אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אמנון שעשוע: "אם היינו בת"א לא היה לנו את היתרון שיש לנו בירושלים"

בכנס ירושלים 2030 התייחס שעשוע, יזם סדרתי ומייסד מובילאיי, אורקם ו-AI21, לעבודה מהבית שהפכה בשנת הקורונה לנפוצה ביותר ואמר: "יש חשיבות מאוד גדולה לעבודת צוות והפרייה הדדית. לתפיסתנו לעבודה מהבית יהיה מקום גם אחרי הקורונה אבל יחסית קטן"

30.11.2020, 15:05 | שירות כלכליסט

"אני צופה שאחרי הקורונה אחוז העובדים מהבית יהיה חד-ספרתי. אנחנו עוד לא יודעים מה יהיו ההשפעות ארוכות הטווח של הקורונה, מבחינת עבודה מהבית, ותשמעי דעות שונות. אבל הדעה שלנו במובילאיי היא שהיכולות של עבודה מהבית היא מאוד מוגבלת", כך אמר אמנון שעשוע, יזם סדרתי ומייסד מובילאיי, אורקם ו-AI21, בשיחה עם הגר רבט מכלכליסט בכנס ירושלים 2030.  

בתשובה לשאלה האם הקורונה והמעבר המאסיבי לעבודה מהבית שהפכה את המיקום הפיזי של החברה לנתון משני הוסיף שעשוע: "יש חשיבות מאוד גדולה לעבודת צוות והפרייה הדדית. הפרייה הדדית זה לא משהו שאפשר לתכנן אותו, לפעמים זו פגישה ולפעמים זו שיחה במטבחון וזה משהו שהוא קריטי לחדשנות. אנחנו לא מזיזים ניירות מצד א׳ לצד ב׳, אנחנו עושים סיעור מוחות מאוד אינטנסיבי וזה דורש פגישה פנים מול פנים. הדו-ממד של הזום מועיל, בעיקר לפגישות עם לקוחות שרוצים לקיים דיונים טכניים לא מעמיקים. יש חשיבות לעבודה מרחוק, אבל היא מאוד מוגבלות. לכן התוכניות שלנו לשטחי נדל"ן נותרות כפי שהיו, כי לתפיסתנו לעבודה מהבית יהיה מקום גם אחרי הקורונה אבל יחסית קטן".

מובילאיי הקומה ב1999 בירושלים והפכה לענקית בהייטק הישראלי, זו היתה החלטה מכוונת לבסס את החברה בירושלים?

״החברה נולדה פה, האוניברסיטה העברית מעבר לפינה ויש קשרים ענפים בין האוניברסיטה למוביליאיי - אחד הבניינים של מדעי המחשב נקראים על שם מובילאיי. מרבית העובדים עדיין מגיעים מירושלים והסביבה. אנחנו בונים כאן קמפוס בעלות של מליארד שקל שניכנס אליו עוד כשנה וחצי בהר חוצבים. למרות שאנחנו חברה רב-לאומית עם שלוחות באסיה, אירופה וארה"ב, הכנסות של מיליארד דולר בשנה, וחברת בת של תאגיד אמריקאי ענק, אנחנו חברה עם אופי ירושלמי - הצניעות והרעב להצלחה נשארו איתנו".

אחרי שאינטל רכשה את מוביליאיי במה שעדיין הרכישה הגדולה בהיסטוריה של ההייטק הישראלי, עברה המחשבה לפצל את מובילאיי או להעביר אותה?

״מובילאיי היא חברה מאוד מוצלחת וכשיש לך משהו מוצלח אתה לא נוגע בו. לכן כל התוכניות שלנן נשארו כמו שהן. היינו בעיצומו של בניית קמפוס ואנחנו ממשיכים איתו, לא עלתה שום מחשבה, להפך, אני חושב שההתכנסות טובה לחברה. יש לנו כמובן אנשים מחוץ לעיר אבל הפיתוח, שהוא הנשמה של החברה, נשאר כולו כאן".

הזכרת את האוניברסיטה העברית שגם אתה חלק ממנה, אבל איך נראה גיוס העובדים בעיר? האם יש משפך ישירות מהאקדמיה להייטק או שיש עוד מקורות גיוס?

"מובילאיי בירושלים היא חברת ההייטק הגדולה ביותר בעיר וזה נותן לנו עוצמה. אם היינו בתל אביב היינו אחת מכמה חברות גדולות. העוצמה הזו נותנת לנו יתרון בגיוס עובדים ואנחנו מגייסים עובדים בתל אביב ויש שלוחה בחיפה. יש המון כשרונות בירושלים וסביבתה".   

אמנון שעשוע, מייסד ומנכ"ל מובילאיי אמנון שעשוע, מייסד ומנכ"ל מובילאיי אמנון שעשוע, מייסד ומנכ"ל מובילאיי

זה מאתגר יותר לשמור על חברה כזו בירושלים?

"זה קל וקשה כאחד. זה קל כי אנחנו החברה הדומיננטית באזור, וזה קשה כי יש הרבה כישרונות מחוץ לעיר וצריך לפתות אותם לבוא לעבוד בעיר, בין אם זה אנשים שגרים במודיעין או בתל אביב. יש לנו מאות עובדים בתל אביב. מובילאיי היא חברה של 2,500 עובדים והקושי הוא איך ליצור סיטואציה שבה עובד מתל אביב ירצה להגיע יום-יום להר חוצבים בירושלים. אנחנו רוצים להגיע לעובדים בכל הארץ".

החברה החדשה שלך, AI21, הוקמה בתל אביב דווקא.

"כן החברה נמצאת בתל אביב. היא הוקמה יחד עם שותפיי יואב שוהם ואורי גרשון והאופי שלה הוא תל אביבי - זה יוצאי 8200 שהם הגרעין של החברה - והיא תישאר בתל אביב".

נתונים של הלמ״ס מ-2018 מראים שההייטק הישראלי מתרכז רובו ככולו בתל אביב, עם 72% מהחברות שממקומות בה והן אחראיות ל-78% מהעובדים בהייטק. אתה חושב שההייטק הישראלי קצת מפספס את ירושלים? היית ממליץ ליזמים להגיע במיוחד לעיר? והאם ירושלים יכולה לתמוך בסצנת הייטק גדולה יותר?

"ירושלים יכולה בהחלט לתמוך בצמיחה מאסיבית של כוח אדם בהייטק. החשיבות של האוניברסיטה העברית היא קריטית - חברות שהפן המדעי שלהן משמעותי ייהנו מאוד מהנוכחות בירושלים. אני בהחלט ממליץ ליזמים להגיע לכאן לשם כך".

תגיות