשקעה שלנו לא מתבטאת רק בכסף, אנחנו מביאים איתנו גם את הניסיון בבניית מיזמים לחברות בהן אנחנו משקיעים", אומר אבנר ל"כלכליסט".

במקום לנהל כספים של משקיעים חיצוניים, הקרן החדשה בנויה כולה מההשקעה הכספית של ארבעת המייסדים. "אנחנו למעשה מסכנים את הכסף שלנו בלבד, ללא משקיעים חיצוניים. אספנו כסף ואנו משקיעים אותו דרך הקרן במיזמים שמלהיבים אותנו. כך אנו סומכים לחלוטין על כל שותף שיקבל את ההחלטות הכי טובות בצורה הכי מהירה, בלי סירבולים מיותרים". מסר עמית, "במקום לבזבז את הזמן בגיוס כספים, אנחנו זוכים להשקיע אותו במה שאנחנו אוהבים באמת לעבוד עם היזמים שלנו".

הקרן תשקיע בין 250 אלף דולר למיליון דולר בהשקעה ראשונית בחברה ואינה מובילה סבבים, אלא משתפת פעולה עם קרנות נוספות, מה שיאפשר לה להשקיע בכמות גדולה מאוד של חברות. המודל של הקרן מאפשר לשותפים להתמקד בעזרה ליזמים בשלב הקמת החברה, תמיכה בתהליכים כמו תכנון הכניסה לשוק, בניית תהליך גיוס, ראיון מועמדים לתפקידים בכירים, פגישה עם לקוחות ראשוניים, בניית מצגת משקיעים, עזרה במו"מ על שיתופי פעולה וייעוץ בתהליכי רכישה ומיזוגים.

מכיוון שאין בקרן משקיעים חיצוניים השותפים יכולים להמשיך להזרים כספים לקרן ולהגדילה לפי הצורך להשקעות חדשות נוספות בעתיד: ״כל עוד יש חברות טובות ומעניינות הקרן תמשיך להשקיע ולתמוך בהן״.

תגיות