אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגפה, כריסמס ועכשיו ברקזיט: שטחי המחסנים באירופה אוזלים צילום: בלומברג

מגפה, כריסמס ועכשיו ברקזיט: שטחי המחסנים באירופה אוזלים

בשנה החולפת נרשמו ביקושי שיא לשטחי אחסון בגלל בהלת הסגרים, זינוק במכירות המקוונות ובשבועות האחרונים, ההיערכות לעונת החגים. הברקזיט שצפוי להיכנס לתוקף בסוף החודש מוסיף ללחץ, בגלל היערכות קמעונאים לכאוס אפשרי

01.12.2020, 08:04 | שירות כלכליסט

קמעונאים ברחבי העולם שרויים בקדחת אגירת מוצרים כדי לעמוד בפרץ הקניות המקוונות. כעת, נוסף על אחסון מוצרים לקראת הכריסמס וסגרים אפשריים, גם הברקזיט שייכנס לתוקף בסוף החודש מגביר את קצב האגירה.

לפי דיווח של סוכנות רויטרס, חברות בריטיות נערכות לאפשרות של ברקזיט ללא הסכם, שעלול לגרום לכאוס במערך הסחר. לשם כך, הן מזרימות לבריטניה כמה שיותר מוצרים, כאשר במקביל, מדינות באיחוד האירופי עורמות מוצרים במחסנים הקרובים לנמלים כמו המבורג ורוטרדם. כך, למשל, יצרנית הנעליים ויוו ברפוט דיווחה כי לקראת הברקזיט היא שולחת כמה שיותר זוגות נעליים מהמפעל שלה בפורטוגל למחסן בבריטניה.

קראו עוד בכלכליסט

פלטפורמות מסחר מקוונות ובהן ZigZag ו־Global-e שעובדות עם רשתות האופנה פוראוור 21, בוהו, גאפ, סלפרידג'ז והוגו בוס, דיווחו כי כ־35% מהמכירות הקמעונאיות של סוחרים בריטים הן ללקוחות ברחבי אירופה. במקביל, מותגים פופולריים בבריטניה, כמו שיין הסינית או מותג הספורט האמריקאי אנדר ארמור, מאוחסנים כיום באופן בלעדי באיחוד

האירופי, ציין מנכ"ל ZigZag אל גרי.

העלייה במסחר המקוון בגלל המגפה כמעט וסתמה את המחסנים. "אם מוסיפים לכך את אפקט כריסמס, זה הולך להיות יותר ויותר מאתגר", ציין בחודש שעבר דיוויד שרודר, סמנכ"ל הכספים של פלטפורמת המסחר המקוון האירופית זולאנדו.

הביקוש למחסנים אחרי הברקזיט עשוי לזנק בהיקפים משמעותיים אף יותר, זאת משום שקמעונאים ינסו לעקוף את בדיקות המכס שיושתו במקרה של ברקזיט ללא הסכם. "קמעונאים לא ירצו להישאר בחוץ", ציין ניק קוק, ראש חטיבת אירופה של חברת המחסנים GLP, בהתייחסו לזעזועים הפוטנציאליים בשרשראות האספקה. מחסני החברה ששטחם בבריטניה 700 אלף מ"ר וברחבי אירופה 3.3 מיליון מ"ר, מוחכרים לחברות כמו M&H, אמזון ו־DHL ונמצאים כעת בתפוסה של 97%.

שר החוץ הבריטי דומיניק ראב. "יש לנו הסכם להשיג", צילום: איי פי שר החוץ הבריטי דומיניק ראב. "יש לנו הסכם להשיג" | צילום: איי פי שר החוץ הבריטי דומיניק ראב. "יש לנו הסכם להשיג", צילום: איי פי

גם בתרחיש של ברקזיט עם הסכם, סוחרים ייאלצו לשלם עמלות עבור סחורות שנעות בין בריטניה לאיחוד האירופי ולעקוב אחר כל הזמנה באמצעות ניירת מסחרית. תעשיית הלוגיסטיקה הבריטית מעריכה כי יידרשו 250 מיליון הצהרות מכס בשנה עבור הסחר עם האיחוד האירופי.

אחסון סחורות בנפרד בשני השווקים ישמש פתרון עבור השחקניות הגדולות, ובראשן אמזון. בינתיים, שחקניות אחרות מקדמות מהלכים להגדלת שטחי אחסון על ידי המרת מרתפים, מבנים חקלאיים ומבנים באזורים מוזנחים במרכזי ערים, כך לפי חברות הייעוץ סבילס ו־JLL.

בתוך כך, שר החוץ הבריטי דומיניק ראב אמר שלשום בראיון לסקיי ניוז, כי המו"מ עם האיחוד האירופי לגבי תנאי הפרישה נכנס אמנם לשבוע האחרון, אך כי גם בעבר דחה האיחוד תאריכי יעד. "יש לנו הסכם להשיג", הדגיש. הדברים נאמרו על רקע חידוש השיחות בלונדון, זאת לאחר שמישל ברנייה, ראש צוות המו"מ של האיחוד האירופי, יצא מבידוד קורונה. "העבודה מתקדמת, גם בימי ראשון", ציין ברנייה בשיחה עם עיתונאים בלונדון.

תגיות