המשביר לא עברה לרווחיות למרות הקורונה, אך צמצמה את ההפסד
למרות מהלכי ההתייעלות הנרחבים, הרשת סיימה את הרבעון השלישי בצמצום ההפסד לכ-300 אלף שקל, לעומת 743 אלף שקל ברבעון המקביל. סיימה את הרבעון עם ירידה של כ-19.6% בהכנסות ל-219 מיליון שקל, על רקע סגירת החנויות בסגר השני
עצירת התשלומים לספקים ומהלכי התייעלות שביצעה בגיזרת כח האדם שיפרו אמנם את ההפסד של רשת המשביר לצרכן, אך הרשת לא הצליחה לעבור לרווח. סגירת החנויות והעובדה שעד נובמבר לא היה ברשותה אתר סחר עצמאי, פגעו לה בהכנסות, אך היא סיימה את הרבעון בצמצום ההפסד לכ-300 אלף שקל לעומת הפסד של 743 אלף שקל ברבעון מקביל. עם זאת, לולא תקן IFRS16 היתה חותמת המשביר את הרבעון עם רווח של 2.7 מיליון שקל.
קראו עוד בכלכליסט
רשת בתי הכלבו, שבשליטת רמי שביט, סיימה את הרבעון השלישי עם ירידה של כ-19.6% בהכנסות ל-219 מיליון שקל, על רקע סגירת החנויות בסגר השני, בו הפסידה שבועיים של מכירות בחודש ספטמבר. הפדיון בחנויות הזהות (בנטרול ימי הסגר השני מה-18 בספטמבר עד 30 בספטמבר) ירד ברבעון שלישי ב-4.4% ועמד על 235.6 מיליון שקל.
סניפי המשביר היו סגורים משך ארבעה חודשים ובתשעת החודשים הראשונים של השנה קיבלה הרשת הקלות והטבות בדמי השכירות, דמי ניהול וארנונה, בסך 29 מיליון שקל, וזאת מתוך הוצאות בגובה 114 מיליון שקל ששילמה בגין שכר דירה, דמי ניהול וארנונה קודם שקיבלה את ההנחות. ברבעון השלישי בלבד, קיבלה הרשת הטבות בגובה 3 מיליון שקל בשכר הדירה ובדמי ניהול, מתוך הוצאה של 32 מיליון שקל, בנטרול ההקלות. מתחילת המשבר הפסיקה המשביר את עבודתם של 400 עובדים – 215 פוטרו ו-185 עובדים נוספים התפטרו מרצונם. סך הכל החזירה המשביר לעבודה 1,000 מעובדי החברה וקיבלה מהמדינה מענק בגובה 5.2 מיליון שקל בגין החזרת עובדים. 500 עובדים נוספים של הרשת מצויים עדיין בחל"ת. הוצאות שכר העבודה של הרשת ירדו בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-48.1 מיליון שקל, מתוך הוצאות שכר עבודה בסך של כ- 126 מיליון שקל, וזאת בשל הוצאת עובדים לחל"ת ופיטורי עובדים. ברבעון צוצמצו הוצאות השכר של הרשת ב-15 מיליון שקל מתוך הוצאות בגובה 42 מיליון שקל שנדרשו ללא צמצמה החברה בכח האדם שלה.הפגיעה במכירות הרשת באה לידי ביטוי ברווח הגולמי שירד ברבעון ב-21% ל-90 מיליון שקל, אך צמצום עלויות התפעול וחסכון בכח אדם הגדילו את הרווח התפעולי של הרשת ב-13.8% ל-17.7 מיליון שקל.
משבר הקורונה חיזק שני תחומים עיקריים: האונליין ותחום מוצרי הספורט. אלה גדלו משמעותית לאור הסגרים הממושכים, ולמרות שחדרי הכושר סגורים מזה חודשים ארוכים, הציבור לא הפסיק לעשות ספורט במרחב הפתוח.
לאור המגמות הללו, המשביר פתחה באוגוסט תת רשת חדשה, למוצרי ספורט תחת השם Sport 365. חנות ראשונה שלה נפתחה בקניון עיר ימים בנתניה בסמוך לסניף המשביר והסניף השני נפתח בקניון הזהב בראשל"צ. החברה מתכננת לפתוח שבעה סניפים עד סוף 2021 ולמכור בהם את מותגי הספורט המובילים כגון אדידס, נייקי, אנדר ארמור, ברוקס ועוד.
במהלך המשבר פעל בעל השליטה להפוך את המשביר ל"רשת חיונית" והרחיב את שטחי המדף למוצרי חיטוי וניקיון והרחבת מגוון מוצרי הטואלטיקה, על חשבון מחלקות ההלבשה והקוסמטיקה, ופתחה את הסניפים כבר ב-17 בנובמבר. כתוצאה מהמהלכים, המלאי של המשביר הצטמצם בתשעת החודשים הראשונים של השנה ל-156 מיליון שקל לעומת מלאי בהיקף 173 מיליון שקל בתקופה מקבילה, בעיקר בעקבות צמצום הרכש מספקי הקוסמטיקה, מוצרים שרשמו ירידות חדות בביקושים במהלך המשבר.
בסגר הראשון הקפיאה המשביר תשלומים לספקים בגובה 240 מיליון שקל ולאחר שהגיעה עם הספקים להסדר פריסת תשלומים, ונכון להיום, יתרת התשלומים שטרם נפרעו על ידי הרשת עומדת על 20 מיליון שקל. המשביר הקפיאה לספקים תשלומים בגובה 138 מיליון שקל עבור חודשים נובמבר דצמבר 2020 וינואר פברואר 2021, מתוכם כ-80 מיליון שקל הם תשלומים אשר הגיע מועד הפירעון שלהם והרשת טרם פרעה אותם.
החברה דיווחה כי בכוונתה להגיע להסכמות עם כלל הספקים בדבר פריסת התשלומים והוסיפה כי "טרם ניתן להעריך מה יהיו ההסכמות כאמור, אם בכלל". בנוסף מדווחת הרשת כי בקשתה לקבל הלוואה בערבות מדינה בגובה 40 מיליון שקל ואשראי של 15 מיליון שקל נוספים, טרם התקבלה.